HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
torstai 25. heinäkuuta 2013

Kisamaisesti hakua ja tottista

Kisamainen  haku
Sunnuntaina otettiin Savontiellä kisamainen pitkä rata, eli en tiennyt maalimiesten paikkoja. Kiitos Marja-Leena, Sara ja Susanna!!!
Ensimmäinen maalihenkilö noin 100 metrissä kotapiilossa vasurissa, toinen kahdessa sadassa maassa (ylisyvällä), myös vasemmalla ja ihan  radan lopussa oikealla viimeinen maassa. Vain viimeiseltä palkka.
Hra Hiskonen toimi. Hyvät, syvät pistot, taaksepäin työskentelystä ei nyt näkynyt jälkeäkään. Radan lopussa jyrkkää kalliota oikealla ja ojan ylityksiä vasemmalla.
Mutta voi halvattu, että tää pitkäjalka on ääntä nopeampi...Taas kävi niin, että His ehti kaahata keskilinjan yli näkymättömiin ja nostaa maalimiehen toiselta puolelta (vaikka sieltä ei edes käynyt tuuli), kun oli ensin tehnyt toiselle puolelle hyvän tyhjän piston. Aikaa meni puoli minuuttia.
No, onneksi tuo oli lähes ainoa kauneusvirhe. Toinen oli yksi oikaistu pisto. ja ehkä ensimmäiselle piilolle vei liian hitaasti. Olisiko se keskilinjan ylitys tehnyt hiukan epävarmaksi, kun mamma ei näyttänyt kauhean iloiselta...
Lähetin Hiskin radan lopussa muun muassa melkein pystysuoraa kallionseinämää ylös. No problem.
Mitenköhän treenejä voisi vielä vaikeuttaa?

Toinen haku  ihan uudessa paikassa Käpykankaantiellä. Täysin tyyntä. Vaihteeksi helppo treeni: neljä ukkoa, kolme tyhjää. Kaksi ukkoa umppareissa, yksi ylisyvällä lopussa. Hallintaa.
Kaikki hyvin taas. Viimeisellä piilolla sattui hauska juttu: Saijalta oli liivintasku rikki ja Hiskin pallo oli pudonnut piilon viereen. Saija itse makasi litteänä kuopassa pressun alla. Hiski asettui makuulle näyttämään maalimiestä niin, että pallo jäi etutassujen väliin. Se ei noteerannut palloa mitenkään, ennenkuin annoin luvan. Aika kova juttu pallohullulta koiralta, sanoisin.
Näytöt hienoja: vetoa ja vauhtia enemmän kuin tarpeeksi. Kolmella ekalla ruokapalkka.
Käytin tiuhaan pilliä, noin 20 sekunnin välein. Vähän tämä nyt kyllä hirvittää, vaikken ole koskaan huomannut, että His olisi jättänyt maalimiestä hajun saatuaan.
-------------------------------------------------------------
Esineruutu
Neljä esinettä, kaisteleina. Ensimmäinen oikeassa kulmassa oli nyt vaikea, Roihun kaulapanta - hmmm. Muut kakunpaloja. Ennen meitä esineitä oli ollut ties missä pitkin ruutua, se saattoi häiritä ensimmäisen nostoa.
----------------------------------------------------------------
Kisamainen tottis
Kahden kentän treeni Kyötikkälässä, His taas ensin p-makuussa.
Paras kisamaisista tottiksista. Seuraamisessa tietty vilkuilua ja muutakin pientä, painoikin vähän (hyvä!), mutta ei mielestäni ollut liian edessä. Palkkasin p-makuusta pois siirryttäessä, seuraamisesta heti lähdön jälkeen ja ällässä oikealle käännöksen jälkeen plus hlö-ryhmään tullessa. Ynnä istumisen valmistelevassa osuudessa.
Jäävien nopeudesta en tiedä mitään, nyt otin seisomisestakin sivulle asti, mitä olen tainnut tehdä vain kisoissa tänä kesänä. 
Tasamaanouto pitkänä vauhtina, palkka suoraan.
Metrinen meni hyvin, heitinkin jopa suoraan :) A-estettä en ottanut, vain heitto ja seurautus pois.
Ja otin myös eteenmenon maahanmenon kanssa, hui kamala. Tosin ensin tehtiin seuraamista melkoinen tovi. Eteenmeno ei ollut niin vauhdikas kuin yleensä, eli on varmaan pakko ottaa joku palloeteenmeno vielä. Iso keulimisriski siihen kyllä sisältyy nyt, kun seuraaminen on mennyt parempaan suuntaan.
Mikä parasta: perusasennot olivat kautta linjan ok!!! On niitä hinkattukin...

2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Huh, kuulostaa vaarallisen hyvältä :)

Hiippari kirjoitti...

No onneksi tänään hakutreeneissä sitten saatiin aikaan kunnon v-tutus...