HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




lauantai 20. helmikuuta 2010

Pieniä lattiaharjoitteita

Kun ulkona on sikamaisen kylmä (onneksi kumpikaan koira ei enää yski), lenkit on lyhyitä remmisellaisia eikä tottista viitsi ulkona ottaa, ollaan tehty Hiskin kanssa pientä sisätreeniä (melkein) joka päivä, ettei sen kuuppa ihan hajoa.
Patoamista ja kontaktiharjoituksia paikallaan melko pitkiäkin aikoja + palkka. Käännöksiä, peruuttamista, kävelemistä "päin" seiniä ja huonekaluja, erilaisten esteiden kiertoa kontaktissa. Vilkuilemisesta huomautus, vilkuilemattomuudesta ja oikeasta paikasta palkka.
Kaukoja. Läheltä ja kaukaa, piiitkiä taukoja käskyjen välillä. Onnistumisprosentti 100 taas kotioloissa.
Luoksetulon stoppeja lyhyeltä matkalta. Kyllä se kotona osaa...
Nami-häiriötreenejä: 1. Paikallamakuussa nameja pitkin lattiaa, välillä heiteltyinä yli ja käpälien välissä myös nameja. Ei saa ottaa. Palkka tulee lopuksi minulta.Tämä sujuu oikein hyvin. Eripituisia aikoja.
2.Seuraamisessa. Nameja lattialla, seurautus namien läpi. Vilkuilusta huomautus ja uusi käsky. Tämä ei suju niin hyvin, mutta paranee.
Tunnari. Semmoinen ilmiö havaittavissa, että eka kerta menee aina hyvin, mutta toistettaessa huononee. Miksiköhän sitten otan toistoja, kun yleensäkään en toistele onnistunutta suoritusta? Se jotenkin hämmentää Hiskiä ilmeisesti.
Tarkkuusesineitä. Piilottelen karvalankamatolle näkymättömiin erilaisia ihan pikkiriikkisiä esineitä ja His etsii ne (kaivamatta). Hienosti menee.
Tahatonta kapulanluovutusta: His kanniskelee 1,5-kiloisia käsipainoja huvikseen ja luovuttaa mulle nätisti eteen pyytämättä :) Olen palkannut tuosta(kin).
Esineitten metsästäminen on muutenkin nyt suosiossa ja Heta yrittää osallistua parhaansa mukaan talkoisiin: ruokakuppien lisäksi se kanniskelee mulle mm telineestään irrotettuja vessapaperirullia palkan toivossa. Lenkillä ei yksikään maahan heitetty karkkipaperi jää noukkimatta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hetahan voisi ryhtyä vanhoilla päivillään viralliseksi roskakoiraksi! Eikös tästä ollut artikeleitakin tässä joskus, hyödyllistä että koiraa kerää kaikki tienvarsiroskat ja tiputtaa roskikseen tai roskapussiin ne :-)

PiaP

Hiippari kirjoitti...

Juu, itse asiassa me ollaan vähän elvisteltykin tuolla: Heta kantaa esim. tyhjää karkkipussia tai rutattua kaljatölkkiä(pitkänkin matkan, ei pudota ikinä, ennenkuin on saanut palkan) ja sit mennään läheisen Siwan roskikselle, sanon "anna roska" ja pudotetaan jätös suurieleisesti ihmisten töllistellä :)