HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Kehonrakentaja-His :)

Käytiin tänä aamuna eläinlääkärillä: Hiskille rokotukset, yleistarkastus ja kivestodistus, Hetalta otettiin vähän verikokeita ja tehtiin yleistarkastus.
Hiski painoi tasan 18 kiloa,Heta 26,5 kiloa. Molemmat ovat sopivan laihoja.
Vihman Veikko puhkesi äänekkäisiin ylistyksiin Hiskin lihaskunnosta, joka on kuulemma "mahtava." Jossen mä siis mitään muuta saa aikaan, niin ainakin mulla on loistokuntoinen koiranpoika :D
Hiski oli kuin kotonaan lekurilla, päinvastoin kuin Heta, joka vapisi kuin haavanlehti ja yritti likimain murtautua oven läpi pakoon.

Ennen lekuria poikettiin Toijalan kentällä (kun melkein vieressä oltiin). Otin Hiskille vain A-estetreeniä ja kaksi eteenmenoa.
Kentällä on loiva agility a-este ja jyrkkä malli. Kokeilin ensin loivalla: nätistihän se siinä meni. Sitten koklasin jyrkkää: kajautti mennen tullen harjalta ja vielä ponnistamalla tosi pitkälle. Järkyttävää. Kiireesti takaisin loivalle. Nyt yritän opettaa tuon ensin pysähtymään kunnolla harjalla ja siitä sitten laskeutumisen sievästi kontaktilla, ensin tällä loivalla, sitten vähän jyrkemmällä. Harmi vaan, että kaikki "A-esteelliset" paikat on aika kaukana.
Eteenmenoa yritin ensin ihan ilman pallonvientiä, ei muistanut yhtään mitä piti tehdä. Ihan vaiheessahan tää meillä onkin.

4 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Hienoa, että Hiski on noin hyvässä kunnossa :). Ja onhan se tosi atleettinen tyyppi tosiaan!

Hyvä, että jaksatte paneutua tuohon aa-esteeseen tosi kunnolla, onneksi taitaa olla äitikoira hyvänä varoittavana esimerkkinä... Kannattaa takoa tosi kunnolla takaraivoon se oikea suoritusmalli, mä valitettavasti epäonnistuin siinä ja kyllä aina hirvittää :-(

Hiippari kirjoitti...

Joo, kyllähän se yksi Glendan hyppy aika kauheelta siinä kuvassa näytti :( En tiedä, olenko ylivarovainen, mutta yritän nyt joka tapauksessa parhaani mukaan saada tuon hyppytekniikan kohdalleen, vaikka siinä menisi aikaakin. Tässä vaiheessa sen vielä luulisin onnistuvan, kun vasta opetellaan, korjaaminen on sitten paljon vaikeempaa. Hetakin hyppää liian korkealta...

Laura kirjoitti...

Kannatan kyllä tosiaan tuota kunnolla opettamista, ettei sitten tule turhia telomisia! Mutta eiköhän Hiski sen viisaana poikana opi :).

Pitää tännekin kirjoittaa, että Bestis ui tänään todistetusti ilman liivejä, kyllä näistäkin tulee vielä kunnon vesipetoja :))

Hiippari kirjoitti...

Ihanaa, että Bestis ui jo ilman liivejä! Tekee varmaan sille(kin) tosi hyvää.
Hyppytekniikan opettamisessa on Hiskin kohdalla kysymys lähinnä raauuuhallisen tekemisen mallista - se on tuolle pojalle aika vaikee rasti, mutta elän kyllä vahvasti toivossa :)