HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Sekoilua haussa yms

Hakutreenit Sääksjärvellä su-iltana
Hiskille:
- eka vasen kulma, häkkipiilo,ilmaisu
- toka oikeasta kulmasta 20 m eteenpäin mm, häkki,ilmaisu
- kolmas tyhjä pisto
- neljäs pisto yliheittona oikealle tyhjältä, mm n. 20 metrissä, ilmaisu
- neljäs mm vasemmalla mäen päällä viidessäkympissä suoraan edessä, suorapalkka

Ekalla, kokemattomalla mm:lla tuli harmittava hama. His haki rullan ja toi sitä mulle päin, kun yhtäkkiä hokasi keskilinjalla muutaman mertin päässä jonkin ihanan hajun, pudotti rullan ja jäi haistelemaan. Julmistuin, ilmoitin aika selkokielisesti, ettei tollanen käy, mylvin mm:lle, että koira hakee uuden rullan. Virhe: en varmistanut, että mm kuulee. Joten oli palkannut koiran, joka tuli ilman näyttöliinaa :( Ihmettelin, kun Hiski viipyy ja sitten tulee ilman rullaa...Ei voi mitään, elämä on.
Toinen pisto bueno ja His työskenteli hienosti eteenpäin toi rullan, mutta hivenen epävarmasti.
Kolmas, tyhjä pisto oli ihan loistava, syvä ja eteenpäin, His tarkisti matkalla myös aikaisemmin käytetyn piilon. Sain heitetyksi hyvin toiselle puolelle. Rulla tuotiin taas mulle vähän korvat luimussa ja hidastellen, eli pulttia oli moitteista otettu ja kovasti.
Viimeiselle piilolle sinkosi taas ihan mainiosti ja suoraan - onneksi täällä oli suorapalkka.
Nyt pitää ottaa muutama korjaava rullatreeni niin, että palkkaa tulee myös minulta.

Hakutreenien jälkeen ajelin vielä Pirkkahallille, jossa otettiin (vaihteeksi) vähän A-estetreeniä. Ensin loivaa lelulla, hyvin. Sitten kokeilin kapulan kuljetusta yli, sekin onnistui, heitin myös yli ja kivasti kävi noukkimassa, ei paluuta, vaan hain toiselta puolelta.
Jyrkällä sitten taas hyppäsi alas - huoh, huoh, ja vielä kerran huoh, tuleekohan tästä ikinä valmista :(. Sain kerran menemään kunnolla enkä jaksanut hinkata enempää.
Hyppyeste. Hyvin
Eteenmeno: ei kannata näyttää pallon vientiä...Kontaktiin saaminen kesti varmaan vartin. Seistiin ja seistiin ja Hiski vaani.

Nyt seuraa treenitauko: ollaan loman tarpeessa kaikki.

3 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Meilläkin alkaa viikon treenitauko, tai ainakin melkein :) Lähdetään vaunureissuun, ja ainakin metsälajit on tauolla, tottista saatan hieman treenata mutta pääasiassa lomaillaan :) Mukavaa taukoa teillekkin, ja leirillä nähdään!

Titta kirjoitti...

Moikka. Tulin vastavierailulle :) Treenipäiväkirjasta päätellen olette edenneet mukavaa vauhtia. Kyllä mekin täällä perässä tullaan!

Titta ja mustat

Katri kirjoitti...

Virkistävää treenitaukoa! Leirillä nähdään; onpa hauska päästä näkemään miten taitava hakukoira Hiskistä on jo tullut, blogin perusteella vaikutatte olevan noin valovuoden päästä Merkasta ja minusta.