HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
sunnuntai 14. elokuuta 2011

SM-tottis 98 pistettä:D. Pronssia, vaan ei mitalia :(

Kotona jo. Hiskin hyvän tottiksen salainen ase, jota ei ollut vielä maastovaiheessa. Tainan hallussa tottiksen ajan. Kiitos!

Sairaan hieno ja sairaan kallis Silverin superpallo. Olemassa myös isompi versio, jonka myös ostin. Vielä kalliimpi...
Lupasin kirjoittaa taas vasta, kun on jotain "kunnollista" kirjoitettavaa.
Mielestäni nyt on: saatiin PK-SM-kisoissa Lahdessa tottiksesta 98 pistettä!!!Oikeastaan kaikki muu on tämän rinnalla valjua. On meinaan tottista sen verran väännetty ja sen takia murehdittu. Olosuhteetkaan eivät olleet parhaat mahdolliset: jäimme sunnuntaina kaikista EK-koirakoista ainoina roikkumaan iltapäiväryhmään, suoritimme nollakoiran kanssa. Kaikki muut pääsivät tekemään tottiksen aamupäivällä. Eli notkuttiin odotellessa siellä sun  täällä ja selkää särki niin, että näin tähtiä, kävin jo välillä makoilemassa sisällä olevilla paareilla.
Tiesin heti, kun tultiin  kentälle, että nyt lähtee. Tuomarina Pirjo Kylänpää.  Kaikki muut liikkeet olivat erinomaisia paitsi seuraaminen ja eteenmeno. Eteenmenon valmistelevassa hyppäsi eteenpäin noin viiden askelen jälkeen, muuten His teki kaiken ei-hiskimäisen tarkasti: ei vinoja perusasentoja, ei ennakointeja, ei vinoja eteentuloja, ei törmäämistä, ei esteen kosketusta, ei pureskeleua. Lähes täydellinen suoritus oikeasti. Itsekään en sössinyt, mikä on ihme. Leijailin suorastaan homman jälkeen :)
Olin ennen tottista sanonut Hiskille, että annan sille tarkkuusruutumöhlinnän anteeksi, jos se tekee 100 pisteen tottiksen. ja melkein mokoma onnistuikin! Katselin, ettei muissakaan lajeissa monta 98 pisteen tottista ollut.
Ihan uskomatonta: me räpeltäjät!

Jos nyt vähän jossitellaan, niin tarkkuusruutuun  karahti meidän kultamitali: huonollakin ruututuloksella se olisi tullut heittämällä. Hiski otti ruudusta nollan, mitä ei ole tapahtunut koskaan ennen (kahdeksan ek-koetta  takana). Ruutu ei ollut vaikea eikä esinekään. Olin melkoisen järkyttynyt, tähän en ollut varautunut yhtään.
Esineruutu oli myös pieni pettymys: siinä Hiski juoksenteli reikä päässä takaosassa ja niin etuesine jäi.
Jäljeltä nousivat kaikki kepit, monilta muilta niitä jäi paljon. Lopussa jälki kulki polun reunaa ja polun toista reunaa noin 10 metrin päässä tuli vastaan toinen jäljestäjä...joka oli sivumennen sanoen käynyt jo meidän jäljellä. Oli vähällä, ettei loppukepppi jäänyt siinä rytäkässä. Kepit olivat pienimpiä koskaan kisoissa näkemiäni. (Ulkoilu)maastossa tungeksi myös kaikenmaaailman aamukävelijää ja hölkkääjää.
Pudotetussakin tuli lievä ylläri: His ei suostunut istumaan lähetyksessa ja siitä rokotettiin peräti kolme pojoa. Muuten suoritus oli aivan huippu, sanoi tuomari (Ossi Harjula).
Haku sujui Hiskin perinteisellä tyylillä: lähetys oikealle>ukon nosto 75 metristä, lähetys vasemmalle>ukon nosto 100 metristä. Tuomari pyyhki hikeä ja kiroili: "tämmöset koirat pitäisi lailla kieltää." Mitäs siinä muuta voi kuin pyydellä anteeksi. Eipä ole pistojen laajuus treeneistä kutistunut...
Loppujen lopuksi saimme kasaan 254 pojoa, eli saman verran kuin Eppu ja hoffi-Rico. Pronssimitali annettiin kuitenkin  maastopisteitten perusteella Epulle ja Ricolle, joille suon sen ilomielin. Me olimme siis joka tapauksessa jaetulla kolmannella sijalla Hiskin kanssa, vaikka virallisesti olimme neljänsiä. Viime vuonna olimme viidensiä, edistystä, sano.

