HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
maanantai 14. helmikuuta 2011

Pakkasta ja tokoa Ikaalisissa, Tallilla ja Marjamäessä

Tärkeimmät ensin: Hurjasti onnea Ruutille ja Susanille kolmannesta evl-ykkösestä!
Ja hyvää ystävänpäivää kaikille koiraihmisille ja koiruuksille!
Tokot
Olipas tokontäyteinen viikonloppu.
Lauantaina suuntasimme Ikaalisten kylpylään: tarkemmin sanoen muu porukka kylpylöi, minä ja Hiski lenkkeilimme ja treenailimme.Lopuksi syötiin kupumme täyteen. Ja ihan lopuksi His juoksi kilpaa napakelkan kanssa noin miljoona kierrosta  :) Sain pidettyä Hiskin vapaana suurimman osan ajasta, vaikka porukkaa oli joka suunnalla, tosi kivaa. 
Löytyi semmoinen parkkipaikan kulma, mihin  mahduttiin treenaamaan. Sopivasti saatiin häiriöitä linja-autoista ja niiden äänekkäistä kuskeista :)
Luoksetuloja. Kaikin eri tavoin. Stopit kelvollisia, maasta jatkaa herkästi lopun hiipimällä, mutta en jaksa tuosta  tehdä ongelmaa. Otettiin myös pelkkiä maasta>käsky>vapautus lelulle-juttuja.
Kaukoja. Lukuisa määrä toistoja - peruutuksesta, kuinka muuten. Sekä maahanmenoja että istumisia. Kokeilin myös läheltä käsimerkkejä hiukan eri tavalla. Sain ihmeekseni aikaan hyviä vaihtoja suht pienillä muutoksilla:  ihan kuin olisin päässyt samalle taajuudelle Hiskin kanssa. Jostain syystä mun istumisen ja maahanmenon käsimerkkini on vähitellen muuttuneet  hirveeksi huitomiseksi. Yritä siinä sitten pitää takajalat paikoillaan, kun ämmä heiluu edessä kuin mielenköyhä.
Seuraamista. Siinähän se. Jotenkin epämääräistä.
Tunari. Kisamaisesti. Hieno.Palkaksi annoin Hiskin pistää yhden kapulan säleiksi, melkein hauskinta, mitä poika tietää :D
Ruutu. Lähetin varmaan 30 metrin päästä, linja-auton vierestä. Kaksi kertaa ja molemmilla suoraan ruutuun ja oikealle paikalle.Toisella kertaa kävelin ruudun eteen, kehuin ja annoin vasta siellä maahankäskyn, hyvin  rauhallisesti pysyi seisomassa. Pyysin seuraamaan. Taisi tulla pieni kaari. Ei otettu enempää, kun oli niin hyvä fiilis.

Tamskin tallilla sunnuntaiaamuna Lilin ja Herin kanssa. Lili videoi seuraamisen, ruudutukset, metallin ja luoksetulon..
Seuraaminen. Lili huuteli sitä sun tätä ja me tehtiin sitä sun tätä, kävelin siten kuin yleensä kävelen. Luvattoman paljon vilkuilua, muukin (takapään eriparisuus yms) näkyy sitten videolta. Vielä pätkä kävelyä hitaammassa tempossa. Parempi.
Ruutu. Tehtiin kaksi ruutua, sama lähetyspaikka molemmissa (kiitos, Lili, ideasta!). Ensin kisamaisesti, Lili liikkuroi samalla, kun videoi. Heti oikeaan paikkaan ja muutenkin kai ok. Sitten lähetys toiseen ruutuun: Hiski tapitti ensimmäistä ruutua aika sitkeästi ja yritti ängetä perusasentoon sinne päin. Hyvin meni kuitenkin oikeaan ruutuun ja oikeaan paikkaan, pysähtymisestä palkka.
Tunari. Kisamaisesti. Tällä kertaa tosiaan yhdellä ännällä: His ei haistellut kunnolla ja otti väärän. Lähetin rauhallisesti uudestaan ja nyt toi oman. Olen odottanutkin, että hama tulee jossain vaiheessa eteen enkä ollut yhtään pettynyt. Olin ihan cool, eikä Hiskikään vaikuttanut yhtään paineistuneelta.
Sitten autoon ja Heri kehiin.
Herin treenin jälkeen luoksetulo. Muuten kisamaisesti, mutta ei liikkuroitu. Kohtuulliset stopit. Pari suoraantuloa niin, että Lili käskytti. Hidasteli, mutta ei sentään ennakoinut.
Tunnari uudestaan niin, että oma oli kasan vieressä. Ok.
Metallinouto.  Herin ISO (ja kylmä) kapula. His ei selvästikään ollut kauhean ihastunut toimeksiantoon ja jäi liian kauaskin. Kun oli kuitenkin muuten suht korrekti homma, palkkasin.
Muutama kauko S-M ja S-I ihan läheltä, ilman peruuttamista, mutta hillityillä käsimerkeillä.  Paranemaan päin.
Lopuksi Hiski ja Heri saivat riehua keskenään ja käytiin pienellä kävelylläkin. Samalla ammuin niin,että molemmat koirat oli yhtaikaa paikallamakussa.
Kiitokset taas Lili; oli hyvät treenit, otetaan pian uusiksi!

Marjamäessä su-iltana vain kolme koirakkoa ja oli maltettu laittaa jopa lämpöpuhallin päälle. Meillä oli uudet Lililtä saadut lettilelut, jotka oli Hiskin mielestä ihan mahtavia.
Paikallamakuu. Meni vieressä seisoneen Saijan käskyllä maihin, oho. Uusittiin.
Seuraaminen. Nameilla loistava paikka ja asento. Miten ihmeessä tämän saisi pysymään tällaisena...?
Hyppynouto. Kevyt kapula pomppi metrikaupalla vinoon, His palautti hyvin esteen kautta, mutta istui rumasti vinoon. Uusinta ok. Myös sivulle siirtymä hyvä.
Luoksetulo. Ensin kisamaisesti. Annoin seisomiskäskyn ihan liian myöhään ja valui oikein kunnolla. Uusinta ok. Sitten palkkoja pelkästä seisomisesta ja  monta suoraan eteen tuloa ynnä läpiajo.
Tunnari. Kisamaisesti, vieraat kapulat ja käskytys. Reagoi ja otti hyvin oman, mutta töni hiukan muita, ei ihan kympin suoritus. Mallikas palautus kuten aina.
"Kaukoja". Siis peruutuksia, paljon, namipalkalla massu ja peru. Pääsääntöisesti hyvin, oli siellä muutama pieni takatassujen nytkäys.
Eteen/sivulle. Lopuksi vielä näitä. Hyvin muuten, mutta se hyppää sivulle ja Riitta R.-täti sanoi, että hypähtäminen on pahapaha. Mitenköhän tuohonkin puuttuisi? Vai puuttuisiko ollenkaan? Haloo: mitä sanoo muut tokoilijat?
Oikein hyvä treeni tämäkin ja lopuksi vielä pyrähtelyä tyttöseurassa, Nerin kanssa. Pakkasta kotiintullessa -25 astetta, maanantaiaamuna, eli tänään -29.
Sekä Tallilla että Marjamäessä oli agihäiriöitä suht vieressä. Hiski kestää näitä nykyään valtavan paljon paremmin kuin syksyllä. Ennen treeniä olen aina nostanut Hiskin kunnolla saalisvietille, saattaa olla se salaisuus.

Viikon 7 treenisuunnitelma:
Joka päivä kaukoja peruutuksin. Muu riippuu pitkälti noista hemmetin pakkasista....Ainakin kerran kaikki liikkeet palkatta kisamaisesti.

5 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Olen vissiin palelluttanut pääni, kun en - siitä huolimatta, että PK-harrastajaksi itseni luen - tajunnut ensalkuun, että mitä ihmettä se Kaarina ammuu kun koirat on paikallamakuussa. Mutta hyvä muistutus, jos itsekin kaivaisi starttipistoolin taas esille. Tulisi jo kevät...

Hirveän ahkerasti olette kyllä treenanneet! Hienoa!

Hiippari kirjoitti...

Heh, juu, ammuttiinpa nyt kerran kaksi koiraa kerralla :D

Laura kirjoitti...

Haha, pitäisi siis sanoa turkulaisittan "ampusin", niin ei tulis väärinkäsityksiä ;))

En osaa sanoa mitään tuohon hypähtelyyn, mutta tuskin kaikki tuomarit siitä on yhtä niuhoja? :D

Hiippari kirjoitti...

Turkkulaine ilmaisu olisi tosiaan parempi ;)
Mää ajattelinkin jo, että annan vaan hypähdellä. On tässä isompiakin asioita hinkattavana.

PiaP kirjoitti...

Ammuu kuulostaa paljon enemmän tekemiseltä :-D. Ampusinhan on vaan jotain sellaista ,että oisin ammunut jos oisin :-p