HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
tiistai 23. elokuuta 2011

On sitä meinaan jotain askarreltu

Kirsin kanssa käytiin metsäilemässä varhain la-aamuna Sääksjärvellä.
Ennen Kirsin tuloa tein Hiskille ja ajoinkin 200-metrisen jäljen, kaksi keppiä. Pitkä jana. Koitin tehdä lyhyelle jäljelle kaikenlaista kommervenkkiä ja polkujen yli risteilyjä. His selvitti kaikki heittämällä ja otti jäljen oikeaan suuntaan - tietysti.

Sitten puskettiin SM-kisajärjestyksessä esineruutu, pudotettu (vaikeakulkuinen, ylämäkirata ja paha pudotuspaikka) ynnä tarkkuusruutu (jossa Kurnu kävi kieriskelemässä). Esineruudussa neljä pientä ja vaikeaa esinettä:  takalulmissa hankalissa paikoissa ja etuesineet Kirsi piilotti,
His bongasi heti tullessa ekan etuesineen ja takaesineetkin se selvitti aika helposti. Toinen etuesine oli vaikeampi.
Pudotetutussa ei mitään kummaa, ei vaan taaskaan meinannut istua lähetyksessä, porsas.
Tarkkuudessa pyysin Kirsin laittamaan kolikon tosi vaikeaan paikkaan. Oli Hiskillä siinä työtä, mutta hyvin selvitti vaikean rastin. Mutta eipä ollutkaan häntä tötteröllä eiköä karvat pystyssä ruutuun mennessään kuten SM:ssä.

Sitten on läpikäyty pari hakutreenit, paljon uusia maalimiehiä. Ensin Toijalassa seitsemän muun koirakon kanssa. Oli treeneillä vähän pituutta...
Hiskille valmis kulmaan, sitten muutamat sisäänvedot, sitten muutama eteenpäin kääntyvä meno ja valmis. Hyvinhän noi.
Sääksjärvellä taas kuusi koirakkoa. Seitsemän pistoa: kaksi tyhjää, kaksi ilmaisua ja hallinta, muut suorapalkoin, yksi ääniapu,. Kaikki muu meni loistavasti, mutta se ohjaajan luoksetulo pistolta tökki taas, vaikka sitä on yritetty korjata. Olisi vaan pakko päästä heti seuraavalle pistolle. Voisin kyllä heittää ylikin, mutta kun His tulee jonnekin viiden metrin päähän tai saattaa jo olla menossa yli ihan itse, mikä ei näytä hyvältä...Ongelma on selvästi pahempi silloin, kun maalimiehillä on pallo- eikä ruokapalkka.

Tottista otettiin ma- aamuna Niihamassa Jonnan, Tuulan ja Elinan kanssa. Tehtiin kaikki liikkeet, välillä palkaten. Seuraamisessa painoi niin, että oli vaikea kävellä.

Tottiksen jälkeen tallattaiin esineruutu alueelle, jossa risteilee paljon lenkkipolkuja, yksi sukkahousumies juoksikin ruudun läpi. Muutenkin vaikea paikka. Hiskille neljä ihan pientä esinettä, joista kaksi edessä, yksi keskellä ja yksi takana. Olin varautunut puolen tunnin etsimissessioon. His haki kaikki muutamassa minuutissa, neljällä pistolla.
Olikohan ässämmien esinejutut Hiskille liian helppoja ?!?

Ei kommentteja: