HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 16. kesäkuuta 2009

Alkuviikon puuhat

PK-tottis
Pirkkahallilla, maanantaisateessa Tuulan ja Jannen kanssa. Jossu ja Reesekin paikalla.
Este. Muutaman yrityksen jälkeen tuli kiertämättä takaisinkinpäin. Lopetin heti. Muuten hyvin, ei kosketusta. En ota kapulaa mukaan, ennen kuin tämä menee täysin virheettömästi ainakin 10 kertaa peräkkäin.
A-este. Hyppää melkein harjalta, hirveen näköstä. Ei auttanut pallo juurella, ei nakkien kanssa houkuttelu. On treenattava agilityesteellä ensin, en halua rikkoa koiraa.
1. eteenmeno. Pienehkö pallo telineellä ensin. Ei nähnyt ilmeisesti koko telinettä eikä palloa, koska seurasi valmistelevan osuuden ihan nätisti. Lähti kuitenkin suoraan ja kovaa "mene"-käskyllä. Hienoa!
2. eteenmeno. Telineellä frisbee. Nyt hoksasi ja alkoi heti kytätä. Otinkin seuraamista ihan eri suuntiin ja siihen monta stoppia pallon heitoilla. Tämän jälkeen valmisteleva osuuskin eteenmenoon sujui jo aika siedettävästi, vähän kyllä edisti, mutta oli kontaktissa. Nyt alkaa homma (ehkä) pelittää. Telineen voi muutaman toiston jälkeen varmaan jo siirtää niin puskaan, ettei His näe sitä ollenkaan, osaa kyllä jo käskysanan.
Tasamaanouto Ensimmäisellä kaarsi oikein kunnon banaanin. En palkannut ollenkaan ja toinen tuonti oli jo aivan hyvä. Vauhtikin riittävä.

Jäljennostot
Kun mentiin tiistaina metsälenkille, huomasin, että "meidän" pelloilta on korjattu tuorerehu. Siis jälki! Ei ollut mukana muuta palkkaa kuin kissanruokapurkki. Tein Hiskille kaksi lyhyttä jälkeä, kummassakin terävä kulma ja keppi lopussa. Vanhenivat puolisen tuntia. Voimakas tuuli. Koitin valita paikat niin, että olisi a. hyvä edetä suoraan, b. takajäljen mahdollisuus olisi minimissä. Kummallekin lähetin uudestaan, koska ei lähtenyt suoraan. Alan nyt ottaa janaa ihan tottisliikkeenä, niin, että vaadin suht suoraa eteen menoa, His kestää sen jo. Vasemmalle eteni hyvin, terävä kulma oli pahapaha rasti, teki tosi laajan kaarroksen sen ympäri.
Tokalla jäljellä onnistui kuitenkin lähtemään takajäljelle. Heti kyllä korjasi. Terävä kulma oli tässä vielä vaikeampi: His yritti hakea jälkeä vaikka mistä suunnasta.
Tämä oli oikein opettavainen treeni.

Esineet
Tallasin esineruudun, jonka oikea puoli (n. 10x50 m) oli pellonraunaa, korkeaa heinää, ohdaketta, yms kasvustoa ja toinen puoli (n. 20x50)selkeää, juuri ajettua peltoa. Vein esineet niin, että Hiski katseli: heitin sivurajan yli pitkään heinikkoon ensin taakse yhden esineen, sitten keskelle ja viimeksi eteen. Lähetin oikealta heinikkoon. His pölähti aluksi sinne helpolle aluelle, mutta tajusi heti, ettei siellä mitään ole. Se joutui oikein tonkimalla tonkimaan esineet pitkästä heinästä, ekaksi tuli taas se takimmainen, sitten keskellä oleva ja viimeksi edestä.
Kahdelta ekalta esineeltä His ei saanut palkkaa ollenkaan, mutta ei tuntunut olevan millänsäkään. Leikittiin kuitenkin lopuksi. Taitava Kelju K. Kojootti!

Tokot
1. Tiistaina Levekin kentällä.
Hiski oli taas haluton leikkimään ja kyttäsi luvattoman paljon muita koiria.
Paikallamakuu. Vahtasi kaula mutkalla vieressä makaavaa nuorta labbisurosta, vahvistin tiuhaan. Labbiksen omistaja (joka pysyi koiransa lähellä) kysyi, että "oletko huomannut, että koirasi pitää ääntä paikallaolossa?" Oli kuulemma piipittänyt siinä maatessaan...
Seuraaminen. Kontakti hukkui vähän väliä, apua. Ihan lyhyitä pätkiä, palkkasin tiuhaan namilla (kun ei siis leikki maittanut).
Hyppy, avo-. Paljon paremmin kuin viimeksi, kun merkkasin paikan, jota kohti piti hypätä. Idea nyt selvillä.
Kaukoja (istu-maahan), läheltä.
Ruutu. Pallon hakuun oli hyvä lopettaa.

2. Keskiviikkona Leinolan kentällä, Kortteen Merjan, Lilin yms kanssa. Ihan uusi paikka Hiskille, paljon koirankusettajia yms häiriöitä.
Ryhmässä istuminen, n. 3 min. Pää kääntyili.
Ryhmässä makuu. Kävin pari kertaa piilossakin.
Seuraaminen. Merja käskytti. Otettiin myös hidas käynti ja oikealle ja vasemmalle askeleet. Hienosti, Merjan mukaan.
Kaukoja. Merja antoi hyviä neuvoja, miten kannattaa jatkaa. Pääsin pidentämään hiukan matkaa.
Luoksetulo, avo. Taas hyvät vinkit. Aloitan alusta lyhyemmältä matkalta.
Hyvin antoisa treeni: opin paljon myös muiden treenien katselemisesta.

Ei kommentteja: