HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
torstai 10. marraskuuta 2011

Rankka jälki ja pyttyilyä

- Olispa noi edes palloja...
Hra Hispander kahmi Tavesin Vuoden koira-kisassa pystilastin, onneksi kaksi kiertopalkintoa on hukan teillä. Se sai paras hakukoira-kiertopalkinnon (hukassa)+oman pystin, paras etsintäkoira-kiertopalkinnon (hukassa) +oman pystin ja Aatun pytyn, joka annetaan monipuolisimmin PK-lajeja harrastaneelle koirakolle. Kärnän Sari ja Kurt haalivat kaikki jälkipokaalit. Osallistuin ensimmäistä kerran kisaan, aikaisemmin olen unohtanut koko homman, eiköhän tää kerta riitäkin.

Pituudeltaan tai maastoltaan keskiviikkoinen jälki ei ollut rankka, mutta muuten...Tallasin jäljen taas siirtolapuutarhan  nurmikoille ja teille ynnä niiden vierustoille ja jatkoin portista ulos lähipuistoon. Lisäksi mukana oli vaikka  mitä kulmajekkuja ja piiiitkä matka "melkein" paluuperää, eli askeleet eivät olleet ihan päällekkäin, mutta aivan vierekkäin. Kulkijoita riitti ja yhdessä paikassa auto oli parkkeerattu suoraan jäljen päälle. Lisäksi ihan vieressä jyrisi vilkasliikenteinen Nekalantie. Keppejä kuusi, kaikki mallia miniatyyri.
Pääsääntöisesti jäljestys sujui hyvin (nosto oikeaan suuntaan,19/1). Pari, kolme hankalaa paikkaa, vaikein tietysti puistossa. Siellä muiden koirien hajujen haistelu alkoi olla melkein ylivoimainen houkutus, mutta ei His siihen lopulta kuitenkaan langennut. Yhdessä kohdassa oltaisiin ehkä menty hukan teille, ellen olisi tiennyt, minne jälki kulkee. Kaikki kepit löytyivät vaivattomasti.
Tokot
Siirtolapuutarhan päärakennuksen takana parkkiksella.  Ruutu nyt oli aika hyvä ja ohjatun nouto. Mutta kaukoissa oli totaalikipsissä, osasi vain istua, ei mitään muuta. Vain jos kumarruin suoraan päälle, meni maihin. Hauskuus kaukana.Vähän hankala palkata tästä.
Ja sitten menin kokeilemaan luoksetuloa. Läpijuoksu ok, stoppi ok, mutta maahanmeno peestä. Sitten yritin pelkkää maahanmenoa lennosta. Ei tullut mitään, ei. Pysähtyi seisomaan noin kahden askeleen päästä ehkä 20 kertaa. Lähdin juoksemaan taaksepäin ja huutelin iloista "hii"-kutsua, jolloin hipsutteli hyvin, hyvin varovasti ja säikähtäneen näköisenä perässä. Oikein rattoisaa.
Torstaiaamuna Lilin ja hoffityttöjen kanssa tehtiin perinteinen tallikeikka. Hiskille piti ottamani kisamaisesti kaikki liikkeet, mutta ei suunnitelma meni vähän läskiksi. Lili liikkuroi osan.
Ensin  tehtiin pelkkiä perusasentoja, jotka Lili videoi. Kai siellä jokunen suorakin seassa oli. Zeta, jossa sekoilin jotain ja His istui seisomisen. Kai näitä tarttis treenata joskus.
Ruutu. Oli vinosti nurkassa, mustat nauhat tummanharmaalla pohjalla. Varsinaisen törpön lisäksi meillä oli valmiina luoksetulomerkit. His kipitti törpölle ihan hyvin, sitten "ruutuun"-käskyllä luoksetulomerkin taakse  ja siitä taas seuraavalle. jne. Mitäs olen mennyt ottamaan törpöltä törpölle-treeniä :) Aika monta kertaa jouduttiin hinkkaamaan, ennenkuin hra Hispander tajusi kupletin juonen. Sekin ehkä auttaisi, jos Mr Kyllä Minä Tiedän vähän kuuntelisi.
Metallinouto. Muuten vallan hieno, mutta ihan peevelin vino sivulletulo.
Ohjattu. Jyrkin nouto. Ei mitään valittamista.
Tunari. Hyvä haistelu ja varma nosto, mutta hipsuvarpaili takaisin.
Luoksetulo. Kutakuinkin täydellinen. Ja edellispäivänä ei tullut mitään.
Kaukot. Otin ihan läheltä. Hyvät vaihdot eikä liikkunut milliäkään! Ja edellispäivänä ei osannut tätäkään yhtään...
Ihan lopuksi vielä  lähetin Hiskin uudelleen ruutuun: Qira-muori (12,5 vee) oli nyt vapaana ja lähti haukkuen Hiskin perään. Pysäytin Hiskin ruutuun ja Qira jäi sen eteen haukkumaan. Hiski odotti lisäohjeita nätisti seisten. Aika hyvä häiriö, kiitos Qira ;))) Ja kiitos taas Lili ja likat muutenkin taas!
Yhtään ei nyt harmita, ettei olla saatu paikkaa kisoihin. Hiski ei itse asiassa osaa oikein viimeisen päälle mitään, yhtä ja toista vähän sinnepäin (kun en ole osannut opettaa, kai se muuten). Onneksi ei ole kiirettä eikä toko-kokeita täälläpäin näytä keväällä juuri olevankaan.

Tarkkuusruutu
Liliä odotellessa tallin parkkikselle, pohja lähinnä sepeliä, muutama ruohonkorsi seassa. Miniavain kivien välissä. Ruudussa pysyminen oli selvästi tavallista vaikeampaa, esineen löytymisessä ei ongelmia.

Tallasin to-aamuna Hiipparille myös palauttavan jäljen. Pitäisi muistaa ujuttaa vaikeiden jälkien sekaan aina näitä helppoja. Mittaa muutama sata metriä ja päässä jättikeppi, josta His ilahtui oikein kovasti. Ainoa vaikea juttu oli jäljen nosto melko paljaalta maalta, ei ongelmaa, oikea suuntaa, siis>20/1.

3 kommenttia:

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Onnea vielä kerran :)

Heidi kirjoitti...

Hurja on taso Tavesissa, teidän saavutukset on niin super :-)Onnea suuresti terkuin Heidi

Laura kirjoitti...

Onnea pystien kahmimisesta, Hiskiä ei tosin taida kauheasti palkinnot kiinnostaa :D