HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 3. tammikuuta 2012

Kot, kot ja kop, kop ynnä tavoitteet

Eli Kana-areena-tokoilu Längelmäellä Tending-koirien kanssa aloitti komeasti treenivuoden heti uudenvuodenpäivänä. Kahdessa vartin erässä touhuttiin - me ekan kerran vasta neljän maissa iltapäivällä tosin ja vähän alkoi edellisyön valvominen tuntua (tämänvuotinen maailmansota loppui meilläpäin vasta aamupuolella yötä).
Ei ne kehätekemiset niinkään, vaan kaikki se, mitä tapahtui muualla, ilahdutti kovasti. His oli tosi rauhallinen joka paikassa, ei juuri minkäänlaista pörhistelyä (paitsi Uunolle). Inton kanssa makoilivat kentän reunalla rinta rinnan vapaina. Paikallamakuuta tuli ainakin tunti putkeen - ja paikallaistumistakin - epävirallisesti - puolisen tuntia. Lisäksi tuli taas todettua, ettei Hiski piittaa juurikaan muiden käskyistä eikä reagoi pahemmin  liikkurin käskyihin. Tätähän me ollaan treenattu aika paljon ihan vaan omilla hämykäskyillä.

Hiski teki ensimmäisessä osassa ohjattua, ensin vain törpölle. Sanoin haluavani oikean ja sitten lähetin ihan vasemmalle, loistavaa, alkoi väsymys tehdä tepposia. Hiski teki tietty kuten käskettiin.
Sitten hinkattiin zetaa, jossa ehdin jo ennen uudenvuodenpäivää kokea jälleen uuden valaistumisen, toivottavasti nyt lopullisen. Eli se Hiskin levottomuus ja keskittymättömyys johtuu selvästi niistä tötteröistä, joista se ei voi "päästää irti". Ilman niitä se ottaa asennot oikein. Tästä taas päästään siihen, että on tehtävä PALJON pelkkää seuraamista tötteröltä tötterölle, jotta ne menettävät merkityksensä ja palkattava satunnaisesti matkalla. Ja muistettava ehdottomasti kertoa etukäteen, mitä tehdään. Nyt sitten treenattiin ensin sitä seuraamista ja sitten vielä erikseen asentoja, joissa annoin seisomiseen voimakkaan käsiavun. Tämä sujui jo ihan mukavasti. Niin ja Katilta sain neuvon antaa seuraamiskäsky vähän myöhemmin, niin koira pääsee nätimmin mukaan. Totta!.
Sitten tunari, hyvin tietty. Ja lopuksi vielä seuraamista, joka ei ollut kaikkein kamalinta lajissaan, His ei ainakaan painanut pahasti ja piti kontaktin. Ei vaan malttanut istua pysähdyksissä, ne mun pitää muistaa tehdä terävämmin. Oikealle käännöksistä sain raadilta noottia: ovat kuulemma kaarroksia.
Toisessa osassa otettiin ruutu, menomatkalla monta tötteröä. Ensin taisi pysähtyä merkin eteen. Vauhditin vähän. Ruutuun jäi ihan oikeaan etunurkkaan, joten päälle vielä paikanhakua.
Sen jälkeen kaukoja. Todistajien läsnäollessa tuli todetuksi, että "kyllä se läheltä osaa". Lohduttaudun sillä, että aika monella näytti tämän liikkeen kanssa olevan vaikeuksia.
Loppuun vielä luoksetulo läpi.
Katjan pyynnöstä Zen, Into ja Hiski tekivät vielä paikallamakuun alku- ja loppuosan yleisön taputtaessa, mekastaessa ja kannustaessa. Hiskillä ei mitään vaikeuksia.
Juhlava oli lopetus, kun kaikki koira (yli 25?) olivat 1-2 metrin välein ensin p-istumisessa ja sitten p-makuussa. Yksi ohjaaja kuljeskeli pennun kanssa rivistön edessä. Hiski oli hienosti. Olin nulikkaiseen ja koko päivään niin tyytyväinen kuin vain olla voi :)))
------------------------------------------------------------
Vuoden 2012 tavoitteet
Täytyy kai nämä tänäkin vuonna kirjata. Vuosi on merkittävä sikälikin, että L-pennuilla on tänä vuonna ensimmäinen syntymäpäivä, vaikka karkauspäivän lapset neljä vuotta täyttävätkin.
Hiskin tavoitteet:
Jäljeltä tarttis kalastaa se kolmas ykkönen, että saisi tuosta mussukasta kolmoiskäyttövalion :)
Ehkä käymme huvin vuoksi jossain EK-kokeessa ja kenties kesäretkellä jossain kivassa hakukokeessakin, jos paikka saadaan..
PK-SM-kisoihin osallistutaan, jos ollaan terveinä kumpikin, kop, kop. Laji onkin sitten eri juttu, nythän voisi valita jo kolmesta. Ans kattoo.
Jostain syystä NOM ei nappaa pätkääkään, ehkä mä olen saanut matkustusresuamiskiintiöni täyteen entisessä elämässäni. SM-tokotkaan ei vaan oikein iske, vaikka sinnekin jo päästäisiin ihan evl:ään. Ne on niin kaukanakin, jossain Savonmualla...
Tokokisoissa käydään, mutta valioitumisella ei ole kiirettä, tulee sitten, kun on tullakseen.

Ja kun en jaksa aina hinkata aina yksiä ja samoja juttuja, tekisi mieli kokeilla jotain uutta lajia. Vaikka viestiä, kun vain saisi jonkun lahjottua tai kiristettyä sinne toiseen päähän rataa.
Ja ipor-haku kiinnostaisi myös. Uusissa säännöissä on kuulemma yhdistetty ketteryys ja tottis. Sinne on myös tullut joku kumma pussin läpi juoksu, kaukokäskyt ja ryömiminen taas on jäänyt pois.
Mondeoring taitaa olla poissa laskuista, vaikka sekin voisi olla jännää :))) Ja joku (taas) ehdotti, että alkaisin harrastaa Hiipparin kanssa suojelua, kun sillä näyttäisi olevan taipumuksia siihenkin. Mutta ehkä ei sittenkään.
.
Hetan tavoitteet:
Toivottavasti neito pysyy yhtä reippaassa kunnossa kuin tänäkin vuonna ja pääsee yhä autoon itse.
Esineitä Heta saa etsiä ja kesällä leikkiä lasten kanssa. Muuten paljon lenkkejä vapaana ja köllöttelyä pehmeällä ynnä sopivasti ja riittävästi hyvää safkaa ja säännöllistä rapsuttelua.

Edelleenkään tämä koiraharrastus ei saa ruveta olemaan työtä. Motto: jos ei huvita, niin olkoon.

1 kommentti:

Päkäpaimenet kirjoitti...

Eiköhän se TVA napsahda tässä alkukevään aikana viimeistään teille ;) samaten jäljeltä nappaatte heti ekoista kisoista sen puuttuvan ykköstuloksen, niin on sekin hoidettu pois alta!

Ja viestiin sinulla on jo pari *köhköh*