HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
maanantai 15. kesäkuuta 2009

Viikonlopun aktiviteetit

Kotipihatouhut
Hiskille:
Hyppytekniikkaharjoittelua (matalaa) fyssarin neuvojen mukaan.
Muutama eteenmeno ruokakupille: peräti yksi askel-mene-vapaa.
Tunnari: hienosti heti oikea.
Hetalle:
Jumppaa. Ja olen koittanut opettaa neitiä peruuttamaan. Jaa, että takajalkoja pitäis siirtää taaaksepäin? Sehän on täysin mahdotonta....

Jäljet
Ensin episodi metsästä. Löysin hienon, jäljentekoon sopivan metsäpaikan. Silja tallasi jäljen. Kun tultiin pois, äreän oloinen maanomistaja oli parkkeerannut autoni perään. "Päästätkö sää noita koiria vapaaksi, meinaan, kun sulla näyttää olevan toi ajokoirakin mukana?" Juu, en päästä (sitä ajokoiraakaan), selitin, ja kerroin, mitä ollaan tekemässä, hyvin, hyvin nöyrästi ja lupasin, että lähdetään pois, ellei homma sovi. Kun olin päässyt "pelastuskoira"-sanaan, mies oli jo ihan hövelinä: "Ilman muuta saatte olla, toi on kauheen tärkeetä, ja tottakai saatte tulla koska vaan uudestaan." Jes :)

Jälki 1, lauantai. Huutelin Siljalle ohjeita tieltä: "käänny vasemmalle, nyt tielle päin, pudota keppi siihen, jatka suoraan jne." Saatiin aikaiseksi suunnilleen 300 metrin jälki, 5 keppiä. Noin 1,5 tuntia vanha.
His lähti kyllä oikeeseen suuntaan, mutta jäljen nostot on sillä aika epävarman tuntuisia. Pari kertaa ajoi ihan selvästi pitkälle yli kulmasta, mutta korjasi itse. Yksi keppi jäi. Ihan kelpo suoritus.

Jälki 2. sunnuntai.
Silja innostui niin (jipii!),että halusi sunnuntainakin polkea jäljen. Tämä oli nyt 350 metriä pitkä, kuusi keppiä, toin tunnin vanha. Kuusi kulmaa, yksi vahingossa tullut terävä kulma gepsin mukaan. Jälki lähti nyt oikealle. Jana n. 15 m.
Lähti ensin oikeaan suuntaan, mutta palasi takaisin ja otti takajäljen tielle asti. Uusi yritys vähän eri paikasta, nyt hyvin ja heti alussa oli keppi. Kaikki kepit nousivat nyt ja muutenkin homma sujui muuten hyvin, paitsi oikaisi sen terävän kulman suoraan kepille, mikä ei ollut ihme, koska tuuli kävi suoraan sieltä.Oikein hyvä homma.

Esineruutu Hiskille:
60x20 m. Silja heitti esineet peräkkäin. Mallikelpoinen suoritus.

Pudotettu esine.
Hetalle tereapiana. Hyvin.
Hiskille lyhyt: hakusessa, mutta intoa piisaa.

Haku
Sunnuntaina. Meitä olikin Levekin treeneissä vain kolme (Sami ja Marja-Leena ja minä), vaikka tulossa piti olla kuusi koirakkoa...
Hiskille neljä ukkoa. Uusi paikka.
Laitoin rohkeasti ekan oikeaan kulmaan (hyvä tuuli kävi hyvin sieltä), umppariin, jonne oli lisäksi tien ylityskin. Haistoi jo keskilinjalle, hyvin nokka ylhäällä. Hyvin toi rullan ja näytti. Kaikki seuraavatkin suoraan edessä vähän lähempänä, mutta olisi voinut hyvin laittaa kauemmaksikin. Kaikki sujui 100-prosenttisesti: rullanhaut (ei yhtään liian aikaista pudotusta), näytöt yms. Oli ottanut rullat hyvin, vaikka rullat ovat jo aika vaikeissakin paikoissa ja mm pitää kunnolla kiinni. Hallinnassakin vähän edistystä.

Ei kommentteja: