HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
perjantai 12. kesäkuuta 2009

Kukin kroolaa tyylillään...


Fysioterapeutilta sain neuvon ostaa Hiskille pelastusliivit ja koittaa saada niiden kanssa poitsu uimaan. Toimi heti: pikkuhurja uiskenteli kuin pienet lapset pitkin ja poikin rantaviivaa. "Mamma, mää pysyn pinnalla." Onhan tää aika hupaisaa: ei mulla ole koskaan ennen ollut koiraa, joka pitää varustaa uimaliivein :)) Heta uiskenteli ympärillä ja katseli touhua aika halveksivasti...
Hetaa olen voimisteluttanut ja Hiskille tehnyt hyppytekniikkaharjoituksia. Aikaa nekin vie...

Toko-treeni
Torstai-iltana Levekin kentällä, ryhmätreeni. Hiskille.
Ryhmässä istuminen, noin 2 min. Ok.
Seuraaminen (sikinsokin muitten koirien kanssa). Ok
Sivuaskeleet. His oppi heti, kun mulle näytettiin tekniikka.
Kaukoja , läheltä. Istumaan nousu vielä(kin)hakusessa. Pompsahdus tulee heti, jos siirryn kauemmas.
Avon luoksetulo. Pari kertaa. Ok.
Avo-luokan hyppyjä muutaman kerran. Eka yritys, eihän se heti vörki, His hyppää hirveän kauas ja ihan sivuun esteestä.
Hiski oli vähän vaisu: teki kyllä kaiken, mitä pyydettiin, mutta matalalla vietillä. Namit kelpasivat paremmin kuin lelut, outoa.

Pk-tottis
Perjantai, Toijalan kenttä. Katrin ja Roihun kanssa.
Ensin Hetan kanssa ne liikkeet, jotka meni pahiten pyllylleen Hyvinkäällä.
Juoksusta seisominen. Hyvin, palkka heti.
Seuraamispätkä ja istuminen. Hyvin, palkka.
Tasamaanouto, sai viedä kapulan autoon asti ja siellä ruoka.
Oli taas iloinen ja terhakka oma itsensä ja teki kaiken, mitä pitikin, voi herttinen, kun tietäis, mitä tämän ladyn päässä liikkuu :(

Hiskille paikallamakuu Roihun kapulatreenin aikana.
Luoksetulo maassamakuusta läpijuoksuna. Hirvee vauhti.
Este, 1 m. Vähän jouduttiin hinkkaamaan, kun kalautteli ja kierteli. Eikä taas tahtonut istumisesta tulla mitään... Onneksi oli Katri apuna. Saatiin ihan hyvä suoritus ja lopetettiin heti siihen.
A-este, loiva. Sama juttu: kyttäystä, kyttäystä. Lopetettiin hyvään, ei edestakaista.
Eteenmeno. Ensin vietiin pallo yhdessä, sitten jätin Hiskin odottamaan maahan ja vein pallon näkymättömiin. Onhan se yhtä tuskaa, kun ei pysty istumaan eikä ottamaan kontaktia. Toinen jo paremmin, vapautin heti istumisesta ja kontaktista. Kyllä tää tästä.
Ampumiset paikallamakuussa ja seuraamisessa. Ei reaktioita.

Pe-iltana sain päähäni ottaa tunnarikapulat pihassa esiin - moneen kuukauteen ei ole niihin kajottu. Laitoin ihan kokeeksi ensin Hetalle: sille ei ole koskaan niitä opetettu. Mimmi tajusi idean välittömästi ja toi hetkeäkään epäröimättä mulle oikean kapulan!
Sitten Hiski. Pistin reteästi kaikki kapulat peliin. Hiski tarjosi ensin kahtakin väärää, seisoin hiljaa ja His oli ihan kysymysmerkkinä. Sitten näytti ihan siltä kuin lamppu olisi syttynyt sen päässä ja nappasi oikean. Ehkä sattumalta - en viitsinyt kokeilla enempää. Aika rauhallisesti se kyllä haisteli, ei mitään kaahotusta, ihan lupaavaa.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Sain vinkiksi reenata Huilla tuota eteenmenoa naksulla niin että ensin vaadin siltä perusasennossa kontaktin, sitten askel askeleelta pidemmälle. Perusasennon olen vaatinut ryhdikkään, en pitkin maata puoliksi eteenpäin makaavan ;P Ts. olen nostanut ekoilla kerroilla herran kraiveleista ylöspäin.. Alkaa pikkuhiljaa pelittämään, uskomatonta mutta totta!

Hiippari kirjoitti...

Mä olen tehnyt juuri niin ja päässyt juuri ja juuri siihen kontaktiin asti...Tänä aamuna vein ruokakupin telineelle (mulla on sellainen kuppikoroke) ja se pelitti huomattavasti paremmin kuin pallo: kyttäystä oli, mutta ei niin sairaasti. Vauhti oli silti hyvä. Mutta kattellaan nyt, ei ole kiirettä :)

Laura kirjoitti...

Se on kiva, että on sekä äidillä että pojilla ihan samat treenit meneillään ;)).

Mutta kiva, että Hiski on alkanut uimaan, Bestiskin saa uida liiveillä, mutta se ei siltikään oikein tykkää. Ehkä tänä kesänä jo, näytän sille kuvan Hiskistä, jos ottaisi mallia ;)

Susan Miiro kirjoitti...

Hienoa, että Hiski ui!! Meilläkin edelleen uidaan ja alkaa jopa näyttämään siltä, että Ruu jopa pitää siitä, kun lelut eivät häviä enää kauas rantavedestä =D

Uima tyylii on... noh ei mikään ihan paras. Meillä hieroja suositteli myös liivejä. Pitänee hankkia. Vaikka ei meilläkään ole ennen koirille jouduttu pukemaan liivejä veteen mennessä.

Ehkä syynä onkin tämä Glenda-ajokoirasekotus, niin eivät ole maailman parhaita uimareita. Olis sitten vaikka joku noutaja lipsauttanut Exo'n jälkeen väliin ;D