HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 7. joulukuuta 2010

Tauon jälkeen

Pidettiin sitten viikon täysi treenitauko: edes kotona ei tehty yhtään mitään, siis ei niin mitään. Oikeastaan aika mukavaa - eikä Hiski tuntunut olevan moinaankaan aktiviteettien puutteesta, ehkä lepo teki sillekin hyvää. Pitkiä lenkkejä toki tarvottiin.
Sunnuntai-iltana sitten ajeltiin Marjamäen hallille tokoilemaan ja todettiin perillä, ettei mitään treenejä ollut, koska olikin ollut möllitokot, ei vaan tieto ollut meikäläiselle asti koskaan kulkenut.
Mutta me tungettiin Hiskin kanssa itsemme yhdelle kentälle agilityesteiden sekaan.
Ensin tunnari.  Asettelin tahallani (Saijan käpälöimät+oman) kapulat niin, että Hiskillä oli suora näkyvyys agiliitäjiin. Sehän koomaantui ihan  täysin: sain toistaa käskyn ainakin kolme kertaa, ennen kuin se edes liikahti, sitten juoksi kapuloille ja jäi seisomaan siihen, tuijotus jatkui. Pakotin Hiskin tuomaan sen hemmetin kapulan vaikka kuinka monta kertaa ja pikkuhiljaa poika alkoi toimia. Joka kerta sieltä kyllä tuli se oikea, mutta se tyyli...
Sitten ruutu. Nyt His oli jo ihan eri moodissa ja juoksi heti ensi lähetyksellä tosi innokkaasti oikeaan paikkaan. Kolme toistoa, kaikki hienosti, vaikka ruutuun piti mennä agiesteiden välistä.
Kaket. Yritin kisamatkaa: ei onnistunut,  käveli oikein kunnolla vastaan. Suosista sitten läheltä. S-I:ssä edelleen takapää pompsahtaa eteenpäin. Mutta tällä kertaa Hiski ei sentään koomaantunut :)
Sitten seuraamista agiesteiden ympärillä.  Tällä välin tokokentää oli tyhjentynyt ja sain otettua Hiskin kanssa vielä lisää seuraamista - jossa jouduin ihan oikeasti potkimaan poikaa irti jalastani. Lopuksi luoksetulo pitkältä matkalta, loppuun asti.

Haku
Sääksjärvellä ma-aamuna, viisi koirakkoa. Hiskille n. 200 metrin rata. Suunniteltu yhdeksän pistoa oli tällä kertaa todella yhdeksän pistoa. Kävin merkkaamassa etukäteen piilot ja lähetyspaikat. Kaikki suorapalkkoina ja hallintapuoli aika minimissä, ykkössijalla edelleen kovan kisakuurin jälkeen motivaatio ja ylenpalttinen hauskuus. Ja kyllä Hiski tästä tykkääkin! Maalimiehet lumessa lakanoiden alla, ei "silmiinpistäviä" piiloja.
Otin oikealle neljä tyhjää ja lopuksi löydön. Vasemmalle otettiin neljä pistoa, joilla kaikilla löytö, koska haluan vahvistaa nyt tuota vasemman puolen työskentelyä suoraan ja eteenpäin. Kaikki ukot (ensimmäistä lukuunottamatta) ylisyvällä eli noin 80 metrissä. Kolmosukon näki alkuun menevän, kaikki muut valmiina. Eka ei ollut ihan kulmassa, vaan kulmasta eteenpäin. Ei His tietenkään kulman kautta mennyt...Kolmoselle hieno laatikko.
Eka tyhjä oli tosi laaja, toinen muistaakseni hyvä, kolmas taisi olla pikemminkin piikki, kun koiraa ei siellä kovin hyvin nähnyt. Kaikki ukot  nousivat hienosti ja pistot olivat riittävän suoria. Oikein hyvä ja rattoisa treeni, kelikin ihan sopiva!
Lopuksi vielä etsiittiin pitkään ja hartaasti pudonnutta radiopuhelinta, joka löytyi onneksi lopulta.

10 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Ja onneksi löytyi se puhelin! Huh, kyllä oli jo pienet kylmänhikiset karpalot otsalla :D

Hiippari kirjoitti...

Eihän se nyt mikään maailmanloppu olisi ollut, vaikkei olis löytynytkään, kaupoistahan noita saa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Satutko tietämään minkälainen se Lempäälän SDP-halli on? Toisin sanoen minkälainen pohja siinä on ja onko se lämmitetty?

Katri/Merkka

Hiippari kirjoitti...

Emmä ole tiennytkään, että demareilla on siellä halli ;D
Oikeesti, se 15.1. koe on näköjään Tamskin järkkäämä, joten lienee Tamskin "tallilla" Sääksjärvellä. Siellä on semmonen harmaa matto - mitähän ainetta lienee...Hallin pitäisi olla "lämmin", mutta oikeasti siellä on kyllä kylmä. Kaikuu melkoisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Se on kuulemma joku Ideaparkin lähellä oleva halli... Myö sitä kanssa eilen vähän ihmeteltiin.

Hiippari kirjoitti...

Ahaa, sitten se onkin Best in Areena Marjamäessä, siellä me käydään joka sunnuntai-ilta. Siellä on vihreä hieno "tekonurmimatto".
Halli on periaatteessa on lämmitetty, mutta ei kylläkään kovin lämmin.
Se on kai Suomen suurin agility- ja tokohalli, vuoden vanha yksityinen osakeyhtiö. SDP tulee vissiin SoprDogParkista, joka on sen omistaman lafkan rekiasteröity nimi. En tiennyt, että siitä käytetään tommosta lyhennettä.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, löysinkin sen netistä. Aika hulppeat treenipuitteet teillä kyllä siellä. Nimimerkillä päästä varpaisiin hevonpaskassa kerran viikkoon, muuten ulkona.

Hiippari kirjoitti...

On ne hulppeet, mutta kamalan ahdasta on, kun samalla kentällä on yhtaikaa seitsemän koirakkoa - ja aikaa puoli tuntia. Mutta en valita: ton hallivuoron saa, kun talkoilee tunnit täyteen :)

PiaP kirjoitti...

Katri - jos haluaa oikein pohjustaa kunnon karsintareissua niin tuolta hallilta voi vuokrata treeniaikaa ;-). Kilometrithän eivät tietenkään ole mitenkään pahat teiltä Lempäälään!
On ihan "kunnon" nurmipohja, mielestäni ihan kiva tokoonkin, vaikka onkin siis suunniteltu agilitya silmällä pitäen. Hallin nettisivut, sieltä löytyy kuviakin:
http://www.sportdogpark.fi/

Hiippari kirjoitti...

Varoitus: se on ihan törkeän
kallis. Voisin tulla mukaan, jos päätätte käydä tarkistamassa olosuhteet :) Mahdollisesti saisin sovittua päiväsajaksi vähän halvemman taksan...