HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Etsintäkoe

Heta, Hyvinkää, sunnuntai.

Jälki 48 (max 50) (janalta meni 2 p.)
Esineruutu 30 (max 30)
Pudotettu esine 17 (max 20) (haki liian hitaasti kuulemma)
Tarkkuusruutu 20 (max 20)
Haku 76 (max 80)

Maasto yhteensä 191 pistettä, koko kisan paras (10 koiraa).

Erityisesti esineruutu oli hieno: lähetin oikealta, pistolla nousi esine suoraan edestä, siirryin keskemmäs, tällä pistolla nousi esine suoraan aivan takaa, kolmannella tuli taas esine. Kaiken kaikkiaan 3 pistoa, jokaiselta tuli esineen kanssa.
Muutenkin Hetan nenätyöskentely oli mallikelpoista. Mutta: sillä oli jotenkin käsijarru päällä fyysisesti koko ajan. Ei se haluton ollut, mutta vähän apaattinen.

Ykköstulokseen olisi siis tarvittu vain 79 pistettä tottiksesta, joka oli suureksi murheekseni täysi katastrofi.
Heti seuraamisesta alkaen Heta kyttäsi paikallamakuussa makaavaa riiseninarttua ja laahusti jossain perässäni tai metrin päässä minusta. Se ei ylimalkaan istunut ollenkaan perusasentoon, vaan seisoi ja läähätti tikkujäykkänä, kapulan se haki jotenkuten ja sylkäisi jalkoihini, seisomisessa hiipi perääni, mitä en muista sen tehneen koskaan missään.
Esteet, eteenmeno ja paikallamakuu olivat erittäin hyviä tai erinomaisia, kaikki muu puutteellista tai sinnepäin. A-esteellä sillä oli selviä vaikeuksia. Tulos: 65 pojoa.
En nyt oikein tiedä, oliko kyse henkisestä vai fyysisestä ongelmasta. Epäilin kyllä jo viikolla, ettei Heta ole kunnossa. Huomenna vien sen joka tapauksessa hierojalle. Alan kallistua sille kannalle, että lopetan Hetan kanssa kisaamisen kokonaan ja keskityn Hiskiin, en jaksa tätä tottiskurjuutta: joskus menee hyvin, joskua aivan päin pyttyä. Hiiivatin noloakin. Peruutin jo Parkanon kokeenkin, vaikka olen sen jo maksanut.
Harmitti tietysti ihan sairaasti, kun maasto meni niin hyvin, mutta ei mahda mitään.
Ihmeellisintä on, että se riiseninarttu oli ihan samanlaisessa koomassa: ohjaaaja keskeytti seisomisliikkeen jälkeen, kun koira oli ihan muissa maailmoissa ja kyttäsi vaan Hetaa. Koirakko oli kovasti menossa SM:iin...

Alla vielä linkki Hiskin tokoiluvideoon (kiitos, Lili!). Vähän balsamia haavoihin, vaikka tuossakin on paljon parannettavaa.

http://www.youtube.com/watch?v=pgM3WW_7vvc

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Harmi tuo Hetan tottis :/ Maastosta kuitenkin hienot pisteet, onnea siitä!
Hiskin tottis näytti tosi hienolta :)

Anonyymi kirjoitti...

No olipa harmi tuo Hetan tottis - maasto pelitti hienosti!
Kiitos kisavideosta, niitä on kiva katsella!

Pia ja VIski