HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 23. toukokuuta 2017

Hajahuomioita

His kävi EK-kokeessa ja jouduimme keskeyttämään hyvin menneen maaston jälkeen. Tottis jäi tekemättä ja tulos saamatta. Hiski sai esineruudun jälkeen jonkinlaisen lievän lämpöhalvauksentapaisen enkä halunnut raahata sitä enää kuumalle kentälle.
Tulos ässämmiin ei siis herunut eikä enää ole mahdollista päästä kokeeseen ennen ilmoajan loppua,
Jäljelle meillä olisi tulos. Mietin nyt tässä hetken, mitä tekisi. Tämä olisi joka tapauksessa Hiskin viimeinen ja kahdeksas peräkkäinen SM-kisa.
Kyllähän se ohuesti harmitti, että ollaan ihan turhaan treenattu esim hakua, mutta onpahan ollut koiralla jotain tekemistä.  Toki olisi sekin aika voitu käyttää jäljestämiseen.

Vilin kanssa on edistytty monessa asiassa.
Tottiksessa ollaan nyt siinä pisteessä, että jätän pallon kokonaan kentän ulkopuolelle. Ennen kentälle menoa pistän Vilin ns pakettiin helpolla luopumistreenillä, josta palkaksi kunnon leikki. Sitten hallinnassa kentälle ja siellä pelkästään sosiaalista palkkaa. Vähän tämä vaihe nyt vielä tuottaa tuskaa (=vikinää), mutta uskon, että ajan kanssa toimii. Vili joutuu kunnolla keskittymään tekemiseen/minuun eikä ole koko ajan kyttäämässä palkkaa. ja nyt vaadinkin jo siltä sellaisia asioita, jotka se osaa. Ja tulee kunnolla pitempiä palkattomia jaksoja. Eikä yhtään haittaa, vaikka vire vähän laskee.
Paikallamakuu on nyt otettu kunnolla ohjelmaan ja se sujuu hyvin kovissa häiriöissäkin. Myös ampumista on tehty p-makuun aikana. No problem.
Eteenmenoa on kokeiltu muutama kerta pallolle ja kerran ilman palloa, ihan maahanmenon kera. kaksi käskyä se vaati :) Enpä usko, että tästä saadaam aikaan suuria ongelmia.
Noutoja, enimmäkseen niin, ettei kapulaa ole heitety, vaan viety. Tekee aikamoisen banaanin. Pitää tätä fiksata.
Kapulan luovutuksia edessä. Sivulle siirtiminen siitä ei vielä vörki.
Seuraamisen (paljon käännöksiäm vauhdinmuutoksia ja pitkiäkin pätkiä välillä) lisäksi olemme treenanneet (hyvin) vähän myös jääviä. Koska ne ovat minusta tylsiä. Istuminen pitöisi saada nopeammaksi. Tätä en osannut Hiskillekään opettaa.
Ja nyt on otettu ohjelmaan myös esteiden eteen seurauttaminen (ei noutoja siinä), kapulatelineelle seurauttaminen ja p-makuupaikalle seuraaminen.
Hyppynoutoa on tehty pihassa (ei vielä kentällä) ja se on onnistunut aivan loistavasti. ja täysin äänettömästi...
Näistä se kokonaisuus pikkuhiljaa alkaa koostua :D

Jälki Vililtä kulkee ja kepit nousevat hämmästyttävän varmasti. Vauhti on edelleen tappava. Olen tehnyt paljon jälkiä, joissa on vain yksi keppi päässä ja siitä megapalkka. Vieraitak jälkiäkin on muutama saatu.

Hakua on ollut aika harvakseltaan, kun olen keskittynyt enemmän Hiskin treenaamiseen. Mutta nyt on irtorullan tuonteja kasassa 78 kappaletta. Sadan jälkeen oli ajatus siirtyä kiintorullaan. Umpihämypiilojen kanssa oli vähän ongelmia, kun ne herättivät Vilissä haukkuilmaisureaktion (opetettiin haukkumaan niiden kanssa). Mutta eiköhän tämäkin ajan kanssa ratkota.
Nenä toimii haussakin hienosti ja pistot on suoria. Vilin kanssa joutuu vaan olemaan tarkkana, ettei huuda sitä pois maalimieheltä. Se nimittäin tulee, Hiski ei.

Esineruudussa mennään edelleen kaistaleittain. Hyvin poika hakee esineitä ja hirveällä draivilla ja vauhdilla sielläkin. Treenikavereitten mukaan maapallo nytkähtää aina pikkasen, kun Vili starttaa ruutuun.

Eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen tohon nuoreen mieheen, parantaa kuin sika juoksua. Huomaan aina välillä ajattelevani, että ton kanssa voi olla aika makeeta mennä kokeeseen. Sitten joskus...

Ja huomenna paimenpoika pääsee taas oikeisiin hommiin ja mamma joutuu pois mukavuusalueeltaan.
Ei kommentteja: