HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




perjantai 22. huhtikuuta 2016

Maastoa, maastoa

On siis päästy aloittamaan maastokausi ja kylläpä onkin kirmailtu kuin vasikat laitumella.
Vilin kanssa on hakuiltu, Hiskin kanssa jäljestelty ja molemmille on tallottu esineruutua.
Tottisteltukin on jonkin verran.
Vilin haku on hyvällä mallilla. Olemme treenanneet nyt keväällä kolmessa eri paikassa ja joka paikassa on sujunut yhtä hyvin. Ilmaisut ovat ällistyttävän hyvät ja sadetanssi maalimiehen ympärillä loppunut kokonaan. Pistot ovat suoria ja lähihakukin onnistuu, eli nenä on auki, vaikka vauhtia on melkoisesti.
Hiskin jäljestys on myös sujunut mukavasti: olen saanut sille kaksi vierasta jälkeä, joista toinen oli yli kilometrin pituinen ja jäätävän vaikea. Omia jälkiä en ole laskenut, mutta ehkä kymmenkunta.
Lyhyillä jäljillä olen panostanut vaikeuteen. Tänään poljin jäljen Ideaparkin taakse roskien ja koiranpaskaläjien keskelle. Hyvin meni, paitsi, että His nosti kaksi kertaa jalkaa kesken kaiken ja jatkoi sitten jäljestämistä ihan kuin ei mitään.  Oli ilmeisesti pakko jättää postia kesken kiireiden...
Keppejä on jäänyt kaksi, janat on olleet pääsääntöisesti erinomaisia: kaksi kertaa on lähtenyt väärään suuntaan, mutta korjannut itse.
Vilin jäljet ovat olleet lyhyitä, vauhti on edelleen jäätävä, mutta talttumaan päin. Kepit se nostaa hyvin, hosuu ja sählää kuin viimeistä päivää, mutta pysyy jollain käsittämättömällä tavalla jäljellä. Olen tehnyt myös kulmia, ei mitään ongelmaa. Tänään otin ekan "janan", eli jäljennoston lyhyeltä matkalta. No problem.
Esineruudut. Hiskillä muuten jees, mutta muuan Timo-bc (törkimys nosti jalkaakin) ennen Hiskiä ruudussa aiheutti melkoisen tunnemyrskyn ja pojan keskittyminen kärsi kovan kolauksen. Tämä "ne muut jätkät" on Hiskin kompastuskivi. Lisää sotkettuja ruutuja siis.
Vili on edistynyt esineissä kovasti. Etsii hyvin ja tuo lähes mälväämättä. Pyrin siihen, että hakee esineet  aina ohjaukseni mukaan eikä sinkoile missä sattuu. Ans kattoo.
Tottikset... Huoh. Hiskin kanssa ei ole oikein mitään suunnitelmaa.  On tehty vähän sitä sun tätä.
Vilin kanssa olen keskittynyt mielialaan. Aika paljon tehty ihan kotitreeniä ja aivan perusasioita. Kentällä se vetää niin koville kierroksille, että en edes yritä kuin jotain aivan pientä ja helppoa.
On harjoiteltu esim kättelemistä, mikä on Vilille aivan käsittämätön ja kiihdyttävä toiminto :)





2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Taidan tietää miltä tuo Vilin jäljestys näyttää... :D

Hiippari kirjoitti...

Luultvasti :D Se on kivikossa melko hengenvaarallista - esimerkiksi tänään, kun ajettiin eka vieras jälki. Mutta kyllä se tasaantuu, oikein hyvä, kun on hurja motivaatio tässä vaiheessa