HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




perjantai 5. elokuuta 2011

On taidettu taas tehdä jotain

Nyt ei muisti pelaa: se on vissiin tämä lääkitys, joka ei ole kohdillaan.  Keskiviikkoaamuna taisin tehdä parit janat hautuumaan liepeille. Ne taisivat mennä hyvin.
Ja sitten taidettiin ottaa hieman tottista/tokoa Levekin kentällä. Ainakin ruutu, ja sekin taisi mennä hyvin. Muutama merkki/törppökin. Ja sitä halvatun seuraamista, tai oikeastaan niitä pirun perusasentoja ynnä sivullesiirtymiä (ohjaajan asenteessa havaittavissa pientä kypsymistä?). Ei mitään mielikuvaa, miten sujuivat. Sama juttu jäävien kanssa, mutta sen muistan, että semmosia treenattiin. Vauhtinouto oli ohjelmistossa myös ja luoksetuloja läpijuoksuina.
***
Keskiviikkoiltana oli Eteläpuistossa kisamainen tottistreeni neljän muun koirakon kanssa. Häiriöitä oli oikein roppakaupalla, vaikkei ammumista harrastettukaan. Kuumakin oli ja hiekkakenttä.
Hiski suoritti ensin. Seuraaminen oli huonoa, muttei toivottoman huonoa (pakko yrittää olla postiivinen, vaikka hampaat irvessä). Meni kuulemma maahan hitaasti (tämäkin vielä!). Sitten teki ne kaikki tavalliset pikkuvirheensä, ei niitä jaksa enää edes luetella.
Paikallamakuupaikka oli ihan kävelytien vieressä ja Hiskin pää pyöri koko ajan, hohhoijaa. Siinä vaiheessa kun villakoiran taluttaja päästi koiransa parin metrin päähän Hiskista, lähdin piilosta. Session jälkeen Hispander veti kieli sinisenä järveä kohti, siis uimaan pääsi hän.
Lopuksi otettiin vielä Lilin kanssa vähän lisää seuraamista. Lili katsoi Hiskin paikan ja asennon ja sai raipalla (!) Hiskiin korjaamaan tosi hyvin. Koiraa ei siis hakata sillä raipalla, vaan kosketaan kevyesti, toim. huom.
Ja tehtiinpä taas ruutukin, johon ensin meni sivusta sisään, vaikkakin oikeaan paikkaan. Ja parit törpöt päälle.
Kiitokset kanssatreenaajille!
***
Torstaiaamuna kotipihassa lapsilauma yritti huudella Hiskille sen seuratessa "maahan", "istu", "eteen" jne, mutta ei saanut aikaan oikein mitään. Sitten paikalle tuli tytär, jolla on aika samanlainen möreä ääni kuin minulla ja johan alkoivat Hiskiparan korvat heilua hämmennyksestä. Häiriintyi selvästi, mutta ei mennyt lankaan.
***
Haku
Tämän muistan, koska meni niin hyvin :))) Hiskille näyttö-/hallintatreeni. Kolme ukkoa näköetäisyydellä, kaikille näytöt. Hallinnassa keskilinjalle: pari maalimiestä palkkasi paluumatkalla, yhden kerran palkkasin itse matkalla. Lopuksi neljäs ukko kaukana valmiina>suorapalkka. Maanantaina olisi tilaisuus vielä ottaa hömpöttelytreeni outojen maalimiesten kanssa oudossa maastossa, mutta katotaan nyt.
***
Perjantaina meillä oli sitten Vatulan metsissä jossain Ikaalisissa grande finale so kenraaliharjoitus-tottistreeni: mukana kahdeksan koirakkoa. Ihan uusi ja outo kenttä.
His oli ensin paikallamakuussa. Haisteli alussa ja Hanna T. vinkkasi siitä (kiitos!), joten pääsin huomauttamaan. Lopun makasi nätisti. Palkkasin hyvästä ylösnoususta.
Tuula katsoi Hiskin seuraamisen ja vinkkasi aina, kun asento ja paikka oli hyvä, palkkailin niistä. Tein myös äkkipysähdyksiä, joista näkyi hyvin, miten huono asento Hiskillä oli. Seuraaminen kuulemma parani selvästi juoksuosuuden jälkeen. Palkkasin myös jäävien valmistelevien seuraamisista samalla systeemillä. Jäävien asnnoista hetipalkka. Luoksetulo niin, että pallo oli leuan alla. Ei hyvä: älyhidas ja jäi kauas. Estehyppy hyvä,. vein kapulan esteen taakse. A-este samoin ok, mutta vajaa sivulletulo, hitto. Eteenmeno myös hyvä. Palkkasin myös sen valmistelevasta osuudesta, koska se oli Tuulan mukaan tosi hyvää seuraamista.
Tasamaanouto vauhtinoutona.
Treenin jälkeen Hiskille vielä p-istuminen, hyvin pysyi.
Ja lopuksi Tuula maastoutui ammuskelemaan ja huutelemaan törkeyksiä, kun leikitin yms Hispanderia kentällä (suojelukoirat sunnuntaina kentällä samaan aikaan meidän tottiksen kanssa...). Eipä tuo pahemmin hetkahtanut.
Kiitos porukalle avusta ja seurasta!!!
***
Esineruutu
Tottiksen jälkeen tallottiin Tuulan kanssa  e-ruutu nousevaan rinteeseen, avoin maasto. Hiskille neljä esinettä, molempiin takakulmiin, keskelle ja eteen vasemmalle. Yksi esine syvässä kuopassa, helpohkot esineet: lapsen sukka, kukkaro, pieni dami ja istutuslapio. Hiskillä oli hyvä draivi, iloinen ja motivoitunut ote hommaan ja esineet nousivat ripeästi. Tätä ei siis enää oteta ennen kisoja.
***
Sitten janoja...Tuula oli polkenut yhden jäljen pätkän oikealle. Takajälki tielle asti>autoon.  Itse poljin jäljet oikealle ja vasemmalle. Takajäljet molemmista tielle>autoon. Eli kolme takajälkeä peräkkäin, kiva.
Sitten tehtiin lenkki ja taas nostettiin taas yksi jäljenpätkä. Oho: oikea suunta. Vahinko varmaan. Jäljennostot on kyllä hienoja, varmoja ja suoria - mutta vikasuuntaan, jösses...Janatreeniä jatketaan, ei voi mitään.

2 kommenttia:

PiaP kirjoitti...

Katsoin kanssa tota sunnuntain aikataulua, mutta eikai ne voi ihan samalla kentällä suojelu- ja etsintäkoirat olla, kun suojelukoirathan ottavat sekä b että c -osat?? Pakko siinä on olla jotenkin kaksi erillistä kenttää?

Hiippari kirjoitti...

Siis ei samalla kentällä, mutta samaan aikaan.Ipo-koirat on kentällä 2 ja ek-koirat kentällä 1. Ei vaan tietoa, miten lähekkäin noi ovat, kun ei ole tullut kentistä karttaa kuten viime vuonna. Tai ehkä vileä tulee postia...