HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Jäljet ja tottikset

Jäljet
1.
Hiski
Noin 400 metriä, kulmia paljon, jana vasemmalle 30 metriä, 5 keppiä. Vanheni 1,5 tuntia. Alusta vähän vaikeampi (risukkoja paljon) kuin edellispnä, koska arvelen keppien jäämisen johtuneen (myös) siitä, että jälki oli liian helppo ja jäljestys siksi vähän huoletonta.
Jana meni vähän pieleen, mikä oli ihan oma mokani: menojälki oli liian lähellä, eli His kampesi oikealle heti tieltä. Panin kuitenkin menemään suoraan.
Loppu sujui kuin rasvattu: nyt kaikki kepit nousivat eikä muutenkaan ollut mitään vaikeuksia.
Heta
500 metriä, paljon kulmia, alusta myös hankalampi kuin edellispnä, jana 40 metriä, oikealle, 5 keppiä. Vanheni 1,5 tuntia.
Takajälki ja ensimmäinen keppi jäi. Muuten ei valittamista.
2.
Hiski
Peltojälki, 3 kpl keppejä, pari suoraa kulmaa, yksi terävä, pituutta vajaa 200 m, vanhennus 45 min. Jana n. 15 metriä. Jälki kulki vain osan matkasta pellolla, suuri osa paljasta maata: multaa, hiekkaa, eli ns. kovan maan jälkeä.
Janalla jouduin lähettämäänm kolme kertaa, kun His ei oikein tajunnut, että pellollakin singotaan suoraan (en ole pellolla ottanut varsinaisia janalähetyksiä, vaan lähettänyt jäljen vierestä). Muuten Hiski oli mahtava! Kova maakin jäljestettiin hienosti, rauhallisesti ja aika tarkasti. Kepit ok.
Oli vaihteeksi kiva jäljestellä pellolla: esim. terävän kulman työskentelyn näkee hyvin. His ajoi kulmasta ohi semmoisen metrin verran.
Heta
Sama pituus ja kepit, aloitus ihan paljaalta mullalta. Jana n. 20 metriä. Hyvä jäljestys Hetalta myös, terävä kulmakin meni tismalleen oikein.
Hyvä mieli jäi molemmista.

PK-tottis
Pirkkahallilla paljon väkeä, hyvä! Hiskille:
Ilmoittautuminen, paikallamakuu (pitkä). Ok
Seuraamista aika pitkästi, minkä aikana ammuttiin monta kertaa. Ekalla säpsähti, koska ampuja oli liian lähellä.Sitten ei mitään. Ampumista jatkettiin muille koirille mm. Hiskin hyppyjen aikaa, ei reaktiota.
Seuraamisessa painoi melkoisesti.
Henkilöryhmässä myös lastenvaunut... Ok.
Tasamaanoutoo. Ok
Hyppynouto. Ok
A-este. Matala kapulan kanssa, heittämällä. Ok. Jyrkkä: heittämällä kiipesi hakemaan, mutta toi kiertämällä 3 kertaa, jonka jälkeen siirryin takaisin matalalle. Tämä taas ok edstakaisin.
Eteenmeno, maahankäskytyksellä. Hurjan hieno!
Heta kävi moikkaamassa ihmisiä, otti pienen pätkän seuraamista ja sai sitten iltaruokansa kentällä.

Toko
Paikallamakuu, 3 min. Koko ajan piilossa, paljon häiriöitä. No problem.
Seuraamista sekä pitkiä suoria, että paljon käännöksiä vasemmalle. His oli sopivassa vireessä, innokas, mutta ei painanut nyt yhtään.
Jäävät, heti palkaten. Ok. Stoppi ei varmaan ole tarpeeksi nopea.
Luoksetulo makuulta. Oikein hyvä.
Hyppynouto. Tuli vähän vinoon, mutta ei törmännyt.
Lopuksi vielä (tietysti) kertaalleen matala A-este, kapulan heitto ja palautus. Oikein hyvä.

Ei kommentteja: