HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
maanantai 7. helmikuuta 2011

Edistystä kautta linjan :D

Eläinlääkärissä
Hyvät uutiset: Vahakökkö on liuennut pois ja karvat sen mukana. Huonot: ilmeisesti liottelu sai aikaan hiivan lisääntymisen molemmissa korvissa. Siksi pitää nyt  kahden viikon ajan aamuin illoin laittaa korvatippoja. On tämä hankala kierre! Toivottavasti korvahoidot saadaan loppuun, ennenkuin PK-kisakausi pyörähtää käyntiin. Kun siis korvatipatkin ovat kamalaa douppausta (!!!!), ja tippojen jälkeen on viikon varoaika.

Tokot pe-su
On tehty ainakin  sisällä, Jokipohjantien parkkipaikalla ja Marjamäen hallilla (oli taas kylmä, hrrr).
Yhteenvedot liikkeistä:
Tunnari. Pelkästään oman etsimistä, välillä tosi vaikeistakin paikoista + omaa kellomuodostelmassa. Hallilla vieraan liikkuroimana, vieraat kapulat kisamaisesti kellona, täyden kympin suoritus. Näyttää päässeen epävarmuudestaan "tukiopetuksen" avulla, kopkop.
Kaukot.On sitkeässä tuo S-I. Kahdestakymmenestä toistosta ehkä kahdessa pysyy takajalat paikoillaan. On koitettu mm näitä: takapalkka, pallo(t) takajalkojen edessä, lauta takajalkojen edessä, pidän kiinni toisesta takajalasta (auttaa kiinnipidettyyn jalkaan, toinen jalka liikkuu...) ja jalka-apu, eli ohjaaja askel eteenpäin.
Koin lopulta sunnuntaina varsinaisen valaistumisen: istuminen onnistuu äärimmäisen harvoin oikein "seiso"-käskyn jälkeen. Sen sijaan se onnistuu ihan samalla "peru"-käskyllä + käsimerkillä suoraan peruuttamisesta. Siis seisomisasennosta voi jostain mystisestä syystä istua nätisti pompsahtamatta eteenpäin, kun en anna sitä "seiso"-käskyä.
Eli back to basic`s: istumista tehdään nyt hevoskuurina vain ja ainoastaan peruuttamisen kautta. Muuten jatkan kaukojen treenaamista normaalisti.
Luoksetulot. Stopit alkaa ihan oikeasti sujua ja maahanmenot on olleet suorastaan hienoja, myös hallilla! Vauhti on hyvä ja stopit kohtuunopeita, välillä jopa tosi nopeita, jos annan käskyn riittävän ajoissa ja sopivalla äänensävyllä. Ollaan tehty myös seisoja ja maihinmenoja paljon ihan erikseen ynnä suoraan eteen ja siitä sivulletuloja. Ei takapalkkoja enää, vaan olen heittänyt palkan kädestä.
Seuraaminen. Tein loistolöydön: Jokipohjantien parkkisen takana olevan toimistorakennuksen alaikkunoista voi peilata! Oli ihan mahtavaa nähdä itse, mitä His milloinkin teki. Ja kyllä me sitten kokeiltiinkin vaikka mitä:  askelpituuksia, käännöksiä ja nopeudenvaihdoksia. Ynnä kaikki jäävät, oikein hyvin. His oli selvästi liian edessä, mutta pään asento oli hyvä ja se oli skarppina. Sain myös huomautettua heti pienestäkin vilkaisusta, ei niitä kyllä paljon ollut. '
Hallilla kouluttaja häiriköi seuraamistamme huutelemalla sitä sun tätä. Hiski ei ota mielestäni liikkureista mitään häiriötä, kumma kyllä.
Ruutu. Vain hallilla.Tämäkin onnistui nyt laakista, toistot samoin.Matka ei ollut ihan kisamainen, kun tila ei riittänyt.
Metalli, hyppynä. Vain hallilla, vieras kapula.Hyvin.
Paikallamakuu. Kouluttajan mukaan oli vingahtanut muutaman kerran, muuten rauhallinen. Samaan aikaan oli juuri karmea mekkala agikent'ällä, saattoi johtua siitä.

Pikkuesineiden luovutusta. Ei se naksun käyttö onnistu, kun mä tarvin touhussa molemmat kädet...Mutta on mennyt kyllä ihan hyvin. Koreografia: His nappaa esineen, otan askeleet sitä kohti, polvistun maahan, laitan molemmat kädet sen kuonon alle ja annan käskyn. Ja koko tuon ajan koiranpojan pitää pitää mutteri tai kolikko suussaan. On siinä hätäisellä pikku beeceellä naurussa pitelemistä. Mutta Hiskillä on ollut mielestäni tässäkin nyt oikein sopiva mielentila. Pikkuesineet on mulla työhuoneen pöydänkulmalla ja se käy oikein "pyytämässä", että voitaisko taas ottaa noita :)

Lauantaina talsittiin taas pitkä lumikenkäreitti. Olihan rattoisaa! Ja sunnuntaina ulkoiltiin muuten vaan tuntikausia. Ja sitten tein veroilmoitusta (yrityksen), yäk.

Viikon 6 treenisuunnitelma:
Pääpaino luoksetuloissa ja kaukoissa. Muita maun mukaan. Ynnä yksi kerta kaikki liikkeet ilman palkkaa.

1 kommentti:

Saija kirjoitti...

Mä koulutin myös Neriä sei-is -liikeessä jalka kerrallaan! :) Kun toinen jalka oli oppinut kiinnipitämättä pysymään paikallaan, piti vielä kouluttaa toinenkin jalka - Neri alkoi mennä vinoon, kun toinen jalka pysyi paikallaan ja toinen liikkui eteenpäin. Nyt onnistuu jo suurimmaksi osaksi, mutta vieläkin välillä vinottaa tai levittelee kummallisesti jalkojaan! Nyt täytyy kouluttaa vielä kaikki neljä jalkaa pysymään paikallaan sei-maa -liikkeessä. :D Tää on niin kiva projekti! :P