HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 11. helmikuuta 2014

Piilonkiertoja

Piilonkiertotreenit
Koska olen kokeilunhaluinen ja muutenkin pöliä, olemme Hiskin kanssa harrastaneet piilonkiertotreenejä Levekin kentällä, hiukan myös kotipihassa.
Tavoitteena olisi opettaa His kiertämään piilot niin, että se oikealle lähetettäessä kääntyy vasemmalle ja vasemmalle lähetettäessä oikealle. Aloitus läheltä, aikomus on pidentää matkaa vähitellen ja ottaa mukaan useita piiloja. Alkuun piilossa on pallo, myöhemmin maalimies.
Päivitän kevään piilonkiertotreenien edistymisen tähän samaan pötköön.Kirjaan treenit poikkuksellisen tarkasti, jotta näen, paljonko toistoja missäkin vaiheessa on tarvittu.

Perjantai 7.2.
Pallo viedään yhdessä piilon sisään. Ihan läheltä lähetys. Sekä oikealle että vasemmalle. Molemmissa viisi toistoa. Käskysasana on "suoraan". His pyrkii tulemaan takaisin samaa reittiä kuin menikin, josta syystä juoksen sinne vastakkaiselle puolelle joka kerta, huutelen, taputan käsiä ja kehun, kun tulee.
Lauantai 8.2.
Vien pallon, koira katsoo. Pidennän hiukan matkaa. Viisi toistoa molemmin puolin. Sujuu suunnilleen samoin kuin edellä.
Sunnuntai 9.2.
Vaihtelevaa menestystä. Alkuun yrittää palata samaa reittiä kuin menikin, joten aletaan taas ihan läheltä.. Lopuksi kuitenkin jo oikein hyvin  noin 10 metristä. 15 toistoa oikealle, 15 vasemmalle, kahdessa erässä.
Maanantai 10.2.
Sisähallissa kiertotreeniä molemmille puolille samalla systeemillä, mutta nyt käskysanana "kierrä" eikä "suoraan". Eikä siis palloa piilossa, vaan palkka tulee minulta kierron jälkeen. Tämän se osaa, muutaman kerran yrittää mennä väärältä puolelta. 10 toistoa molemmin puolin.
Tiistai 11.2.
Levekin kentällä. Homma menee heti ihan plörinäksi. Ei osaa kiertää yhtään, meinaan hermostua, kun luulin, että olisi jo jotain opittu. Kokeilen "kierrä"-sanaa: silloin osaa kiertää oikein, mutta ei uskalla ottaa palloa piilosta... "Suoraan"-käskyllä juoksee vain edestaksin hakemassa pallon. Hallin kiertotreenit ilmeisesti vain sekottivat, joten ei niitä enää.. Autan taas ihan vierestä. Saadaan onnistuneitakin suorituksia loppuun.
Noin 15 toistoa molemmin puolin.
 Torstai 13.2.
Pihassa. Piilot lähekkäin. Ensin molemmin puolin niin, että sisällä oli pallo.  Sitten niin, että eka oli tyhjä ja pallo toisella puolella. Tämä meni hyvin.
Sitten vaihdoin piilot eri paikkaan. Yritti väärltyä puolelta ensin. Muuten samat.
Yhteensä 10 toistoa molemmin puolin.
Perjantai 14.2.
Pihassa. Vuorotelleen molemmin puoli, pidensin vähän matkaa. Yksi hama: ei kiertänyt, kyseessä vasen puoli. Lisäskin kolmannen piilon, alle kaksi tyhjää. Tätä ei kiertänyt, uusinnalla kyllä. Vähän näyttäisi nyt siltä, että huomaa jo itse oman virheensä, eli alkaa tajuta kupletin juonen. Noin 15 kiertoa yhteensä.

1. viikon saldo: noin 100 kiertoa. Matka 2-10 metriä. Onnistumisprosentti noin 70.
---------------------------------------

Tottista=hurjaa häröilyä SDP-hallilla Jaanan ja Kallen kanssa. Teeseitseagiliitoa, keinukin. Siinä Hiski suoritti melko näyttävän ilmalennon. Hmmm. Putkia, pussia ynnä muuta hauskaa hömpöttelyä.
Hyppyjä vinoonheitoin. Kun a-este oli oikealla puolellamme, His käväisi matkalla myös sen kautta mennen tullen. 
Zeta, ekan kerran 1,5 vuoteen. Oltiin aika huonoja kumpikin, kun ei me tykätä tästä.
Kiertotreeniä molemmin puolin. 
Ei oikeastaan mitään "kunnollista". Hyvä niin, en kaipaakaan.

Ja pikkasen viestin alkeita Susannan kanssa. Pysyypähän ainakin hiukan muistissa. Lähinnä harjoiteltu sitä, että Susanna kuljettaa.


Ei kommentteja: