HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Toko. Jälki. Haku. Ja esineet tietty

Toko(t)
Alkuviikko oli kisanjälkeistä huilia.
Olen funtsaillut vähän zetaa: sen kanssa olen lähtenyt soitellen sotaan, eli sitä ole treenattu kokonaisena käyt katsoen ollenkaan. Pelkkiä asentoja on kyllä, mutta en saa Hiskiä treeneissä tekemään vääriä. Lisäksi  zetassa näyttäisi toimivan jokin mielentilajuttu. Homma pilkotaan nyt osiin ja yritetään selvittää sen anatomia. Alkuun ainakin tulee jokin vihjesana ja asentoja treenataan eri järjestyksissä systemaattisesti.
Kaukoja me treenataan nyt aina ensin peruuttamalla, siitä sitten nopeita asennonvaihtoja, läheltä toistaiseksi kaikki. Kriteeri: takajalat ei saa liikkua milliäkään. Eikä mitään apuvälineitä jalkojen eteen tms.

Torstaina tallilla Lilin kanssa tokoiltiin 1,5 tuntia. Agiliitäjät ensin häiritsivät vähän herraa. Huutelin itse erilaisia hämykäskysanoja.
Treenasimme: kaukoja siis peruutellen ja nopein asennonvaihdoin. Tämä on selvästi Hiskistä hauskaa ja se jopa heiluttaa nyt häntäänsä, kun se aikaisemmin  on näyttänyt piestyltä.
Zetaa. SIM, SMI ja ISM. Ihan  kunnolla tötteröitä kiertäen. Ei yhtäänvääriä asentoja tietenkään.
Ruudun merkkiä. Myös ruutuun menoja niin, että ohjatun kapulat olivat heti merkin takana. Ensimmäisellä lähetyksellä meinasi tuoda kapulan, toisella jo tajusi. Lähetin myös ruutuun ja sieltä hakemaan kapulaa. Bueno.
Ohjatun merkki ja Jyrkin nouto/ok. Metallihyppy, palkka lennosta/ok. Perusasentoja: enimmäkseen ok, mutta oli mättöäkin.
Tunari. Lili laittoi toistakymmentä kapulaa pitkittäin niin, että kapuloiden päät olivat noin sentin päässä toisistaan. Oma aika keskellä. His meni suoraan omalle ja toi iloisesti. Epäilyttävän helpon näköistä...Luoksetuloja läpijuoksuna.
Paljon palkkaamista, palauttava, kiva treeni.
Perjantaina tehtiin siirtolapuutarhan parkkiksella edelleen zetaa, kaukoja, perusasentoja ja luoksetuloa, jossa muutin maastatulon käskysanan.

Jälki nro 76
Tällä kertaa s-puutarhan uudelle puolelle. Mahtipaikka treenailla jälkeä pimeässä, kun alueella on katuvalot :). Pituutta runsas kilometri. Jälki kulki enimmäkseen lyhyellä nurmikolla, mutta myös hiekalla, mullalla ja sorassa, mökkien nurkilla ja teitä pitkin. Teiden ylityksiä, mutkia, kulmia ja loppuun erittäin terävä piikki/paluuperä: paluujälki kulki ihan menojäljen vierellä. Yhden kepin (5) jätin kulmaan. Vanheni runsaat 1,5 tuntia, jonka ajan satoi reilusti.
Jäljelle meno taas ilman lähetyksiä ihan läheltä, haluan edelleen vahvistaa sitä oikeaa suuntaa. Suunta oikea (26/3). His haki alussa selvästi "tukea" jäljen sivuilta, ajoi aika korkealla nenällä ja seilasi. Jäljen puolivälistä alkoi pitää nenän tiukasti maan tuntumassa ja pysyi paljon tarkemmin jäljen päällä. Aika loogista kai: metsäjäljellä hajua on varmaan yhtä paljon ympäröivissä puskissa, varvuissa ynnä muissa "korkeassa" kasvullisuudessa kuin maassa ja His on ajellut enimmäkseen metsässä. Matalaksi leikatulla nurmikolla on kannattavampaa pitää nokka maassa, ja vähitellen totuus Hiskille valkeni...Kulmaan (aika alussa) laittamani keppi (vaahteranlehti päällä) jäi, koska Hiippari veteli kulman suoraksi. Muut kepit (kaikki piilossa) se nosti hyvin.
Yksi vaikea paikka matkalla oli ja kun His oli sen selvittänyt, kehuin vähän. Lopun piikillä se käyttäytyi mielenkiintoisesti: kääntyi hyvin ja lähti ajamaan takaisinpäin ihan hyvin, mutta palasi takaisin. Se kävi varmaan 3-4 kertaa "ottamassa vauhtia" "selvältä" jäljeltä, eli varmisteli yhä uudelleen. Aika jännä juttu, eikä mielestäni paha ollenkaan. Parempi, että varmistaa kuin että ajaa väärää jälkeä.
Häiriöitä: fasaanikukko palloili jäljellä ja ihan pensasaidan takana, muutaman metrin päässä haukkui koira. Haukku sai Hiskin nostamaan päätä ja pörhistymään, mutta "jälki"-käskyllä jatkoi. Sattui olemaan keppikin juuri siinä pian, kiva. Hyvin ajettu, taas  kerran, pieni mies :)

Haku nro 43
Sääksjärvi, lauantai, 5 koirakkoa. Mahtava sää: aurinko paistoi, oli paras mahdollinen kuviteltavissa oleva treenikeli ja lisäksi metsä oli kaunis kuin mikä mystisine valaistuksineen.
Hiskille: ukko (ylisyvällä piilopiilossa), tyhjä, tyhjä, tyhjä, ukko, 4xtyhjä ja ukko. Ensimmäiselle ja viimeiselle näyttö, ekalle myös hallinta. Keskimmäinen noin 100 metrin syvyydessä (!) ei-tuulenpuolella. Kylläpähän His-rusakko taas loikiskeli.Yhdellä tyhjällä änkesi väkisin takapistolle, mikä johtui selvästikin siitä, että siellä oli oltu piilossa edelliselle koiralle. Vähän huono juttu. En päästänyt menemään taaksepäin.
Vihelsin juuri, kun oli menossa keskimmäiselle ukolle, oli viis veisannut vislauksesta ja hyvä niin. Risteilytystä sekä heitellen että lievin pysähdyksin. Tämä paranee.Olihan taas kivat treenit parin viikon hakutauon jälkeen :))) 

Esineruutu nro 56
Sunnuntaiaamuna Lilin kanssa Kangasalla. Hiskille 3x3 systeemillä lohkotreeni. Hyvä oli Hiskonen. Oikein hyödyllistä treeniä tämä: näitä teemme varmaan paljon taas talven mittaan.
Tarkkuusruutu
Lilin tallaama ruutu ja Lilin esine. Ei erikoista.
Ja lopuksi kunnon lenkkeilyä: mahtavaa, kun edelleen pääsee liikkumaan metsässä pitkin ja poikin uppoamatta kaulaansa myöten hankeen.'

Su-iltana jälleen tokoa Marjamäen hallilla. Kivat agihäiriöt.  Ihan ensimmäiseksi ilman mitään esivalmisteluja tunari liikkuroituna, kellotauluna, His toi väärän (!), en kuullut siinä mekkalassa, kun liikkuri siitä sanoi ja palkkasin oikein komeasti ja kehuen! Sitten oli pakko ottaa kolme uusintaa, joissa ei mitään häikkää. Mikälie black out Hiskille sattunut siinä härdellissä. Mitäs muuta sitten kuin kaukoja, zetaa (ei oikein kyllä mahtunu), parit stopit kierron kautta, metallinouto vauhtipalkalla ynnä sairaan hieno (yleisön suusta :)) ohjattu liikkuroituna,

Ei kommentteja: