HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Esineitä ja pientä säätöä

Pientä yritystä tokon/tottiksen suuntaan: kotona joka ikinen päivä perusasentoja ja lähtöjä eri suuntiin, ei käskyjä, vain tarjoamista. Torstaiaamuna sitten Lilin kanssa Kyötikkälässä, jossa kenttä oli sen verran mielenkintoisessa kunnossa (jäätä, vettä, kuraa), että suunnitelmat ikäänkuin kutistuivat.
Seuraamista - kuinkas muuten - taas, Lili vähän yritti häiriköidä. Enimmäkseen ilman käskytystä (uusi käsky käytössä). Lilin mukaan näytti hyvältä ja iloiselta eikä kuulemma peräpääkään ollut niin "omituinen" kuin yleensä..
Saalista, saalista ja saalista ja repimistä, ei juuri rallattelua, paitsi lopuksi.
Jäävät kertaalleen. Ja tunari, jossa taas Hiskosta koeteltiin - ei muistella sen enempää, mutta kyllä Hiippari on loistava tässä - se ei mene epävarmaksi tai toimintakyvyttömäksi, vaikka mitä tehtäis. Kunnolla tehdyt pohjat  - silloin kestää näköjään paljon säätöäkin.
Yksin jäätyäni otin vielä kahden kilon kapulan oikein heittämällä, nyt palautus vähän vinoon. Ja eteenmenokin tempaistiin  pitkästä aikaa - "väärään" suuntaan,ei kentän päähän. Kyllähän His kaahaa suoraan eteenpäin vaikka mihin suuntaan ja vaikka kuinka pitkälle.. Eikä mitään palkkaa edessä. Hyvä maihinheittäytyminen.

Esineruutu 1
Levekkiläisten kanssa lauantaiaamuna Sääksjärvellä. Taas uroksen kohtaaminen ennen ruutuun menoa - tällä kertaa uhrina Luka.  Puru patukkaan, rauha ja seurautus käskyn alla paikalle.
Ruutu nyt suunnilleen 35x50. Kuusi esinettä: ensin kolme valmiina oikella lohkolla. Kaksi nopeasti, kolmas kovamuovinen vaikea. Nutasi jotain pitkään ihan edessäni ruudussa. Outoa.
Seuraavat kolme vasemmalle lohkolla. Taas kaksi hyvin, muovinen syvällä lumimontussa takana hankala. Bongasi kyllä, mutta ei malttanut tarkentaa, joten  löytäminen kesti.
Esineruutu 2
Sama paikka su-aamuna, mutta hoffiporukka. Tällä kertaa Roope-hoffi urossyöttinä matkalla mennessä, kunnon odotteluhengailukin alla kuten kisoissa. Hiski ei ollut ollenkaan niin pörhöllään kuin yleensä uroksia kohdatessaan, vaan pikemminkin esitti nöyrää poikaa. Itsevarma vanha uros herätti Hiskissä selvää kunnioitusta.
Ilmo oudolle "tuomarille". Sitten helpohko motivaatiotreeni: ensin kaksi esinettä peräkkäin oikealle lohkolle keskelle ja taakse. Urku auki kunniakierros sivurajoja pitkin, sen jälkeen ryhtiliike ja esineet nopsasti ylös. Sitten Lili heitti Hiskin näkemättä vasemmalle lohkolle eteen oman pallon. Jipii-haku, leikki ja sitten iso pallo vasempaan takanurkkaan, haku ja kunnon leikki.
Hetalle vietiin yksi esine, jonka se haki omatoimisesti ilman mitään lähetyksiä. Lisäksi se "etsi" esineitä ihmisten esinevarastoista, heitteli niitä, kikkaili ja esiintyi muutenkin yleisölle koko rahan edestä. Siitä on tulossa ihan mahdoton...
Ah ja voih, miten ihanaa on treenailla maastossa talven tokoähräyksen jälkeen! Lunta on, mutta vähenee koko ajan.

Ei kommentteja: