HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kunnon jälki

Jälki nro 5
Laskin viisi janatreeniä yhdeksi jäljeksi, joten ollaan tehty ennen tätä tänä keväänä neljä jälkeä.
Sunnuntaiaamuna polkaisin Hiskille siis ensimmäisen varsinaisen jäljen Viialan metsään, jossa ei näkynyt enää lumenhitustakaan, mahtavaa. Pituutta 720 metriä, neljä keppiä, 1,5 tunnin vanhennus (sopi aikatauluun). Ei varsinaista janaa, vaan sai nostaa jäljen heti tieltä, oikean suunnan vahvistaminen jatkuu nyt näin.
Yritin myös psyykata itselleni semmoisen "rajamiesmäisen" rennon fiiliksen: hommiin koiraa tarkkaillen ja päättäväisesti, mutta hyvin lunkisti. Kivasti jäljensi nuorukainen ja kepitkin nosti riemukkaasti.
Jäljeltä palatessa huomasin, että pellonojassa kävi vimmattu kurnutus: kymmeniä sammakoita piti jorpakossa kevätpeliään. Hiski katseli touhua varsin kiinnostuneena.

Heta kävi männä viikolla eläinlääkärin tarkistuksessa. On ell:n mukaan "ikäisekseen loistavassa kunnossa, hampaatkin kuin nuorella koiralla ja sopivan hoikka." Nonni, ei sitten ole neitokaista huonosti vissiin hoidettu :)
Heta painaa muuten vain viisi kiloa enemmän kuin Hiski (Heta 25,5 ja Hiski 20,4), vaikka näyttää huomattavan paljon isommalta. Sitä se turkki teettää.


3 kommenttia:

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Hyvä Heta, hyvin on mamma sua hoidellut ;)

Heri muuten painaan saman verran kuin Heta! Ei uskois, eli sitä se turkki tosiaan teettää.

Saija kirjoitti...

Ja Neri painaa kaks kiloa enemmän kun Heta ja Heri! :-O Sitä se turkittomuus teettää... :D

Heta on kyllä ihanan reipas! Ihan kuin tyttönen vielä :)

Susan Miiro kirjoitti...

Kiva kuulla, että Heta voi hyvin!
Ruut painaa 14,4 eli 6kg veljeään vähemmän =o