HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




tiistai 29. marraskuuta 2011

Loppulaskelma

Tehdäänpäs pieni yhteenveto, kun viimeinenkin vuoden 2011 kisa on ohi.
Hiski kisasi vuoden aikana PK-puolella kolmessa jälkikisassa, kahdessa hakukisassa ja kahdessa etsintäkokeessa, eli kävi yhteensä seitsemässä PK-turnauksessa. Yhdestä ei tullut tulosta ollenkaan (huonon karman Harjavalta/jälki), SM-kisoista EK:sta tuli kakkostulos ja lopuista viidestä kokeesta vahva ykkönen.
Kolmesta käydystä tokokisasta voittajaluokasta herui ykkönen, ensimmäisestä erivoista kolmostulos ja toisesta ykkönen.
Ja näytelmästä saimme heinäkuussa jopa EH:n, jeejee.

Käyttövalionarvot napsahtivat etsintäkokeesta ja hausta. SM-kisoista tuli tasapisteet pronssimitalistin kanssa, mutta "vain" neljäs sija - tämä jäi ihan pikkasen kaivelemaan. SM-kisat olivat meille muutenkin melko dramaattiset.
Vuoden parhaana saavutuksena pidän SM-kisojen tottiksen 98 pistettä, just siksi, että siihen liittyi niin valtava lataus. Voi olla, ettei mikään kisatulos enää koskaan ylitä sitä fiilistä, kun sunnuntai-iltapäivänä - puolitajuttomana kipeän selän takia ja epäonninen maasto takana - tottiksen päätyttyä kuulin tuomarin sanovan nuo uskomattomat pisteet. Semmoinen oppihan siitä tuli, ettei ikinä kannata heittää hanskoja tiskiin, ennenkuin koko kisa on käyty.
Vuoden tavoitteet olivat "vain" valioituminen EK:sta sekä JK3 ja TK3. Viimeksimainittua nyt ei sitten edes alettu yrittää, kun ei huvittanutkaan hinkata niitä voi-liikeitä.
Vuosi on siis taas ylittänyt moninkertaisesti kaikki tavoitteet.
----------------------------------------------------------
Mutta onhan me treenattukin - oikeastaan vähän niinkuin puolivahingossa, kun se on ollut niin hauskaa. Järkytyin suorastaan, kun laskeskelin noita treenimääriä.
Hakutreenejä on ollut marraskuun loppuun mennessä yhteensä 42. Ja muutamassa ehditään vielä ennen vuoden loppua käydä. Hakutreeneihin kuluu keskimäärin kolmisen tuntia/treeni + matkat, eli semmoset 150 tuntia on vietetty haun parissa...
Jäljet: piti laskea ihan uudestaan, voiko tämä pitää paikkansa, mutta piti se. Eli jälkiä on ajettu yhteensä 75 kappaletta (kisajäljet mukana)! Yhdistin laskuissa kolme janatreeniä yhdeksi jäljeksi. Jäljistä vain pieni osa on ollut vieraiden tekemiä, ehkä  noin 15 kappaletta. Kilometrejä en osaa laskea, mutta jäljistä suurin osa on ollut alle kilsan pituisia. Jotain 50 kilometriä noista ehkä tulisi. Jälkeä olemme tänä vuonna treenanneet enemmän kuin minään aikaisempana vuonna.
Esineruutujakin on tehty 55 kappaletta! Eipä totisesti voi väittää, ettei esineitä olisi treenattu. Tarkkuusruutuja en laskenut enkä pudotetun esineen treenejä, mutta tarkkuusruutujakin on varmasti tullut tehtyä kymmenittäin, pudotettuja aika vähän itse asiassa.

Kisoissa (sitä Harjavallan selvästi kirottua jälkeä en laske...) EK mukaan lukien Hiskiltä ei ole tänä vuonna jäänyt maastoon yhtään keppiä eikä treeneissäkään pahemmin. Joka ikisessä kisassa se sen sijaan tänä vuonna otti takajäljen.
Haussa - mukana etsintäkokeen hakuosuus - Hiskiltä ei ole koskaan jäänyt yhtään maalimiestä nostamatta, ei tänä vuonna eikä viime vuonnakaan. Yhteensä se on elämänsä aikana löytänyt kisoissa 34 ukkoa, eli kaikki, joita erilaisiin piiloihin on pistetty. Melkein jokaisessa kisassa tuomarit ovat kuitenkin moittineet liian laajoista pistoista. Eli mikä nyt sitten on oikeasti se "liian" laaja pisto? Hiskin tekemät pistot ovat selvästi Hiskin tapaiselle nopealle, dynaamiselle ja hyvänenäiselle koiralle sopivia ja se pystyy niillä hehtaaripistoillaankin haravoimaan alueen kattavasti. Jos ei pystyisi, ukkoja jäisi väkisinkin joskus löytymättä. Ei tuo nyt voi pelkästään hyvää tuuria olla.
Esineruudusta se on tänä vuonna nostanut yhtä vaille kaikki esineet (21/20). Se ainoa jäi tietysti SM-kisoissa.

5 kommenttia:

PiaP kirjoitti...

Noi nostetut kepit, esineet ja ukot on kyllä vakuuttava tilasto! Ottaen vielä huomioon, että kisoja on kuitenkin ollut paljon. Onnea siitä(kin)!

Laura kirjoitti...

On tosiaan vakuuttavaa tilastoa ja tulosta teillä tältä kaudelta, ei voi muuta kuin hattua nostaa! :)

Hanna kirjoitti...

Huikeet on tilastot! Way to go :)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt voisi oikeastaan jo sanoa, että koiran koulutustaso on erinomainen. Erinomaisen merkki on mielestäni juurikin tuo tietty tasaisuus ja huipputulokset kisasta toiseen. Ok, epäonnistumisia nyt sattuu kaikille, mutta toisille jostain syystä vähemmän ;-)

Tarja&Pertti

Titta ja Kaapeli kirjoitti...

Pitkästä aikaa taas vierailin täällä.
Teillä on ollut upea kausi! Onnittelut siitä ja tsemppiä jatkoon, kyllä se SM-mitali vielä irtoaa!