HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Treeniä, treeniä

Toko
Ihan snadisti Hiskin kanssa Levekin kentällä ti-iltana.
Paikallamakuu ryhmässä. Se pää pyörii ja pyörii...
Käännöksiä, sivusiirtymiä, muutaman askelen seuraamisia ja paljon leikkiä. Riitan ohjeiden mukaista namiseurautusta ja vasemmalle käännöksiä. Seuraamisen paikka oli ihan liian edessä ja poikitti, mutta Hiski oli nyt hyvässä vireessä.

PK-tottis
Hämeenkyrö, Vaivian kenttä, keskiviikko
Hiskille ensin pelkkää leikkimistä.
Sitten muutaman askelen seuraamispätkiä hyvässä vireessä.
Liikkeestä istuminen. Hyvä.
Maahanmeno ja luoksetulo. Viimeksimanittu liian hidas, mutta en uusinut.
A-este, loiva. Ei ensin tajunnut koko juttua (vieras paikka, vieras teline...), vaan koitti kiertää.
A-este, jyrkkä. Sama juttu. Sitten ei osannut tulla takaisin, vaan yritti taas kiertää. Neljäs kerta onnistui.
Hyppyeste. Ekalla pieni kosketus takaisintullessa. Ei palkkaa. Uusinta ok.
Eteenmeno. Ansin maaahanmenon kanssa, sitten vapautus ennen maahanmenoa. Edessä ei ollut mitään, vaan palkka tuli minulta. Muuten hyvä, mutta hiukan vino. En nyt välitä siitä.
Paikallamakuu. Pää pyöri. Ja pyöri. Ja pyöri.
Joka välissä paljon leikkiä. Muuten jees, mutta ärsyttävästi His taas koitti aina siirtymissä haistella maata. Ja sitten kentän laidalla oli jotain outoa, jota piti kytätä. Havisevat haavanlehdet? Vai joku metsänelävä? Etiäinen?

Heta
Ekaksi rouvalle myös leikkiä, tokassa sessiossa otin sille A-esteen ensimmäistä kertaa Hyvinkään katastrofin jälkeen. Hyvin se meni.
Lievästi seuraamista, mikä oli taas ihan mallikasta.
Eteenmeno, kuten Hiskillekin: ensin maaahanmenolla, sitten vapautus juoksusta, palkka minulta.
Piti ottaa vielä lisääkin tottista kummallekin, mutta paikalle jymisteli ruohonleikkaajatäti. '

Jäljet
Hiski: noin 300-400 metriä, 6 kpl keppejä, jana vain 15 metriä, normimaasto.
Neljännelle kepille asti ajoi oikein hyvin (jana mukaanlukien), sitten alkoi haistella viereiselle hakkuuaukealle päin (peuramaastoa...). Lopetin siihen, koska en halunnut eilisen toljotteluhärdellin toistuvan. Sitäpaitsi His vaikutti jo tottiskentällä jotenkin väsyneeltä, kävi jopa välillä makaamaan a-esteen alle kesken leikin...Kauhean kuuma ja painostava keli.

Heta
Olisko ollut 500 metriä, pahaa maastoa, iso osa ihan paljasta maata, hiekkatien ylitys ja tienreunojen kiertelyä, monta terävää kulmaa.
Loistojälki jälleen ladylta. Viis kpl keppejä nousi, enkä yhtään muista, jätinkö viisi vai kuusi. Hyvä suoritus joka tapauksessa siinä kuumuudessa ja maastossa.

3 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Miten palkkaat tuosta eteenmenosta kun palkka tulee sulta? Ja miten olet tämän asian sille ylipäätään opettanut? Tämä tyyli voisi varmaan sikäli sopia Huille että silloin ei olisi mitään mitä pitäisi edessä kytätä?

Hiippari kirjoitti...

Mä vaan huudan, että "hyvä" ja "vapaa" ja heitän lelun.
Kyllä mä alkuun tein ihan niitä viemisjuttuja: mulla oli ensin motsku aina telineellä (ei maassa, ettei opi etsimään maasta) niin, että His näki, kun vein. Päästin lelulle jo pelkästä kontaktista. Sitten tein vähän aikaa niin, ettei His nähnyt viemistä ja leluja saattoi olla kentän reunalla monta (tosi kaukana, ettei His nähnyt niitä kuin vasta aika läheltä). Sitten vähitellen kokeilin jättää lelut kokonaan pois ja homma onnistui heti: hirvee vauhti. Ihan tarpeeksi suoraan se ei välttämättä mene, mutta teen taas jossain välissä niin, että vien sinne eteen jotain ja vahvistan sitä suoraan etenemistä. Eteenmenoja tarvii näköjään ottaa aika harvakseltaan ;)

Hanna kirjoitti...

Ok :) Pitää miettiä. Luulen että nämä syksyn kisat mennään nyt tällä opilla mitä päässä on mutta ajattelin työstää tätä eteenmenoa uusiksi talven aikana. Kuten varmaan ihan kaikkea muutakin ;D