HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 14. joulukuuta 2010

Terveisiä sairastuvalta

Hiski kävi tänään eläinlääkärillä korvansa takia (korvalehti punainen ja ravistelee päätään).
Korvakäytävä oli siisti, tärykalvo paksuuntunut ja "samea". Korvanäytteissä ei ollut tulehdukseen tai hiivaan viittaavaa.
Eläinlääkärin mielestä myös Hiskin tassunpohjien iho punoittaa. Ja voi kauhistuksen kanahäkki, mikä oli diagnoosi: "Oireet viittaavat allergiseen reaktioon!"  Välikorvan tulehduskaan ei ole poissuljettu, joten Hiskillä on nyt kahden viikon antibioottikuuri, jonka jälkeen konrollikäynnillä katsotaan, missä mennään.
Olin melko tyrmistynyt: en millään jaksaisi uskoa, että Hiski on allerginen, se on jotenkin niin semmonen perusterve sälli. Ruokana sillä on aina ollut lisäaineeton, vehnätön ja naudanlihaton kuivamuona ynnä raakaravinto. Nyt jätän piimänkin pois. Saattaa olla, että poika siirtyy kokonaan barffariksi.
Hiski saa nyt aamuin illoin sen antibiootin, lisäksi korvalehden ärtyneelle iholle levitetään kaksi kertaa/pv Canofite-linimenttiä kahden viikon ajan. Tassut pitäisi kuulemma huuhdella Betadinella joka ilta. Ja kaiken kukkuraksi Hiskin peniksen pää punoitta vähän: sitä pitäisi huudella ruiskulla Betadinella kerran päivässä ainakin viikon ajan.
Jotta lasarettifiilis olisi täydellinen, pistän Hetalle taas Cartrophen-piikin/pv ja lisäksi sillä on Rimadyl-kuuri päällä. Tietysti niiden kaksi kertaa päivässä annettavien Tyroksinien lisäksi.
Onneksi itselläni ei ole mitään lääkitystä. Monen mielestä kyllä varmaan pitäisi olla ;)
Eläinystäväsi lääkärin vastaanottotilat ovat postimerkin kokoiset ja siellä sinkoili, ulvahteli, naukui ja ärisi taas pitkin ja poikin kaikenlaista elukkaa. On kyllä pakko sanoa, että Hiski käyttäytyi paremmin kuin kukaan muu, ei rähjännyt eikä hötkyillyt, vaan makoili fiksusti. Eläinlääkärin käsittelyssäkin se oli kuin enkeli, vaikka varmasti korvaan sattui ja tutkiminen kesti tosi kauan. Vähän hirvitti, kun odotustilassa hengaillut pikkutyttö halusi vähän väliä silittää ja rapsuttaa Hiskiä sen rankan tutkimuksen jälkeen. Mutta urhoollisesti His kesti vielä tuonkin koettelemuksen.
Ja Hiski painoi muuten peräti 21 kiloa! Sehän alkaa olla varsinainen tankki. Kylkiluut kyllä onneksi yhä tuntuvat ihan kunnolla. Läskinmättö alkaa näköjään tuottaa tulosta.

4 kommenttia:

PiaP kirjoitti...

No oho! Tervetuloa barffariksi - ei ole huono valinta :-)

Susan Miiro kirjoitti...

No voi itku =( Tsemppiä ja paranemisia sinne teille!
Nim. Lääkinnällinen kohtalon toveri ;)

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei, toivottavasti Hiski tulee pian kuntoon eikä kyseessä ole mikään allergia! Merkkakin muuten barffaa. Ja painaa melkein kymmenen kiloa vähemmän kuin velipoikansa.

Hanna kirjoitti...

No voi ei tosiaan :(
Parantumisterkut myös täältä!!
Mitäköhän Hui painaa..