HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
torstai 11. heinäkuuta 2019

Uuraisilta toinen EK3 pistein 285

Ei pitänyt mennä Vilin kanssa kokeisiin ennenkuin syksyllä. No, kävi niin, että Uuraisten EK-kokeeseen 7.7. oli ilmoajan jälkeen jäänyt vapaa paikka, jota suorastaan tyrkytettiin minulle ja lopulta sitten annoin houkuttelijoille periksi. Pientä jännitystä aiheutti se, että tyttären häät olivat edellisenä päivänä. Yöunet jäivät aika vähiin, kun herätys oli kymmentä vaille neljä.
Maastossa aloitettiin jäljillä tietenkin. Jana oli pitkä, jälki lähti ihan tapista eli 40 metristä. Ei olla viime aikoina kauheasti noita treenattu ja Vili eteni aika vinoon, nosti kuitenkin jäljen oikeaan suuntaan ja poimi kaikki kepit. Maksimimäärä kulmia, hienossa maastossa. Pisteitä 59/60.

Sitten pudotettu. Rata kulki jännästi vinossa loivaan ylämäkeen. Homma sujui kuin rasvattu, järkyttävä hakuvauhti, hieno palautus. Pisteit
30/30.

Tarkkuus: pieni esine, juomatölkistä nipsu. Hetihän tuo löytyi. 30/30

Haku: Vilillä oli jo aika karmeat kierrokset tässä vaiheessa. Rata alkoi ylämäestä, ei ihan helppo paikka lähettää kulmiin. Molemmat ukot olivat oikealla puolella, eka montussa ehkä jossain 30 metrin päässä alusta. Vili kävi hienosti kulman kautta nostamassa ukon. Muuten hyvä ilmaisu, mutta oli ruopinut maata maalimiehen ympärillä. Sitten hienosti toinen kulma ja pari hyvää tyhjää pistoa ja toinen, umpparissa ollut ukko nousi oikeasta takakulmasta. Piste lähti ekan ilmaisun kuopimisesta. 69/70

Esineruutu: ei ainakaan yhtään vähemmän potkua kuin haussa. Ruudussa lähetettiin ylämäkeen, ei ollut ihan iisipiisi nakki tämäkään. Ennen Viliä (nro 5) ei yksikään koira ollut nostanut neljää esinettä. Vili napsi kolme esinettä reilussa minuutissa, neljättä joutui etsimään vähän kauemmin. Mutta sekin löytyi. Siinä vaiheessa vain poika vain kiehui jo niin kamalasti, että oli ihan pakko jäädä tappamaan esinettä ja mun piti antaa tuo-käsky. Menetettiin kolme pistettä tästä "kuppi nurin"-vaiheesta. Pisteitä 27/30
Maastosta kokonaispisteet 195/200

Tottis
Tiesin, että Vili ei maastossa petä. Tottis on se meidän heikko lenkki mielialaongelmien takia - Vilihän kyllä osaa - ja mulle jännityksen paikka. Kymmeneen kuukauteen ei oltu kisattu, joten en edes osannut arvioida, missä mennään. Treenit on kyllä sujuneet hyvin. Mielialaan on satsattu ihan hirveästi, sitä on treenattu monella eri tavalla ja on näyttänyt siltä, että tulostakin on saatu. Aksatreenitkin on tukeneet muuta hommaa. Mutta vasta oikeassa koetilanteessahan näkee kunnolla, mikä on homman nimi.
Onneksi olimme vasta kolmannessa parissa, suoritusvuorossa ensin. Otin Vilin kanssa ihan kunnon pätkät seuraamista ja kaikki jäävät ennen suoritusta. Edellisten koirien arvostelun ajaksi pistin Vilin mammimaan. Siitä se lähti vingahdellen ilmoittautumiseen, ei ihan hyvältä näyttänyt tässä vaiheessa.

Seuraaminen: vinguilla lähdettiin heti liikkeelle, ampumisen aikana pääsi kunnon haukku, Vilin pää nyykähteli, kontakti tippui, mutta piti hyvin paikkansa, ei edsitänyt eikä jätättänyt eikä painanut. Hiljeni käännöksen jälkeen ja oli henkilöryhmässä jo ihan hiljaa. Istui hitaasti. Arvosana seuraamisesta hyvä.
Kaikissa jäävissä tukli alkuvingaukset valmistelevissa osuuksissa, itse liikkeet ok. Maahanmeno kyllä yllättävän hidas, valui oudosti. Luoksetulot hyviä ja suoria, sivullesiirtymisissäkään ei nyt ulvahdellut.
Jäävistä erittäin hyvää ja hyvää

Tasamaanouto oli vauhdikas ja palautus hyvä, ei hitsannut kiinni kapulaan, jipii!
Muistaakseni erinomainen

Metrisen noudon sössin itse: enimmäisellä heitolla kapula kieri kamalan vinoon ja uusin heiton. Toisella heiutolla kapula jäi ihan esteen taakse ja Viliparka joutui ponnistamaan paikaltaan ja kaatoi esteen. Jou muu koira olisi voinut pudottaa kapulan, Vilimies paikkasi ohjajan mokan niin hyvin kuin sen voi paikata. Hieno luovutus, ei pureskelua eikä ääntä. Arvosana hyvä.
'
A-este: ei vikaa. Arvosana erinomainen

Eteenmeno: jouduin antamaan toisen käskyn, outoa. Muuten oikein mainio. Arvosana hyvä

Paikallamakuu: erinomainen
Tottispisteet 90

Yhteispistett kokeesta 285 pojoa, toinen ykköstulos, ihan huikeaa.

Ennen kaikkea olin onnellinen siitä, että Vilin mielentila oli parantunut niin paljon viime syksystä, kun sen kanssa on tehty töitä ihan urakalla. Olin erittäin tyytyväinen, että uskaltauduin testaamaan tämänhetkisen tason.
Tästä on niin hyvä jatkaa!


Ei kommentteja: