HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
maanantai 20. heinäkuuta 2009

Loma loppui

Tuli käytyä ilman koiria mm asuntomessuilla, kesäteatterissa, kyläiltyä/kestittyä vieraita, vietettyä pohjalaisia häitä jne jne. Koirat kuluttivat aikaa myös Katrin hyvässä huomassa: Hiski oli haukkunut pässejä ja merkannut oleskelutilansa, Heta torveillut muuten vaan ja molemmat vetäneet remmissä hullun lailla, mutta toivotaan silti, että Katri ottaa noi riiviöt joskus toistekin, sillä oli aika mukava huomata, että on olemassa muutakin elämää kuin treenisellaista.
Mutta asiaan: tauko loppui ja treeniarki alkoi sunnuntaina:
PK-tottiksessa treenitauko teki hyvää - ainaskin Hiskin A-este-ongelmalle. Kontaktissa alastulo on ihme kyllä ruvennut sujumaan ja uskalsin jo viedä kapulankin toiselle puolelle. Maria H. seurasi ensimmäistä jyrkän ylitystä ja lupasi antaa merkin, kun His on kapulalla, piti vapauttaa siitä. Ehdin sanoa "vap-", kun Hiski jo kiipesi kapula suussa harjalle. Luovutti kapulan sen näköisenä, että "tässä tää ny olis." Eli takaisin tuomista ei näköjään tarvi sen kummemmin harjoitella, kun nouto on hanskassa.
Seuraamisessa Hiski on nyt alkanut painaa kunnolla.
Eteenmenossa ei enää kyselee, vaan menee, tautisen lujaa.

Haku
Hiskille vain kaksi ukkoa. Ekan kulku vasempaan kulmaan (hyvä tuuli) näytettiin. Kulmassa valtavan suuri kivenlohkareita, joiden taakse mm kiersi, jatkoi n. 20 metriä eteenpäin ja asettui noin 30 metrin päähän keskilinjasta. His näki siis vain sen kulmaan menon.
Oikealla kökki valmiina ukko tiheän kuusikon takana n. 20 metrissä. Tämän His haki ensin.
Sitten se vasemman kulman ukko. Hiski sinkosi erinomaisesti suoraan sinne kivien taakse ja lähti etenemään sivurajaa pitkin. Ajattelin jo, että poitsu juoksee ties mihin, mutta näin, miten se sai yhtäkkiä hajun ja bongasi mm:n. Täydellinen pisto.
Molemmat rullanluovutukset hyviä (ei epävarmuutta), mutta palkkasin varmuuden vuoksi molemmista ja otin vielä ylimääräisen mm:n/pelkän rullanhaun, josta sai palkaksi lelun.
Hyvä pieni treeni!
Hetakin haki kaksi ukkoa - toinen vasemmassa kulmassa, toinen äärimmäisessä takakulmassa oikealla - hetamaiseen tyyliin: "tässä mitään tyhmiä pistoja tarvita, kun mää haistan ne täältäkin ja haen sitä reittiä, mistä nopeimmin pääsee."

Esineruutuilua, 2x3 kpl esineitä kummallekin
Hiskille kokeilin valmiita esineitä, mutta ei se ollut oikein hyvä idea, koska juoksenteli vähän turhan vapaasti siellä sun täällä.
Viedyt esineet noukki tarkasti ja hyvin.
Heta: kolme pistoa kolme esinettä, aikaa alle minuutti, energiankäytön optimointia.

Jälki
Ei Hiskin parhaita päiviä, ainakaan jäljestyksessä.
Jälki 500 metriä, 6 kpl keppejä, normaali, suht helppo sammalpohja, kulmia riittävästi, myös pari terävää. Jana 20-30 metriä, korkeassa saniaispöheikössä, oikealle. Vanheni noin 1,5 tuntia.
Jana oli ihan loistava, vaikka oli aika vaikeassa paikassa, eteni suoraan ja lähti heti oikeaan suuntaan. Eka kulma oli heti alussa ja sen jälkeen keppi, joka jäi. Myös 3. ja 5. keppi jäivät matkalle, en tiedä miksi. Ehkä His päätti, että tänään nostetaan vain parilliset.
Viimeinen kulma, joka oli aika lähellä tietä, oli yhtä tuskaa, olin jo luovuttaa ja viedä The Nulikan autoon, mutta sitten His äkkäsikin, missä se jälki menee ja päästiin kuutoskepille asti.
Huomasin jo jälkeä polkiessa, että joku eläin oli pöyhinyt sammalia ja ainakin yksi kunnon makuujälkikin siinä oli. En tiedä, sotkiko tämä Hiskin nokkaa vai oliko paikalla käynyt marjastajia. Vai oliko poika vaan väsynyt hoitojakson jäljiltä.
Noh, onnistuin kuitenkin olemaan harmistumatta ja ihan kiva fiilis jäi.
Hetalle poljin (piiitkän tauon jälkeen) noin 400 metriä pitkän jäljen, 5 kpl keppejä, paljon kulmia. Nosti kaikki kepit suvereenisti ja oli muutenkin mainio. Kaipa sillekin pitää silloin tällöin noita jälkiä vaan tehdä...

Ei kommentteja: