HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
torstai 10. maaliskuuta 2011

Oho: tokoa. Ilmaisuakin vähän

Aurinko!
Hra Vemmelsääri alias hra Hiskonen on vuoden 2010 SBCAK:n (Suomen bordercolliet ja australiankelpiet) 2010 palveluskoira. Heta ei ihan heti päästä poikaa ylpistymään: arvojärjestys on ja pysyy ja siinä neitokainen on numero yksi.

TIISTAI
Pirkkahallin parkkipaikalla tällä kertaa Saijan ja Nerin kanssa.
Ilmaisutreeni/haku
Ajattelin aloittaa hakupuuhat pikakelauksella alusta alkaen pitkän, pitkän tauon jälkeen. Saija oli kaksi kertaa maalimiehenä Hiskille, ei edes piilossa. Irtorulla+näyttö. Ensimmäisellä kerralla Hiski ei meinannut tajuta irtorullaa, vaan yritti epätoivoisesti hamuta rullaa kaulastaan ja sai lopulta ongituksi  suuhunsa"apukahvan", so lyhyen remminpätkän, joka oli kiinni sen kaulapannasta. Hoksasi lopulta sen irtorullankin. Kyllä oli intoa ja iloa! His oli metrin irti maasta ja silmät loistivat.
Toko
Aloitettiin häiriöseuruulla: Saija riehui minkä kerkisi ja kyllähän His muutaman kerran halpaankin meni. Aika hyvin silti piti pintansa.
Ruutu. Jotain sählinkiä aluksi: olisko ollut outo ruutu: siniset nauhat ja keltaiset tötteröt. Jäi liian eteen, mutta käskin silti maahan. Oli kääntänyt käpälänsä rullalle ja vääntänyt itsensä muutenkin ihan pienelle mykkyrälle, ettei vaan koskisi nauhaan! En mä tällaista ole sille opettanut! Johtunee siitä, että kaukoissa on Hiskin edessä ollut paljon kaikenlaisia esteitä, joista se ei ole saanut ylittää. Mutta täähän on loistava sovellus: ilman tätä akrobatiaa olisi ollut ruudusta saletista ulkona! Saija nauroi katketakseen.
Tunnari. Kokeeksi häiriköitynä myös ja kappas: His nappasi ensin väärän, aijai. Vaihtoi kyllä oikeaan, mutta ei hyvä tietenkään.
***
Ruutu uudestaan, paikanhakuna eri puolilta. Yllättäen jäi ruudun eteen, meneehän se uusintakäskyllä ruutuun. En silti tykkää.
Tunnari uudestaan. Nyt kasa + oma vieressä. Palkka lensi heti omaan tarttumisesta.
Kaukot. Ensin läheltä, jossa piti aika hyvin paikkansa. Sitten kaukaa ja siinä S-I:ssähän se siirtymä tulee.
Luoksetulo. Pelkkä läpiajo tötteröiden ohi.
Lopuksi leikittiin ihan hurrrjasti omalla kapulalla, jonka His sai taas rouskia tikuiksi :D 
Kivat treenit, mutta turhan koleaa. Koska se kevät oikein tulee, häh?

KESKIVIIKKO
Matkalla Lempäälään piti käydä "jossain" vähän treenailemassa. Ensin ajoin Marjamäen hallin pihaan. Sillä  jäällä olisi Kiira Korpi voinut vetää piruetteja. Ideaparkin parkkiksella taas puhalsi järkyttävä tuuli. Hautausmaan parkkiksella myös liukasta, samoin Innilän hiihtomajalla. Päädyttiin sitten Levekin kentälle. Annoin Hetan suhmuroida seassa vinkulelunsa kanssa. Se suistikin Hiskin sopivasti raiteiltaan.
Häiriöseuruuta ensin Hetan inhottavan vingutuksen säestyksellä, neito tyrkytti myös leluaan toistuvasti mulle heiteltäväksi. His oli melko järkyttynyt välikohtauksista, mutta kesti ne kuin mies.
Ruutu. Mulla on uudet keltaiset tötteröt ja ne nyt näyttävät aiheuttavan jotain kummaa ruutusokeutta. Eivätkö  erotu lumesta?  Ihan oikeasti His ei ensin tajunnut, missä se ruutu muka on, mutta kun lamppu syttyi, niin eihän siinä sitten mitään. Paikan hakua eri suunnista+kaukaa.
Luoksetulo. Ensin stoppeineen, erittäin hyvä. Sitten läpiajo.
Tunnari. Ensin leikittiin omalla. Vingutin lelua ja heittelin sitä Hetalle, samalla kun His haki omaa. Pikkasen oli pinna kireänä, mutta teki töitä, kun oli pakko. Palkkasin jo puolimatkan tuonnista.
Kaukot. Läheltä taas ihan hyvin, kaukaa eteni puolikkaan itsensä. Eilisen ruutunauhaepisodin jäljiltä kokeilin laittaa Hiskin eteen sen oman remmin. Pysyi sen takana! Eli se kunnioittaa mitä tahansa "estettä" edessään eikä tule yli. Tästähän voisi nyt edetä niin, että käyttäisi aina ohuempaa ja ohuempaa nauhaa ja lopulta vaikka karhunlankaa. Ja sitten ei mitään.. Ehkä kokeillaan.
***
Sitten pystytin parkkipaikalle oman hyppytelineeni, kun ei kerta kentän koppiin pääse, siellä olisi kaikki vermeet, grrr.
Hyppynouto. Heittoja suoraan ja vinoon/eteentuloja/sivulletuloja//hämykäskyjä/seurautus telineelle. Palkkoja eri kohdista, välillä ei palkkaa ollenkaan. Eteentulossa jää kyllä toisinaan vinoon, pitäisi hyppäyttää mahdollisimman kaukaa.
Metallin nouto. Iskunoutoja, ylipitkiä noutoja, palkkoja ei paikoista, eteentulo, sivulletulo. Sujuihan ne.

TORSTAI
Saijan ja Nerin kanssa Meirän hallilla. Saija käskytteli.
Seuraaminen. Oli ehkä hiukan tavallista levottomampaa ja painoikin. Ainakin yksi vino perusasento. >Sos. palkka
Liikkeestä istu. Ihan ok. >Sos. palkka
Luoksetulo. Oikein hyvä. >Sos. palkka
Ruutu. Ensin jäi ruudun eteen ja sitten uusintakäskyllä vielä ruudussakin liian eteen >Lelupalkka
***
Hyppynouto. Oikein mallikas. >Sos. palkka
Metallinouto. Mainio luovutuskin. >Sos. palkka
Tunnari. Agiliitäjien älämölö kaukui jälleen kivasti taustalla...Mietin jo hetken, helpotanko jotenkin, mutta otin riskin ja tehtiin ihan virallisesti. Ja meni hyvin! Luovutuskin vimpan päälle. >Palkaksi oma kapula, jonka sai pistää tikuiksi
Kaukot. Eteni hiukan vajaan puolikkaan omasta mitastaan + yksi lisäkäsky. >Palkka
***
Ihan lopuksi vielä korjaussarja ruudusta.
Jäi oikein tietäväisen näköisenä seisomaan ruudun eteen aivan vierestäkin lähetettynä, en enää voinut kuin nauraa. En yhtään tiedä, mitä siellä siellä hra Hispanderin päässä nyt raksuttaa, mutta eiköhän nuo ruutupalikatkin taas löydä paikkansa jossain vaiheessa.

Ilmaisu/haku
Pihassa Saija oli kaksi kertaa maalimiehenä lakanan alla. Nyt oli kiintorulla, ihan turhaa sählätä niitten irtojen kanssa. Heti ensimmäisellä piilolla His törmäsi Saijan nenään tosi kovaa :(
Otin homman hallinnassa ja olikin yllättävän vaikeeta. Tämä on nyt prioritteettilistalla ykkösenä, kun aletaan treenata hakua oikeesti.Olen ollut ihan liian lepsu.


3 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Mä olin kyllä ihan surkea liikkuri! Sorry! :(
En edes muista oikeaa ja vasenta, ja muutenkin oli mulle vierasta touhua.

Mun tuulenhalkojani vaan sattui olemaan Hiskin reitillä! :D Nenänvarsi ei muuten näytä turvonneelta eikä silmän ympärykset ainakaan vielä ole mustana! :)

Hiippari kirjoitti...

Ihan hyvä liikkuri sää olit :) Onneksi ei nenä murtunut - on tolla ukkelilla sen verran kova pää...

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut vuoden pk-tittelistä! Pitkästä aikaa täällä surffailin ja te ootte kyllä edistyneet hurjaa vauhtia! Vähän alkaa itselläkin kolkutella tuleva kausi mielessä ja jälkiliina olis jo kiva kaivaa esille. Rapsutukset koirille!

titta