HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
lauantai 11. joulukuuta 2010

Koekaniinina yms

On jääneet viikon päivitykset tekemättä... Yhtä sun toista sentään on puuhailtu eri paikoissa, pääasiassa tokojuttuja. Niistä on otettu ainakin ruutua, jossa His on nyt keksinyt, että sinne juostaan vasemmalta sivulta sisään ja sitten painutaan välittömästi maihin (ihan oikeaan paikkaan kyllä) ilman mitään sen kummempia käskyjä. On onneksi nähty hienojakin ruutuunmenoja. Edelleenkään ei ruudussa ole koskaan mitään.
Tunnaria on treenattu myös. Homma sujuu vaihtelevasti. Itse asiassa parhaiten menee nyt tulitikkutreeni kotona (kiitos vinkistä Katri!). Tosi siististi His haistelee tulitikut ja ottaa ja tuo nätisti oman.
Kaukoja. Kotona jumpattu erityisellä "kakematolla", joka on just sopivan kokoinen, että näen, liikkuuko etu- tai takapää. Sohvatyynyt lisäksi edessä ja takana.
Eteen-sivulle-siirtymiä ja luoksetuloja. Tosi hienoja!
Seuraaminen. Lähtöjä ja pitkää pätkää.
Metallinoutoa. His keksi taas, että metallinen on ihan ällö eikä siihen pysty tarttumaan, joten metallikapula on nyt meillä ollut oh:n lattialla, sitä on piiloteltu ja sillä on leikitty. Tämä on kyllä auttanut. Nyt kapula vaan on päreinä, eli levisi kolmeen osaan :(

Esineruutu
Hiskille neljä esinettä, joista yksi ihan pieni nahanpala, kaikki puoliksi lumen sisällä. Palkka vain ekasta ja viimeisestä. Meni taas tosi hyvin: intoa oli, mutta hyvin keskittyneesti ja järkevästi etsi.

Sitten viikon kohokohta, eli PK-tuomareiden harjoittelutottis Nokialla, Meirän hallissa lauantaiaamuna.
Veljekset Hui ja Hiski olivat "kolmen koplassa", jossa Hui suoritti ensin ja His lepovuoron jälkeen.
Yksi kokelas tuomaroi ja seitsemän/kahdeksan muuta  + "opettaja", eli Tapio Toivola arvostelivat myös suoritukset. Este ei ollut täyskorkea ja a-este oli loiva. Eteenmenoa en ottanut ahtaassa hallissa.
Kokemus oli opettavainen ja tulos sensuuuntainen kuin etukäteen arvelinkin. Hiskin seuraaminen oli syvältä, väijyminen ja keuliminen alkoivat heti. Tätä ei olekaan nähty piirimestisten jälkeen, eli His piti tätä selvästi koetilanteena. Itse tein todella huonot käännökset ja vajaan kahdeksikon hlö-ryhmässä, jossa His ei kuulemma myöskään istunut kunnolla.
Jäävien valmistelevissa jatkui sama keuliminen, muuten jäävät menivät oikein, seisomisessa oli ottanut pari askelta, oho. Maahanmenon luoksetulossa tuli suoraan sivulle! Ja Seisomisen luoksetulossakin tuli aivan törkeän vinoon eteen. Ja tätä me ollaan treenattu TOSI paljon!
Nouto ja esteet menivät ihan hyvin, mutta paljon pisteitä ropisi esteiltä, koska heitin molemmilla niin pahasti vinoon (kapulat pomppi kauheesti), että pyysin uusia heitot. Tässä tapahtui sellainen fiba (jonka kyllä itsekin huomasin), että otin tavallaan uudet perusasennot. Yksi tuomarikokelas olisi vienyt liikkeet tästä syystä kokonaan nollille. Tätä ei siis kannata missään nimessä tehdä!
Aiheesta syntyi melko kiivas keskustelu - olipa hyvä, että tein tuon mokan, nyt olen paljon viisaampi tässä asiassa ja varmaan kokelaatkin oppivat jotain :)
Itseäni häiritsi eniten se, että Hiskin hyppy oli taas aika laaka, sille on tehtävä jotain.
Lisäksi tuli selväksi, että koiralle ei voi antaa mitään "merkkiä" esim koskemalla sitä korvaan ennen jääviä liikkeitä tai eteenmenoa, pisteitä lähtee. Tietysti, ellei tuomari huomaa.., mutta siihen ei kannata luottaa.
Suoraan sivulletulo luoksetuloliikkeessä tietää automaattisesti arvosanan laskua tyydyttävään.
(Taas) otti hiukan päähän se, että sekä Huin että Hiskin seuraamisesta sanottiin, ettei "koira ollut iloinen." Siis kun nää pojat ei heiluta häntäänsä seuratessaan ja muutenkin se asento on semmoinen paimentava, tätä tuomarit ei osaa tulkita oikein. Meitä arvostellut tuomari sanoi, että "koira ei päässyt tekemään kaikkea, mitä olisi halunnut" ja oli ihan oikeassa: Hiski oli mainiossa vireessä, itse asiassa se oli vähän liiankin iloinen, siksi se pysynyt oikein paketissa.
Toivola korosti, että nyt yritetään kertakaikkiaan päästä eroon tuomareiden "tulkinnoista" (ja tulkitsevista tuomareista, jee!), eli kaiken arvostelun pitää perustua sääntöhin, ei siihen, mitä tuomari "tykkää" ja miltä hänestä tuntuu.
Ihan hyvä ja hyödyllinen kokemus. Kokonaispisteitä en kauheasti noteerannut, kun ei kenttä eikä esteet olleet sääntöjen mukaiset, paikallamakuu ei ollut täyspitkä eikä eteenmenoa otettu lainkaan.
Niin ja His sai pitkän nenän, kun eteenmenoa ei tullutkaan, eli sikälikin hyvä treeni!

"Kokeen" jälkeen otin Hiskille vielä pitkät pätkät seuraamista, jotka menivät nyt aivan mallikkaasti: ei tietoakaan mistään väijymisestä, huoh.
Lisäksi treenattiin esteet ja luoksetulo, jossa nytkin tuli suoraan sivulle! Niinpä otettiin viimeksi mainittua lajia monta toistoa, joissa palkkasin suorasta eteentulosta ja lopuksi vielä läpijuoksu. Ihan vihonviimeiseksi vielä pitkä pätkä seuraamista, aivan upeasti.

Ei kommentteja: