HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




torstai 11. helmikuuta 2010

Liikaa testosteronia?

Toko
Meiränhalli, Nokia, keskiviikko
Treenit olivat tällä kertaa aika syvältä. Otsikossa lienee ilmaistuna villakoiran ydin.
Homma alkoi mennä poskelleen jo eteisessä, jossa taas puhkesi välittömästi infernaalinen älämölö, kun Hiski sai ruskean pikku päänsä ovesta sisään. Treenikaverit naureskelivat, että "kyllä kuulee, koska Hiski tulee."
Laitoin Hiskin maihin, meuhka hiljeni ja His näytti rauhoittuvan.
Otimme ensin paikallamakuun, joka ei varmaan ikinä ole ollut näin levotonta. Kyynärpäät olivat juuri ja juuri maassa ja kaula venyi ainakin puoli metriä, pää ei ollut sekuntiakaan paikallaan. Joka puolella haukuttiin, kiljuttiin ja tömisteltiin, omatkin korvat soi siitä möykästä.
Seuraavaksi piti ottaa pikkuisen seuraamista, josta ei tullut oikein mitään: His keuli, pomppi ja häröili vähän mitä sattui.
Luoksetuloa stopin kanssa hinkattiin ainakin kymmeneen kertaan ("mikä juttu tää muka oikein on").
Maahanmeno oli ok, mutta valmisteleva osuus kamala.

Välillä His oli häkissä (ihan rauhallisena ja hiljaa). Toisessa osassa otin kaukot, joita se ei osannut yhtään. Yritti myös maatessaan nuolla mattoa ja nuuskutteli silleen kuin se tekee nartunpissoille. Ei paljon parantanut fiilistä, kun kielsin jyrkästi.
Nouto oli sentään hyvä ja vauhdikas.
Henkilöryhmässä His oli hirmu levoton edelleen.
Hyppy. Otin ensin niin, että menin toiselle puolelle vastaan pari kertaa ja sitten koko liikkeenä. Kelpasi.
Lopuksi yritettiin vielä leikkiä, mutta His ei halunnut! Se tahtoi vaan edelleen - suorastaan eteni ryömien - nuolla ja nuuskia sitä mattoa...ÄÄÄÄ!!!
Hiski ei ollut peloissaan (elekieli) tms, vaan se oli ylivireessä, jota minä en ollut saanut aikaan, vaan toiset urokset+nartunhaju. Veeralla on todennäköisesti alkamassa juoksu, mikä olisi aika looginen selitys käytökselle mukaanlukien se alun urostelu+kaamea mökä.
Anaplyyshin paikkahan tätä on, lähinnä siitä mitä minun ohjaajana olisi pitänyt tehdä, kun homma lähti lapasesta?
1. Olisi ehkä pitänyt viedä taas se pallo heti kentän reunalla, jolloin His olisi (ehkä) keskitynnyt siihen. Tai:
2. Olisi pitänyt keskittyä pelkästään leikkimiseen
3 ??? jotain???
Vireen säätely ei nyt onnistunut ollenkaan, se on vaan pakko tunnustaa. His oli liian kovilla kierroksilla pystyäkseen keskittymään oikein mihinkään.

Illan kruunasi se, että Heta hyökkäsi puolen yön maissa(kun olin viemässä roskapussia, mitä en aikaisemmin ehtinyt tehdä) räyhäämään naapurirapun vieraille, jotka tulivat pahaa aavistamatta ulko-ovesta. Säikähtivät pahan kerran ja varmaan koko talo heräsi.
Aina välillä tää elämä koirien kanssa on niin palkitsevaa...

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Voi harmi tuota teidän päivää, välillä tosiaan käy mielessä lajin vaihto ja koirien antaminen hyväntekeväisyyteen...
Kuten tässä vuorokauden sisään täällä, Bestikseltä on päässyt kolmet pissat sisälle. Onneksi on sentään harvinaista, mutta mielessä kyllä käväisi, että helpommallakin voisi päästä :)

Mutta eiköhän tuo Hiskin machoilu (johon lasken pissojen nuolemisetkin) ole toivon mukaan edelleen laskettaviksi iän aiheuttamaksi ja luultavasti laantuu vanhemmiten. Toivotaan ainakin :). Ja jospa se tosiaan johtui niistä kaverikoiran alkavista juoksuista, hope so!

Hiippari kirjoitti...

Kiitos lohdutuksesta: onneksi sitä jo tietää, että aina tulee parempi päivä :)
En osaa edes kuvitella, miten mun pinnansi kestäisi sisälle pissimistä, eli kyllä tässä aika vähällä pääsee sentään.