HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 22. joulukuuta 2009

Heta kuvauksessa

Hetan selkä ja lonkat kuvattiin tänään Eläinystäväsi lääkärissä Raholassa, ell Juha Kallio.
Diagnoosista: "Molemmissa lonkkanivelissä voimakas, akuuttivaiheen nivelrikko. . Nivelten rustovauriot, kasvanut kitka ja nivelen pehmytkudosten tulehdusreaktio aiheuttavat kivun."
Itse olen epäillyt tätä jo hyvän aikaa. Hyvä uutinen on se, että selkä on aivan ok.
Hoitona Canidryl 2 krt/pv, 2 viikkoa, Cartrophen 5-7 päivän välein pistoksina neljä kertaa (pistän itse) ja Arthryl 1 pussi päivässä kuukauden ajan. Näillä pyritään estämään nivelmuutosten etenemistä ja saamaan kivut pois.
Myöhemmin mahdollisesti tulehduskipulääkkeitä ja fysioterapiaa. Liikkumisen pitäisi olla "tasaista": ei äkkinäisiä rysäyksiä.
Kisauran voi nyt unohtaa lopullisesti: minkäänlaista hyppäämistä Heta ei kestä. Luojan kiitos peruutin loppukesän/syksyn kisat sen Hyvinkään romahduksen jälkeen. Heta oli siellä tottisvaiheessa jo varmasti tosi kipeä maasto-osuuksien jälkeen (jossa teki kaikkensa), ihan itkettää, kun ajattelenkin.
Nivelrikon kanssa voidaan kyllä elää ja ell:n mukaan Hetalla on todennäköisesti vielä monta hyvää vuotta kotikoirana.
Hän sanoi myös kunnioittavansa kovasti ihmisiä, jotka saavat tuloksia "tällaisilla roduilla" (hoffit, rotikat, beussit jne).
Heta on ollut ihana koiruus - ja on edelleen. Se käyttövalion arvo jäi nyt ihan pikkasta vaille, kun kävi näin, mutta mitä siitä. Nyt on hyvä näin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi, tavallaan surullista, tavallaan ilo, että syy löytyi. Nyt ei tarvitse enää pohtia sitä, onko omassa päässä "vikaa, kun kuvittelee koira olevan ei-priimassa-kunnossa".. Toivotaan, että lääkitys helpottaa Hetan oloa ja Heta saa nauttia vielä mukavista eläkepäivistä vuosikausia!

PiaP

Susan Miiro kirjoitti...

Stemppiä teille sinne. Ja onneksi on hyvät lääkkeet tänä päivänä, niin että koirat voivat elää rakastettuina kotikoirina luonamme ja nauttia hemmottelusta =)