HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Kadonnut maalimies ja liikaa leikkijöitä

Aamulla hakua Sääksjärvellä. Lievä tuuli, 13 astetta, kuiva keli.
Heta:
Rilluttelukulmatreeni edellispyhänä hienosti menneen EK3:n (ykköstulos) jälkeen: ukot molemmissa kulmissa, toinen tuulen puolella valmiina, toinen puolipakona. Ja palloleikki päälle, nam.
Hiski:
Kaksi hajunhakua: eka maalimies 50 metrissä tuulen puolella kulmassa (siis piti olla). Selvä reaktio (koko takapää heilui), palasin lähettämään melkein keskilinjalle ja ihmettelin, kun Hiskipoika painelee ensin ihan suoraan ja sitten kääntyy jyrkästi vasemmalle. Lähdin kuitenkin perään ja hämmästykseni oli suuri, kun kulmassa olevan kiven takana ei ollutkaan ketään, ei maalimiestä, ei koiraa. Mm oli lipsahtanut vahingossa 20 metrin päähän kiven taakse. .. ei se mitään, Hiski klaarasi homman.
Toinen mm sitten vasemmassa etukulmassa. Kaikki meni niin nappiin, että päätin jättää treenin siihen. Vielä leikkiä maalimiesten kanssa palloilla. Tai siis Hiski niitä palloja pois anna... Kantoi autolle asti pallon.

Päivällä vielä Hiskin kanssa vähän lelutottista takapihalla: ei oikein vörkkinyt, kun leikkijöitä oli hiukka liikaa: Kalle, 7 v, Aapo, 5 vee ja Elsa 2 vee halusivat kaikki leikittää Hiskiä - yhtaikaa. Kalle sai pitää Hiskiä kiinni luoksetuloavustajana (lelu lensi jalkojen välistä), mikä meni taas ihan upeesti. Hiski ei muuten millään malta istahtaa leluseuraamispysähdyksessä, korkeintaan se jää semmoseen hassuun puoli-istuvaan asentoon. On aivan liian kiihtynyt. Tätä pitää nyt miettiä.

Illalla tein vielä Hetalle neljä janaharjoitusta metsään. Jälki vain noin 50 metriä ja jokaisen päässä keppi. Yksi oli 3,5 tuntia vanha, kolme muuta tunti ja risat. Kaksi jälkeä oikealle, kaksi vasemmalle. Tulos: kaksi takajälkeä, kaksi lähtöä suoraan oikealle jäljelle. En tajua, mistä kiikastaa :( Jatketaan kuitenkin janatreenejä.
Hiskille peltojälki (liian korkea heinä jo), noin 400 metriä, neljä kulmaa, loput mutkittelua sinne tänne. Nameja vain ennen kulmia muutama ja kulmien jälkeen. Lopussa paljasta multamaata + (kuivan) ojan ylitys, jonka jälkeen purkki peitettynä. Puolivälissä keppi, jonka Hiski noteerasi, mutta ei nostanut. Palkkasin tästä. Jäljestys kulki: pienet poikkeamat Hiski korjasi nopeasti. Mokasin lopussa itse, kun muistin väärin jäljen kulkupaikan ja koitin estää koiraa menemästä oikeaan suuntaan, mutta pentu piti pintansa. Purkin merkkasi erittäin selvästi. Olin Herra Hörökorvaan enemmän kuin tyytyväinen :DEi kommentteja: