HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
maanantai 21. helmikuuta 2011

Halleilla, koulussa Kanalassa yms

Tokot pe-ma
Perjantaina Meirän hallilla. Olin suunnitellut ottavani aika lyhyen hömppätreenin, mutta kun oli niin karmea pakkanen, pidensin treeniä tuntiin. Palloja tietty pitkin  hallia.
Kaksi russelia kimitti eteisessä ja His otti vähän pulttia niistä. Aloitin silti uhkarohkeasti tunnarilla, joka oli valmiina "puolikellona." His oli ihan väärässä mielentilassa ja sohi mitä sattui. Pistin pojan vähäksi aikaa maihin rauhoittumaan ja uusittiin. Nyt hyvin. Leikittiin vielä oman piilotusta ja kapulan vaihtoa lennosta leluun vähän aikaa, että sain purettua pojalta paineet.
Ruutu. Samassa paikassa kuin viimeksi ylipitkältä matkalta. Vetoa vasemmalta sisään, paikan hakee kyllä mainiosti. En kelpuuttanut sivusta menoja. Korjasi.
Seuraaminen. Ensin suora pätkä ja käännös>palkka. Sitten askelluksia. Taaksepäin liikkuessa jää ihan selän taakse, sitä korjailin namilla. Paljon vasemmalle käännöksiä.
Kaukot. Ensin peruutuksin, hyvin, sitten läheltä edestä. His alkaa tajuta, mitä haen S-I:ssä. Sen takajalat siirtyvät kuin "vanhasta muistista" ensimmäisellä käskyllä, mutta seuraavalla se jo on sen näköinen, että "ainiinjuu." Lupaavaa. Sain monta onnistunutta maahanmenoa ja istumista peräkkäin ja lopulta kaikki vaihdot putkeen, viimeisenä vaikein, josta palkaksi kissanruoka.
A-este. Tässä kiusasin poikaa. Heitin lelun yli, mutta en päästänyt hakemaan, vaan huutelin kaikenlaista. Erkki oli taas Hiskille ylivoimainen, se on vissiin se -ki, joka on liian lähellä ki-iipeetä. Seurauttelin esteestä poispäin ja vaadin kontaktin. Päästin lopulta kiipeämään, ennen kuin His ehti valittaa anjaeerikäiselle.
Taidettiin ottaa vielä muutama kierros ruutua,  luoksetuloja läpijuoksuina ja stoppeja ja maahanmenoja erikseen. Ja tuolin kiertoa ynnä hillitön kahden lelun riehunta lopuksi.
---------------------------------------------------------
Lauantaipäivä hurahtikin sitten Längelmäellä, Kana-areenalla. Pääsin keskisuomalaisten pk-harrastajien kanssa Susanna Korrin oppiin, kiitos Hanna Hoon :)
Oli antoisa päivä, vaikkakin kahdeksan (!) tunnin paikallaoloajasta Hiskin treeniä oli noin 25 minuuttia. Mutta muiden koirien (6 kpl) treenejä oli kiinnostavaa seurata ja Suski tarjoili paljon hyviä vinkkejä.
Olin jo etukäteen päättänyt, että keskitymme seuraamisen suurimpaan ongelmaan eli kontaktin katkeiluun. Näin tehtiin ja olin hyvin tyytyväinen, etten yrittänyt söheltää muuta. Suski lähti heti hakemaan Hiskin suoritukseen lisää jännitettä. Pääasiassa sille järjestettiin erilaisia häiriöitä: ensin pelkästään perusasennossa/kontaktissa, sitten liikkeellä.  Hiskin edessä mm. heiteltiin leluja, sen edestä kontattiin, metelöitiin ja Hiskin seuratessa meidän ylitsemme heiteltiin palloja. Hiski skarppasi hyvin ja lopulta sitä ei enää heilauttanut mikään. Näitä pitäisi tehdä säännöllisesti ja paljon. Mitään varsinaista ristiriitaa ei tässä ole sen kanssa, miten me ollaan viime aikoina treenattu.
Jännitteen ja rentouden välillä tasapainoilu on ylimalkaan varsin mielenkiintoinen juttu...
Palkka ei Suskin mielestä tule nyt Hiskille ihan oikeaan paikkaan. Se auraa välillä vähän (korjaa kyllä hyvin).  Lelun/pallon pitäisi lentää kello kymmeneen. Palkka myös ehkä vasemmalle olkapäälle vähäksi aikaa? Ennen palkkaa merkkiääni (miten olenkin unohtanut tämän Outin opetuksen!) ja käsi ei saa hamuta lelua ennen sitä. Hiskin levoton seuraaminen voisi rauhoittua, jos muistaisin nämä ja onhan se nyt hitto, ellen muista :(
Henkilöryhmän harjoittelu uusin ideoin, iskunoutoja ja jännitettä jääviin, siinä seuraavat pk-tottiksen harjoitteluteemat. Voi, kun pääsisi pian oikein kentälle!
Ihan pikaisesti Hannan kapuloilla tunnari, kohtuullisesti.
--------------------------------------------------------
Marjamäen hallissa su-iltana.
Paikallamakuu. Kova härdelli ympärillä, Hiski oli maanut liikkumatta. 
Luoksetulo. Vedettiin ihan ruudun treenaajan vierestä.Ei haittaisi, vaikka pysähtyisi nopeammin.
Tunnari. Kuulemma kaikki kapulat valmiiksi umpikuolattuja. Oli vähän epävarma, mutta otti oikean, taisi vähän töniä muita. 
Ruutu. Super!
Häiriöseuruu. Potkin palloa edelläni ja kävelin "päin seiniä". Hyvä
------------------------------------------------------
Jokipohjantien parkkiksella maanantaina. Pakkasta kai lähemmäs -20, mutta aurinko lämmitti.
Seuraaminen. Oikeastaan vain paikalla pyörimistä molempiin suuntiin ja jännitteen nostoa lähdöistä.
Luoksetulo. Kaikkina mahdollisina munnoksina jälleen. Käytin voimakasta vartaloapua myös, niillä saa kyllä lisää napakkuutta. Paljon myös läpijuoksuja ja pelkkiä seisoja+maihinmenoja.
Ruutu. Monesta suunnasta, kaikki kaukaa. Parasta a-ryhmää! Ruutu alkaisi vissiin olla kisavalmis...

Tunnaria on tehty sisällä joka päivä. Miksi se onnistuu tulitikuilla parhaiten? Jääkö niihin haju jotenkin paremmin vai onko kyse siitä, että tikkuhommasta puuttuu paine, niitä tehdään rennoin rantein? Rentona His tekee tunarin parhaiten ja se on ihan minun vikani, ellen saa sitä rennoksi. MOT
--------------------------------------------------------
Viikon 8 suunnitelma:
Kaukot ovat olleet nyt tauolla la-ma. Niitä on hinkattu liikaa. Se rentous! Miten?
Ma: Luoksetuloa eri muodoissaan, ruutu, tunnari
Ti: Luoksetulo, tunnari, kaukot
Ke: Kaikki
To: Tauko
Pe: Tunnari, kaukot, seuraaminen
La: Tamskin mölli? Paikallamakuu, seuraaminen, ruutu, tunnari. Kotona: kaukot

1 kommentti:

PiaP kirjoitti...

Tarkoitatko kaukoihin rentoutta? Sitä saa suht "helposti" rikkomalla siinäkin liikemaisuuden ja tekemällä niistä enemmänkin temppuja kuin varsinaisia liikekaukoja - tietenkin edelleen tekniikka pitää pysyä opitussa. Mutta temppuina ja palkkaa jokaisesta asennosta jne.