HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
perjantai 11. toukokuuta 2012

Ihanaista hakua ja jänskä jäljennös

Haku nro 6
Lauha kevätsää, innokkaita ja kehittyviä koiria, kivaa seuraa, reipasta liikuntaa=hakutreenit :)))
Hiskille kuusi pistoketta. Vasemmalta kävi hyvä tuuli. Vasen etukulma valmis (piilo),  oikea etukulma ääni, vasen valmis, oikealle tyhjä, vasen etenevä haamu, oikea suoraan edessä ääni. Vain viimeiselle näyttö.
Olihan taas virtasta pojalla, huhhuh. Kun maalimiehet leikkivät kahden pallon kanssa, Hiski ei olisi millään malttanut kiitää mamman luo...Tyhjältä kyllä tuli hyvin. Mutta nyt pitänee kyllä vähän laskea virettä: mm-motivaatiot ei ihan heti lopu kesken, uskotaan jo.
Sain Saralta  aivan ihanan lahjakassin (sisältö siis). Vielä kerran tuhannet kiitokset!!!
PK-tottikset + toko
Keskiviikkona  vedin taas BH-kurssia - oikeastaan mölli-beehoota - nyt Pirkkahallin parkkiksella. Siellä Hiskille hlöryhmä + seuraamista, joka oli taas ihan h:n hyvää. Runsaanpuoleiset häiriöt. Voi herttinen, kun saisi tämän seuruuasenteen pidettyä kisoissakin...
Kotipihassa on tehty hyppytekniikkatreeniä, metristä en ole vielä ottanut ollenkaan. Ammuskellut olen siellä sun täällä.
Yhden kerran olen tainnut tehdä ruudun, kertaalleen ohjatun ja pari kertaa tunarin. Ei nappaa yhtään...
Jälki nro 8
Sain itse varhain pe-aamuna aikaiseksi suht jännän tasan 1,5 kilometriä pitkän jäljen Innilän/Laasonportin soramonttu-hevostalli-lenkkimaastoihin. Heti alussa (noin 100 metrin päässä) Hiskille oli tulla hukka, kun jälki vei ihan omakotialueen talojen viereen: paljon eri-ikäisi harhajälkiä todennäköisesti eikä His ollut ehtinyt  leimaantua ajamaansa jälkeen. Hyvin se tuosta itsensä selville vesille taisteli. Myöhemmät harhajäljet eivät sitä enää häirinneet. Sitten oli paljon tiehämyjä - siksakkia, tien  vierestä kävelyä, vinoja ylityksiä jne. Koiranlenkittäjiä näkyi kosolti, mainiota. Teräviä kulmia tein myös paljon ja kerran kiipesin kiviaidan yli. Loppujäljestä 200-300 metriä kulki tien vierustaa ja melkein paljasta soramonttua pitkin. Noin 200 metriä ennen loppukeppiä jälki meni aivan oman autoni vierestä ja jatkui siitä eteenpäin.
Kerran Hiippari jäi lipomaan ilmeisen tuoretta nartunpissaa, mutta lopetti heti, kun paheksuin. Kun tultiin auton kohdalle, His lopetti jäljestämisen aika hämmästyneen näköisenä. Sanoin "jälki" ja poitsu jatkoi hommia. Kisoissakin voi ihan hyvin  käydä näin. 
Kaikki kuusi keppiä His löysi helposti. Yksi oli aivan pieni, yksi "piilotettu.". Janalta oli taas menossa takajäljelle: tämä oli ensimmäinen kerta tänä keväänä, kun lähetin Hiipparin kisamaisesti sivulta. Heti ilmeisesti hommaan tulee painetta :(
Mutta muuten kerrassaan mainio suoritus.
Viime vuoden PK SM-kisoissa jäljet oli muuten tehty juuri samantapaiseen yleisesti käytettyyn lenkkimaastoon. Epäilen, että ensi kesänä voi Hyvinkäällä olla sama tilanne: varsinaiset jäljet tehdään kyllä kunnon korpeen, mutta EK-jäljet tungetaan jonnekin paljon käytettyyn lähimaastoon, joka on paljon haasteellisempi kuin umpimetsä. Siksikin pitää treenata just näitä paljon...

Ei kommentteja: