HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 15. maaliskuuta 2011

Rentoilua

Muutama  hajamiete lauantaisesta tokokisasta.
Kyseessähän oli Hiskin ensimmäinen hallikisa ja aika vähän olemmme käyneet vieraissa halleissa edes treenaamassa, eli siihenkin  nähden Hispander toimi loistavasti. Erityisesti ensimmäisessä liikkeessä, joka oli siis ruutu, His oli kerrassaan hölmistynyt: "jaa, että jotain tarttis tehdä, onks ton härpäkeläjän edessä nurkassa muka joku ruutu?" Hyvin se kuitenkin kokosi itsensä ja loppua kohti tahti senkun parani. Sitäpaitsi en pahemmin tukenut koiraa varsinkaan siinä alussa :(
Ruutu saadaan kyllä pelittämään, siitä en ole huolissani. Tunnarissa vältän kaikenlaista paineistamista edelleen. Paljon iloisia onnistumisia vaan alle, niin eiköhän tuokin ala kokeissa vörkkiä hienosti. Muissa liikkeissä ei ollutkaan pahemmin valittamista.Ylimalkaan koko homman avainsana on mielentila, mielentila ja vielä kerran mielentila.
Tokot
Marjamäen hallilla su-iltana rentoilu- ja hauskanpitotreeni. Halusin, että kaikki, mitä tehdään, taatusti onnistuu. Suurin osa ajasta käytettiin leikkiin.
Tunnari. Liikkuroituna, mutta muuten helpotettuna: iso kasa vieraita kapuloita ja oma vieressä. Hurja leikki omalla palkaksi.
Ruutu. Läheltä eri suunnista ja nopeita palkkauksia, helppoa kuin heinänteko.
Kiertoja. Ihan vaan huvin vuoksi.
Luoksetulo. Läpiajona, ei eteentuloa>palkka.
Hyppy. Lelun perässä, ei eteentuloa>leikkiä.
Paikalla istuminen. Muut koirakot ottivat makuuta. His meni ihan pokkana maihin, kun  annoin "istu"-käskyn. Ähäkutti! Tätä(kin) pitää siis ruveta treenaamaan. Jätin pallon Hiskin eteen ja jäin näkyville, että näin, mitä tapahtuu. Huomautin nätisti pään kääntelystä. Sitten vielä kahden pallon leikki ja autoon.

Liliin iski äkillinen ruutuhinku, joten mentiin maanantai-iltana Jokipohjantien parkkikselle seuraksi. Lili oli jo värkkäillyt kolme ruutua valmiiksi, kun tulin ja laitoin sitten vielä neljännen. Armotttoman hyytävä tuuli puhalsi taas: joka tötterö tupattiin lunta täyteen, että pysyivät paikoillaan.
Hiskiä lähettelin aika läheltä ruutuihin: vääntöä oli kovasti vasempaa nurkkaan. Lilillä hyvä huomio, että olen saattanut heittää palkkaa aina vasemmalle. Nyt siis koitin tähtäillä oikealle, minkä kohmeeltani pystyin.  Viimeisessä ruudussa His alkoi ennakoida pysähtymistä ennen ruutua, mitä sitten muutamaan kertaan uusittiin.
Lopuksi vielä ruudun loppuosa niin, että Lili huuteli "käskyä" moneen kertaan.
Mitään muuta ei sitten tehtykään.

Tiistaina His kävi Terhin luona hierottavana. Molempien lapojen takana oli kireyttä, muuten His on edelleen hyvässä kunnossa.

6 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Kukas teitin hieroja on? Haluaisin käyttää Lukan ihan tsekkauksessa, mutta ihan summamutikassa en haluaisi paikkaa valita!

Heidi kirjoitti...

Hih, tuo sama hieroja tulee tänään meille hieromaan Aronin :-)

Hiippari kirjoitti...

Kappas, Heidi, "meillä" on siis sama hieroja. Itseäänhän sitä ei raskikaan hierottaa ;)
Liisa: kyseessä on Terhi Laine, joka on myös pieneläinhoitaja, suosittelen lämpimästi! Hieroo Scarpellinin Lilin Lemmikkipirtissä Kangasalla, mutta tulee kotiinkin.
Hiski ei ole maailman helpoimpia hierottavia tapauksia, mutta Terhillä on ihan loistava ote. Terhin nro: 045-3416261

Liisa kirjoitti...

No niin, kiitos vaan! Nyt on aika tutkimukseen varattu :)

Heidi kirjoitti...

Kaarina; kerroin Terhille että me tunnetaan toisemme, heh, blogia lukemalla kyllä tutustuu ;-) Mutta oli kyllä hyvä, että Terhi kävi meillä, sillä Aronilla oli selässä ja lavoissa kireyksiä, jotka kyllä saatiin aukeamaan.

Hiippari kirjoitti...

Joo, blogeistaan koirat tunnetaan, ja emännnät siinä sivusssa ;)