Pidän kyllä meitä myös pronssimitalisteina. Kultamitalinkin ratkaisi selvästi parenpi tottis. Miksi vain tasapisteissä homma arvotaan maastopisteiden perusteella? Reilumpaa olisi jakaa mitali. Pientä ketutusta havaittavissa seuraavana päivänä...

Kultamitalin nappasi Hanna O., tutusti yhdellä pisteellä. Tottis ratkaisi: Piia R.:llä ja keskarilla oli tottiksessa huono tuuri: voi sanoa, että heiltä kullan vei irtoheinä, josta koira ei löytänyt kapulaa.
Ylökkin joukkue, johon Hiskin kanssa kuuluttiin, voittti kisojen joukkuekullan, eli palkintopallille päästiin tänäkin vuonna.
Hui-velipoika voitti jäljellä pronssia - kovasti onnea - ja muutkin tendingläiset pärjäsivät käsittämättömän hienosti.
Maastossa oli taas kiva ja kannustava tunnelma, majapaikkamme oli eksoottinen ja majapaikan emäntä - hmmm - mielenkiintoinen. Päällimmäiseksi jäi joka tapauksessa hieno fiilis tottiksesta :D
Ja nyt treenataan vaihteeksi tokoa, jos jotain treenataan. Mutta ensin huilitaan kunnolla.

12 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Hiski paikkasi hienosti tottiksessa maastomokansa ;) Pelkäsi varmaan reppana, että mamma tekee ensi talveksi lyhytkarva-bc -rukkaset. :DDDDDD
Huisi tottissuoritus! Ei voi muuta, kuin harmitella sitä tarkkuusruutua...
Onnittelut vielä kerran, joukkuekullastakin!

Anonyymi kirjoitti...

Paljon Onnea (EK)Monitaito Parille upeasta tottiksesta ja SM-3!:)

T.Jaana & paimenet

PiaP kirjoitti...

Onnea hienosta tottiksesta! Ja tietysti joukkuekullasta :-)

Heidi kirjoitti...

Suuret onnittelut mielettömän hyvästä tottissuorituksesta ja joukkuekullasta!!

Hanna kirjoitti...

Hurjasti onnea vielä tätäkin kautta :)

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Onnea onnea onnea!! Ens vuonna ootte ihan saletisti mitaleilla!! Harmi että täpärästi missattiin teidän tottis, ois ollu hauska nähdä se.

Ja kunhan jaksat niin saat koutsata meidät hoffien pk-mestiksiin, moiset tottispisteet kelpais meillekin ;)

t. Lili & lauma

Anonyymi kirjoitti...

Voi Kaarina minkä te teitte. Mahtavat
tottispisteet.Se voittokin oli niiiin lähellä, mutta kun nämä eivät ole koneita. Ensi vuonna ehkä nähdään.
Terkkujan Ulla, Brava ja Prima.

Laura kirjoitti...

No kyllä kelpaa tuollaisen lelun vuoksi tehdä tottista :)).

Onnea vielä tätäkin kautta todella hienosta suorituksesta!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea kovasti paljosti vielä täältäkin käsin!
minna & usko toivoton pakkaus

Hiippari kirjoitti...

Tuhannet kiitokset onnitteluista! Ulla: nyt vaan EK-juttuja treenaamaan nuorison kanssa ja tulokset kasaan ennen ensi vuoden ässämmiä! Olisi tosi kiva, jos olisitte mukana! Vaikka enhän mä varmaksi tiedä, ollaanko me siellä...
Minna: ei Usko mikään toivoton ole, hyi sua ;) Nähdään toivottavasti treenien merkeissä!

Susan Miiro kirjoitti...

Voi kertakaikkiaan miten upeaa!! Tottiksesta 98 pistettä ja vielä SM -kisoissa. Ei voi muuta kuin tuulettaa!!! Makustele nyt noita pisteitä pitkään ja hartaasti =)Ja kun epätoivo iskee palautat ne heti mieleen. Kurjaa, että Pronssi ratkottiin noin. Mä olen sitä mieltä, että tottiksen mukaan ne olisi pitänyt ratkoa ja te olisitte olleet ihan ylivoimaiset =D

Hiippari kirjoitti...

Susan: nimenomaan makustelen ja muistelen... Kun vieläkin välillä risoo tuo epäreilu pronssin jakotapa, niin palautan heti mieleen sen tottiksen, niin jopa menee ohi :) Ainakin tiedän, että me osataan, kun vaan saadaan langan päästä kiinni ;) Iskitpä ihan ytimeen!
Terveisiä sinulle ja rapsuja koiruuksille!