HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




lauantai 21. huhtikuuta 2012

Olihan häiriöt, esineitä yms

Tokoa
Tiistai-iltana Kyötikkälässä litslätskentällä, tihkusateessa. Ennen tokokoulutusta siellä' oli jokin tapakoulutusjuttu, hirveä määrä riehuvia rekkuja. Hiski turvautui muhkeimpaan pörhöilyimagoonsa. Hengailtiin kentän laidalla pitkään: tätäkin tarttis muistaa treenata.Sain purettua pahimman höyryämisen patukkaan.
Olimme pitkässä paikallamakuurivissä,  p-istuminen siinä. Hiskin molemmin puolin ohjaajat painivat  koiriensa kanssa: rekut eivät pystyneet menemään märkään maahan. Hiskiltä oli niskat kääntyä nurin ähellystä seuratessa ja silmät muljahtelivat päässä, mutta peppu pysyi kuin npysyikin jääkylmässä lätäkössä.
Olimme myös pujottelurivissä, jossa snautseriuros tuli haistelemaan (ystävällisesti) maassa makaavan Hiskin nenää! Ehdin jo ajatella, että "se on menoa nyt", mutta eipäs ollutkaan. Hievahtamatta  pysyi Hiippari :)))
Sitten vaan seuraamista, jäävät kertaalleen, luoksetulo stopilla ja suoraan ja pari merkille menoa, siinä se.
PK-Tottis
Keskiviikkona vedin BH-kurssia levekkiläisille ja pääsin lopuksi ensimmäisen kerran syksyn jälkeen ottamaan kunnon henkilöryhmän. Eipä tuossa mitään. Seuraamista myös pieni pätkä.
Perjantai-iltana taas Levekin kentällä, kuraista ja hyhmäistä. Otin Hiskille vain jäävät (ilman palkkaa) PK-maisesti ynnä vauhtinoudon. Jäävissä meni istumaan seisomisen sijaan ja sen jälkeen alkoi taas pää nyykähdellä. Sitä sitten testailtiin. Myös henkilöryhmä, joka oli erittäin hyvä.
Esineruutu nro 9
Viiden hengen porukalla  uudessa paikassa, kiva. Hiskille yhdeksän esineen tarjoilu. Ensimmäisellä lohkolla esiintyi vähän juoksentelua lohkon ulkopuolella, kahdella seuraavalla pysyi hyvin. Kaikki esineet nousivat ripeästi ja ilman isompia tuskia, Hyvä suoritus.
Tarkkuusruutu nro 5
Esineruudun jälkeen. En tallonut ruutua, Marja-Leenan pienenpieni muovikoira. Ennen Hiskiä ruudussa oli Neri, joka kävi molemmilla asioillaan ruudun ulkopuolella. Hiski teki taas tosi keskittyneesti töitä, pysyi ruudussa eikä välittänyt Nerin jätöksistä. Pieni hama tuli, kun His pudotti esineen ennen käskyä ja joutui etsimään sen uudelleen.
Mutta oikein hieno suoritus tämäkin.
Luomujanat nro: 4-8
Tämä homma sen sijaan on  aika peestä: takajälki tai sitten tuo rusakko lähtee erittäin määrätietoisesti oikeaan suuntaan - ja kääntyy takaisin, tarkistaa väärään suuntaan 10-20 metriä ja palaa taas oikeaan. Liittynee yhä vahvasti siihen "koekäytökseen": treenatessahan olen lähtenyt aina heti (liian nopeasti, pöh) perään, kun His etenee oikeaan suuntaan, mutta kisoissa törötän paikoillani, jolloin His on palaa takaisin. Jatketaan sitkeästi vaan, ehkä sata toistoa alkaa riittää...

Ei kommentteja: