HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 30. kesäkuuta 2009

Lehmäilyjäljestystä ja rivakka haku

Jäljennostot
Tiistaiaamuna:
1. jälki OIKEALLE, jana 20+ metriä. Itse jälki vain muutama kymmenen metriä.
kuiva, vastaleikattu nurmi, suora kulma
2. jälki, myös OIKEALLE, n. 10 sentin heinänurmi, terävä kulma. Molemmissa keppi lopussa. Vanhennusta vain alle puoli tuntia.

Jäljennostot menivät lehmäilyiksi: piti vahdata alkuun viereisen laitumen lehmiä, ekalla heti takajälki tielle asti. Ohhoh ja uudestaan. Kulma yhtä kohellusta.
Tokalla lehmien vilkuilu jatkui: piti jo vähän komentaa. Takajälkeä viitisen metriä ja käännös. Terävä kulma onneton ja koko homma ponneton (liian kuuma). Lopussa villiä leikkiä kepillä, makkarabileet ja aamuruoka.
Onnittelin itseäni, etten tehnyt pitempää jälkeä: tämä oli sikäli hyvä treeni, että His sai nopeasti reilut palkat eikä tarvinnut puurtaa väkisin mitään hikistä puolta kilsaa.
Tänään nimittäin kuulin myös varoittelua helletreenaamisesta, virkakoirien kouluttajalta.

Haku
Sääksjärvellä illalla Miian, sekä "vieraitten" Teemun ja Tarjan kanssa. Uusi maasto, rata runsaat 100 metriä.
Hiskille:
- 1. pisto oikealla kulmassa ojan takana häkkipiilossa, ilmaisu
- 2. tyhjä vasemmalle, täältä yliheitto seuraavalle
- 3. mm 20-30 metrissä, kiven takana, ilmaisu
- 4. mm häkkipiilossa 50 metrissä, suora palkka

Kaikki sujui kuin rasvattu, ei oikeastaan mitään huomauttamista. Teemu totesikin (ei ole nähnyt Hiskiä hakumetsässä): "Toihan on ihan koevalmis koira." Nojaa - ei me vielä aikapäiviin kokeisiin mennä, mutta kivahan tuo oli kuulla :)

Kotipihatottis sisältänyt yhden kappaleen hyppyä/pv, 1xjäävät liikkeet ynnä yhden eteenmenon. Viimeksimainitussa jo ENNAKOI maahanmenon! Tämä oli kolmas kerta, kun lähetin eteen niin, ettei näkyvillä ollut palloa tms. Tätä ennen olen ottanut maahanmenon eteenmenon yhteydessä tasan kaksi kertaa...

Ei kommentteja: