HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




maanantai 12. tammikuuta 2015

Tukiruokaa

Kortisonikuuri menossa neljättä päivää jättiannoksella 40 mg/20 kiloa. Huomisesta alkaen määrä puolittuu, onneksi. Sitten kolme viikkoa 20 mg:lla/vrk.
Pelkäsin, että juominen ja pissaam inen äityy ihan hirveäksi, mutta niin ei käynyt. On  lisääntynyt, mutta kohtuullisesti ja yön pystyy pidättämään. His on ehkä hiukan tavallista vaisumpi, mutta vain vähän. Ja reipastuu nanosekunnissa, kun lähdetään ulos.Siellä riehuu ihan niin kuin ennenkin.
Päätin alkaa noudattaa Hiskin kanssa tärkkelyksetöntä ruokavaliota, joka on auttanut monia ihmisreumapotilaita. Lisäksi käytössä ovat kaikki koiran nivelkuntoa tukevat valmisteet. Proteiinia pitää saada reilusti, koska kortisoni vie lihaksia. Ja rasvaa myös, sillä kortisoni myös laihduttaa.
Eli tällä hetkellä ruokavalio käsittää vain kalaa, kanaa tai broileria, mahaa, vähän riistaa, kananmunia. öljyjä, banaania (kaliumin takia).Kasvisten tärkkelyspitoisuuksia tutkin vielä tarkemmin ja lisään ehkä niitä.
Lisäksi maitohappobakteerit, Nutrolin Nivel (sisältää mm glukosamiinia ja kondroiniisulfaattia, krilliä ja ceetä), C-B- (biotiinia karvan ja kynsien takia) ja D-vitamiini, kalsium, inkivääri ja kurkuma.Kun kortisonia päästään vähentämään, korvaan kalliin Nutrolinin jollain halvemmalla valmisteella.
Lisäksi annan Hiskille nyt kovan kortisonilääkityksen aikana puolikkaan Somac-tabletin/vrk mahavaivojen välttämiseksi. Keittiön työtaso näyttää lääkepurkkeineen ruoka-aikaan samanlaiselta kuin laitosvanhuksen yöpöytä. Pitänee hankkia Hiskille dosetti  :O


Ei kommentteja: