HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Tämmöisiä treenejä

 PERJANTAI
Jokipohjantien parkkis. Kesko lähettää mulle varmaan kohta laskun kiinteistönsä käytöstä.
Treenattiin ensin moneen kertaan "kehään tuloa". Liikkeitten välit käskyn alla. 
Sitten pätkä seuraamista ja liikkeestä istu. Ei kai noissa mitään ihmeellistä.
Luoksetulo. Stoppi hyvä, mutta annoin maahanmenokäskyn liian myöhään ja Hispander oletti, että on läpiajo, eli meni maihin viiveellä. Uudestaan pelkkä maahanmeno + eteentulo. Hieno. Sitten läpi, eteen ja sivulle, mainiosti.
Ruutu. Se nyt vaan on kertakaikkiaan hyvä :D Olen älyttömän tyytyväinen, että jaksoin puurtaa tämän omalla tyylilläni.
Tunnari. Tähän en nyt saa millään mitään häikkää...Kova tuuli kävi kuten eilenkin, muttei epäröinnin häivää. Ehkä sitten kokeessa ;) Hidastettu luovutus ja sivulle siirtyminen. Hyvin, suorat.
Kaukot. Helpotettuina: ihan läheltä ja enimmäkseen vaihto kerrallaan. Lopuksi taas pelkkiä peruutuskaukoja. Seiso pelkällä käsimerkillä - toimi.
Metallinouto. Aluksi iskunoutona. Hoin ensin "käsky", "käsky": Hiskin kaula venyi ja venyi, mutta pysyi paikoillaan. Vauhtia oli. Vielä pelkkä edestä luovutus ja sivulle siirtyminen. Ok.
Illalla lähikaukot uudestaan.
---------------------------------------------------------------
LAUANTAI
Koko päivä meni oksennellessa - elämäni rajuin yrjötauti, eipä paljon treenailtu. Piti perua ekat hakutreenitkin. Koirille täytyy antaa iso tunnustus: molemmat makasivat hipihiljaa mun vieressäni koko päivän. Ihan liikkistä.
-----------------------------------------------------------
SUNNUNTAI
Elämä voitti taas! Aamulla olin (melko) pirteä ja heti Hiskille S-M-kaukojumppaa sisällä läheltä, joka vaihdosta palkaten. Hiskin häntä heilui ensimmäisen kerran tässä liikkeessä! Se alkaa oivaltaa, mitä haluan ja ollaan saatu paljon onnistumisia, joista olen päässyt kehumaan ja palkkaamaan ruhtinaallisesti.
Molemmille koirille heti aamulla edellispäivän tylsyydestä korvaukseksi pikkuesineiden hakemista ympäri kämppää, 10 esinettä. Heta oli alkuun vähän pöllähtänyt, mutta sen rauhallinen tyyli tuotti tulosta: neitikoira toi seitsemän esinettä ja poika kolme. Hiski häslää paljon enemmän silloin, kun koirat hakee yhdessä.
Tunnari. Työhuoneella piiloteltiin pelkkää omaa. Luovutuksen treenaamista, sivulletulo jää herkästi jäämään vajaaksi tässä.

Metson parkkipaikalla pitkän lenkin päälle:
"Kehääntuloja" käskyn alla. 
Kaukot, läheltä ja kaukaa, joskus palkka yhdestä vaihdosta, joskus monta peräjälkeen.Yksi kerta kisamaisesti: ensimmäisen kerran kaikki vaihdot onnistuivat muualla kuin kotona  pitkältä matkalta niin, että olisi saatu jopa pisteitäkin, jos olisi ollut koe. Ei liikkunut yhtään. Yksi lisäkäsky. 
Ruutu.Kolmesta suunnasta, yhdestä taas hinkua vasemmalta sisään. Kummallista. Muuten supersellainen. 
Luoksetulo. Miksi mä en voi antaa niitä pysähtymiskäskyjä ajoissa? Läpiajoja ja lopuksi leikistä monta kertaa "seiso" ja "maahan". 
Tunnari. Tuuli taas melkoinen, eipä haitannut varmaa tahtia.
Olisi ollut vielä illalla hallitreenit Marjamäessä, mutta jätin väliin, väsähdin paljosta ulkoilusta.

Ei kommentteja: