HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
maanantai 20. joulukuuta 2010

Hallihauskaa

 Ei siellä peko-treeneissä niin kamalaa ollutkaan kuin etukäteen pelkäsin. Annoin palautetta vain uusille koirakoille eikä pakkastakaan ollut ihan tolkuttomasti. Oli  mukava tarkkailla kerrankin vain muiden koiria ilman omia treenipaineita. Oli hyviä koiria ja vallankin entlebuchin paimenkoira Lenni (meniköhän oikein?) oli mahtava uusi tuttavuus. Mietin, miksi noita ei ole Suomessa enempää: kompakti koko, taisteluhalua vaikka kuinka, avoin, rohkea ja vielä kivannäköinenkin.

Hilpeät Hurtat Heta ja Hiski Hommailivat Hyvin Hauskasti Häiriöttömässä Hallissa. Siis ma-aamuna.
His oli ihan täpinöissään jo pihassa: oli varsin ILOINEN!
Tehtiinkin sitten vaikka mitä: tunnissa ehtii tosi paljon. Jos olen ihan rehellinen, niin joskus on kivaa, kun ei ole pahoja häiriöitä, vaan voi keskittyä ihan täysillä koiraan ja olla varma siitä, että se puolestaan keskittyy juuri siihen, mihin pitää.
Levittelin taas pallot sun muut härpäkkeet ympäri ämpäri. Heta oli koko ajan takapiruna.
PK-osio:
Liikkeet vähän niinkuin takaperin. Ensin luoksetuloja, suoraan eteen, PK-kutsu. Tuli taas ensin mokoma intopinkeenä suoraan sivulle! Oman asennon kanssa ilmeisesti pitää olla älyttömän tarkkana tässä, malli seipäänniellyt, pieni takakeno. Palkat edestä jo, eik sivullesiirtymiä.
A-este, matala. Pallon kanssa. Palkka jo eteentulosta. Ok.
Hyppy, matala, pallolla. Monta toistoa, useita vinoon heittoja. Yritin kovasti saada hyppyyn ilmavuutta vaikka millä lailla, mutta ei se oikein onnistunut. Tekniikka mietintään taas.
Nouto. 2-kiloisella. Vain yksi kerta, kun meni niin hyvin. Palkka jo edestä.
Sitten hinkattiin oikein urakalla juoksusta seisomista, jossa edisti ja edisti.  Yritin vaikka mitä: lyhyttä ja pitkää askelta jne. Hitsin vaikea palkata oikeasta kohdasta vauhdissa.
Seuraamista, etupäässä kehuilla ja nameilla. Pätkiä ja askelluksia. Koitin saada Hiskin ymmärtämään, että sen pitää seurata vasenta jalkaa. Jos nostin oikeaa, ei saanut lähteä. Hiskillä on myös tapana pudottaa kontakti nanosekunniksi lähdössä (vilkaisu eteenpäin), yleensä kontakti palaa, mutta "pahassa paikassa" saattaapi olla palautumatta, eli aikast kriittinen juttu. Tähän olen nyt yrittänyt puuttua (taas) ihan tosissani. Se on vaikeaa, koska vilkaisu on tosiaan niin mitättömän pieni.
Sitten Hiski paikallamakuuseen ja Heta  ns.hommiin. Heittelin sille palloa ja neito sai myös seurata ja hakea kapulaa, mikä näyttti aiheuttavan Hiskille suoranaisia vatsanväänteitä: ihan  kuin se olisi jopa ryöminyt hiukan!? Sitten vein Hetalle eteenmenopallon ja lähetin eteen, mikä oli pojalle jo liikaa: ampui pallon perään! Tätä ei ole tapahtunut valovuosiin. Reipas palautus paalupaikalle.
Sitten pieni pissalenkki ja uusiin leikkeihin :)
Toko-osio
Ensin kaukoja. Takapalkka, meikä polvillaan ihan edessä ;) Tällälailla homma onnistuu edelleen vaan kaikkein parhaiten, His jumppaa kaikki vaihdot paikoillaan ja oikein. En haisuakaan, miksi. Tai arvaus: en näytä tässä niin uhkaavalta, että menisi pasmat sekaisin.Toistoja.
Tunnari. Kaukaa. Ensin kapulalla leikkimistä, yksi pantiin taas säpäleiksi. Sitten toistoja, kapula eri paikoissa. Meni ihan itkettävän hyvin, ei klähmäilyä, ei vääriä. Keskittynyttä haistelua ja varmat nostot.  Lelupalkka joka tuonnista., lopuksi leikittiin vielä kapulalla.
Luoksetuloja. Ensin läpijuoksuja, sitten stoppeja eri paikoista ja taas läpijuoksuja. Himmailee enemmän kuin PK-luoksetulossa. Oikeastaan on parempi, että erottaa nämä liikkeet. Suoraan sanoen, en tiedä, pysähtyykö riittävän nopeasti.
Ruutu. Kisamatka. "Reitin" varrella oli oikealla puolella lelukeskittymä. Hiskin oli ihan pakko kiertää lelut kaukaa, tuijottaa niitä ja mennä ruutuun (hyyyvin hitaasti) sisään vasemmalta. En saanut sitä menemään suoraan näin. Kun otin lelut pois, ampaisi viivana, mutta meni joka kerta aika taakse. Tätä hinkutettiin pitkään.
Metallinouto. Sillä välipuolalla, joka ko systeemistä on jäljellä. Ok.
Seuraamista. Vähän pitempää pätkää myös ja kierreltiin myös hyppytelinettä, peruuteltiin.Oli ainakin innokas.
Tunnari uudestaan, kapulat rivissä hienosti, haisteli edestakaisin koskematta.
Uudestaan myös ruutu ilman häiritseviä leluja. Suoraan.Vielä otettiin monta toistoa pelkkää oikeaa paikkaa niin, että His oli ihan lähellä ruutua ja minä ruudun takana. Kutsuin ruutuun ja palkkasin hyvästä paikasta.

Pitää vielä korjata yksi asia tuolta  kohdasta "iloiset treenit!": kyllähän lelupalkkaus hännän saa heilumaan, mutta vasta kun se lelu suussa. Lelun odotus/ajatteleminenhan se jähmettää.

Ei kommentteja: