HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
lauantai 19. toukokuuta 2012

Järkevää?

Onko täysijärkisen hommaa pakata edellisiltana autoon koiran jälki- yms vermeet ja tarkasti suunnitellut ruokapurkit (ennen ja jälkeen jäljen, ennen esineruutua jne), herätä klo 4.30 vapaapäivänä, ajaa näillä bensan hinnoilla 150 kilsaa ja toinen mokoma takaisin, palella aamuhyhmässä liian vähissä vaatteissa lähes kolme tuntia vuoroaan odottamassa, tehdä vartti tottista ja todeta, että siinä kaikki. Ai niin unohtui se 30 euron osallistumismaksu.
Noo, toisaalta: ilma lämpesi, seura oli mukavaa, oli kiva katsella muiden (hyvien!) koirien suorituksia, tuli tehtyä lopuksi pikku treenit ja sain kauden alkajaisiksi virallisen tasontarkistuksen. Joten ei tuosta mitenkään kurja fiilis jäänyt, vaikka en nyt puhuisi mistään "joka pilvllä on hopeareunus"-jutusta. Joka tapauksessa käväisimme siis lauantaina Lahdessa näyttäytymässä JK3-kokeen tottiskentällä.
Hiski oli koko ajan ihan kivassa vireessä, olin itsekin. Pariksi saatiin turvallisesti Heri ja Lili :)
Tuomarina oli vanha tuttu "Vesse" (Häkkinen), jonka tiesin tiukaksi tottistirehtööriksi. Ei tainnut olla yhtä ainoaa koiraa (8 kappaletta, monen rotuisia), josta V. ei olisi sanonut: "olisi saanut olla tehokkaampi,. olisi saanut antaa itsestään enemmän ulos" tms sen tapaista. Yksi mali ja yksi bc taisi sentään löytyä...
Hiski ei ollut poikkeus. Seuraamiseen oliN itse aika tyytyväinen, mutta siitä "vain" hyvä, en nyt muista miksi. Varmaan "olisi saanut tai pitänyt tehdä jotain vielä paremmin jne....". Kontaktin ottamisesta ennen noutoja ei V. sanonut mitään kellekään.
Jäävistä seisoi istumisen, muutkaan asennot eivät Vessen mielestä olleet hyvää parempia (pitää katsoa videolta, miksi), lisäksi oli yksi vino eteentulo ja vajaa sivulletulo. Tasamaanoudossa ei kuulemma ottanut kapulaa tarpeeksi nopeasti (en muista, että olisi koskaan tästä sanottu). "Vain" erittäin hyvä.
Hypyssä sitten tapahtui se, mitä pelkäsin, eli kiersi takaisin. Menohyppy oli tosi ilmava. A-este erinomainen, samoin eteenmeno ja p-makuu. Eli kaksi puutteellista, mistä jo tiesin, miten käy.
Pisteitä 83, jolla ei irronnut menolippua maastoon, alaraja oli 85. Oltiin sitten se 11. koirakko, kun 10 pääsi.
Ajuu: "ohjaaja kuulemma ohjasi koiraa hyvin ja koiran koulutustaso on korkea, mutta sille sattui pari harmillista liikevirhettä". Niinpä sattui.
Katselin viimevuotista, blogiani ja tämä koe oli täysin Harjavallan (vuoden 1. PK-koe) toisinto, jopa pistemäärä oli sama 83!. Sielläkin His otti istumisessa väärän asennon ja kiersi hypyn. Viime vuonna olin hypyn takia ihan maani myynyt, mutta nyt en ole, koska tiedän saavani sen kuntoon. Ekan kerran jälkeen His ei viime kesänä enää tehnyt samaa temppua. Tokohyppely on varmaankin vain pahentanut asiaa. Muutama tekniikkahyppytreeni ei ole ehtinyt vielä vaikuttaa, nyt aloitan taas ihan alusta ja heti huomenna. Lisäksi tokoluoksetulo on selvästi huonontanut PK-luoksetuloa.
Monet sanovat, ettei PK-tottista tarvitse harjoitella, jos harrastaa tokoa. Meidän kyllä on pakko, se on ihan selvä asia. Viime vuonna tottispisteet kohenivat yksinkertaisesti vaan treenaamisen kautta.

Kun porukka lähti metsään, otettiin vielä vähän tottista. Hiski kiersi kaksi kertaa kapulan kanssa takaisin hypyltä, mutta patukan toi vaikeuksitta. Tätä pitää nyt oikein funtsia. Tallasin Hiskille vielä ihan lähimetsikköön (paikallisten mukaan täynnä kusta ja p-aa ja lenkkeilijöiden jälkiä, hyvähyvä) pienen (jäljen nro 11) ja His ajoi sen 1,5 tunnin kuluttua ihan oivallisesti. Teimme Lilin kanssa myös esineruudun (nro 14), jossa keskimmäinen esine oli taas Hiskille käsittämättömän vaikea.2 kommenttia:

PiaP kirjoitti...

Niin mäkin luulin ettei pk-tottista tarvi treenata, mutta kaksi ensimmäistä koetta näytti, että pakko on. Toki pääpaino on tokossa, mutta kyllä sitä peekootakin pidetään nyt ohjelmistossa.

Ps. Onneksi oli vasta kesän EKA koe!! Tärkeämmät on vielä tulossa :-).

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Koitetaan saada video nettiin kun kotiudutaan, Herin suorituksen katsoin jo eikä se nyt niin kamala ollut kuin mitä tuomari antoi ymmärtää. Tai siis olihan Heri "keskittymätön", mutta meillä myös estenoudoissa ois saanut olla jotain lisää mutta videolta katsottuna Heri teki nopeasti ja vauhdikkaasti.

Mutta tulipa reenattua =)