HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




lauantai 22. kesäkuuta 2013

Haut ja peeaat

Helsinginkeikan jälkeen Savontiellä palauttava hakutreeni: ääniavuilla kolme ukkoa +näytöt, maalimiehet hetsasivat.
Toinen hakutreeni Savontiellä kolmeen pekkaan Saran ja Marja-Leenan kanssa: oikealla kulmassa ukko valmiina, siirtyi. Radan lopussa - vajaa 200 metriä - ukko valmiina kuopassa hyvin peitettynä.
Tallaamaton alue  ei näyttänyt haittaavan yhtään.
Ekalla ukolla ei palkkaa, muut hetsasivat.
Hyvä tyhjä vasempaan kulmaan. Yritin laskea askeleita, noin 50 aina siirtymään, mutta se on kyllä vaikeeta, kun pitää tsekata niin montaa muutakin asiaa samalla. Pillillä pois, ei tullut itse. Ei löytänyt ekalla pistolla siirtynyttä, aijai, vaan tarvitsi uuden lähetyksen. Tyhjät pistot - yhtä lukuunottamatta - hyviä. Tätä korjasin pariinkin otteeseen.
Palkkasin kahdesta hyvästä tyhjästä.
Viimeinen mm  ok ja näyttö ok.
Hakutreeni 3. kaksi maalimiestä, noin 200 metrin rata. Eka mm vasemmalla noin 100 metrissä, toinen oikealla lopussa. Tallaamaton alue.
Tyhjiä erinäinen määrä, kahta pistoa korjasin saattamalla useampaankin kertaan ja yksi takapistokin oli pitkästä aikaa. Ei ihan parasta Hiskiä.
1. Ongelmat kaikissa treeneissä: ohjaajan siirtyminen sopivasti: ilman pilliä menee liian kauas, minun on juostava keskipinjalla pysyäkseni perässä. 2. Jos pisto joudutaan uusimaan useamman kerran, ei tahdo tulla sivulle, menee hannaamiseksi.
Nyt pitää miettiä erittäin tarkkaan, mitä teen näitten kanssa.
Esineruutu
Haun jälkeen joku kerta.  Viisi esinettä/kaistalehaku: ensin oikealla yksi edessä, yksi takana, sitten keskellä yksi keskellä ja vasemmalla yksi keskellä, yksi takana.
No problem, hienosti nousivat kaikki.
Tottis
Noooo, mitähän tästä ny sanois...On hajalla taas koko seuraamipaketti. Nokialla oli kisamainen treeni, jossa todettiin se, minkä tiesinkin: seuraamisen paikka on liian edessä ja pa:t ihan paskat. En jaksanut itse oikein keskittyä.
Perusasennot ja paikka on siis olleet ainoat asiat, mitä ollaan talvella treenattu, kivakiva ja kyllä kannatti.
Niinpä olen pitkästä aikaa treenannutkin tokoa, eli tein Hiipparille takapihalle tokoruudun. Rentouttaa sekä koiraa että ohjaajaa, kun saa vaan humputella ilman mitään  paineita. Merkille lähetyksiä olen ottanut niin, että lähden kokonaan alta pois, jos ei istu kunnolla eikä pidä kontaktia.
Ja ihan imuttamalla on nyt otettu paikallaan pyörimistä + naksuttelua oikeasta paikasta, ei mitään käskyä. Ja lähtöjä, lähtöjä, lähtöjä. Ja mietin taas käskysanan vaihtamista...Hähää, ei enää pöhöä, vaan joku ihan tavallinen, mitäs siitä sanotte sananviilaajat? Eipä siis voitaisi olla enempää lähtöruudussa jälleen. Laskin, että joka päivä pitäisi saada noin 50 perusasentotoistoa vähintään.
Mitään muuta tottista ei sitten olekaan treenattu, ei noutoja, ei jääviä, ei hyppyä eikä varsinkään - yäk - eteenmenoa.
Häiriötreeniä on ollut paljon, kun mukulat potkii palloa ynnä muuta ja beagle ryysii jaloissa ja sotkee koko ajan.


Ei kommentteja: