HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
maanantai 28. joulukuuta 2009

Ihana joulu on ohi

Joulu oli aivan mahtava: kolattiin mukuloille Vanajaveden jäälle pitkä, hieno + potkukelkka- ynnä luistinrata, tehtiin liukumäki, lumiset pihapuut oli täynnä kynttilälyhtyjä ja pieni ulkotonttulakin oli! Niin tunnelmallista ja kivaa ei ole ollut vuosiin.
Ja Hiski juoksi jäällä - voi hyvät hyssykät, että se jaksoikin. Luulin, että juoksee jalat altaan, mutta eihän se edes väsynyt. Heta on lääkekuureillaan ollut aikast pirteä myös ja koittaa komentaa Hiskiä rauhoittumaan - turhaan.

Haku
Sunnuntaiaamuna sitten vähän hakuiltiin kolmen muun levekkiläisen kanssa Sääksjärvellä.
Otin Hiskille edelleen risteilytreenin, nyt kahdeksan pistoa, sama maalimies siirtyi kummallakin puolella. Oikealla puolella noin 50 metrissä, vasemmalla 30 m:ssä.
Pari pistoa meni vähän vituralleen, kun lähetin huolimattomasti, ja piti lähettää uudellaan. Hiski todellakin menee siihen suuntaan, minne näytetään - kumma kyllä ;) Lisäksi varasti ekalle pistolle. Maalimiehillä ei malttanut syödä ruokia loppuun, kun oli jo niin kiire juoksemaan takaisin...Mutta pistoilta tulot vasempaan käteen>viereen>oikealla yli onnistuivat keskimäärin suunnitellusti. Pitää vaan malttaa itse olla huolellinen ja tarkka. Tällaista treeniä ei nyt sitten enää enempää, ettei Hiskin malttamattomuus/juoksentelu kiihdy entisestään.

Tottis
Hakutreenien jälkeen innostuin vielä ottamaan pienen tottissession pihassa. Hiski oli tosi täpinöissään.
Seuraaminen: pyrki kovasti eteen (ja vähän painoikin), korjailin pysähtelemällä ja kääntymällä.
Jäävät: istumisessa jäi taas seisomaan. Helpotin.
Luoksetulot. Ensin läpijuoksuna, sitten palloa heittämällä pysähdys, sitten ilman palloa käsimerkillä ja sitten taas läpijuoksuna. Kaikki hyvin.
Kaukoja. Pientä epävarmuutta istumaan nousuissa taas. Vahvistelin pelkkää istumista.
Ruutu. Ihan ihmeen hyvin! Vein ensin namit ja markkerin, sitten pelkän markkerin. Namilla menee paljon paremmin kuin lelulla, joka sekottaa pään totaalisesti.
Nouto. Kilon kapula. Ei tässä muuta vikaa kuin se, mitä His on ruvennut tekemään: hypähtää taaksepäin, kun otan kapulan. Tästä ei palkkaa, uusinta ok.
Ja tunnaritkin vielä, sussiunakkoon...Tein Susanin mallin mukaan: syöttelin ja rauhoittelin ennen käskyä ja käskynkin annoin hiukan silleen haluttomasti. Toi nätisti kaksi kertaa oikean, vaude!
Lopuksi sivulta peruuttamista, josta sai palkaksi pallon.

Maanantaiaamuna otin pikauusintana kaikki samat liikkeet.
Seuraamisen otin ensin imuttamalla. Nyt oli nätimpää, ehkä.
Luoksetulon otin loppuun asti ja pysäytyksen pelkästään käsiliikkeellä, mikä meni hyvin!
Noudossa sama ongelma kuin edellisnä, korjattuna ok.
Kaukot menivät ihan superisti.
Ruudussa meni jo ilman käskyä maahan, joten otin pari kertaa pelkällä seisahtumiskäskyllä.
Tunnari. Kolme toistoa ja joka kerta toi oman, mutta suoritus ei kyllä ollut ihan nätti: tökki ja klähmäili muitakin. Mutta kehitystä...
Ja taas peruuttamisesta pallo.

Ei kommentteja: