HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
torstai 24. helmikuuta 2011

Hallihupa ja muu tokoilu

Tiistaina Meirän hallilla järeä tokopläjäys russelikimityksen säestyksellä.
Luoksetulot otin hallin vapautumista odotellessa pihassa. Läpiajoja 90 prossaa ja muutama stoppi seisomaan voimakkailla avuilla, ei maahanmenoa. 
Hetan annoin touhuta vapaasti omiaan hallissa, ja kyllä sitä lapsettikin. Heitteli itse itselleen lattiapalloja (joihin siis His ei saa koskea, eikä edes katsoa, epäreilua). Saatiin erinomaiset häiriöt Hetan häröilystä seuraamisen jännitetreeniin: neito tunki pallonsa kanssa eteen, haukkui ja teki kaikkensa herättääkseen huomiota. Otin vain  lähtöjä ja ympäripyörimistä, ynnä "henkilöryhmän" (keilojen ja Hetan ympäri). Lisäksi työnsin hra Hiskosta kädellä oikein voimalla kauemmas. Rävähtämätön kontakti japuski tosissaan vastaan, kun tönin. Kyllä oli jännitettä.
Keskityttiin hauskanpitoon: tunnarikapulatkin jäi yhtä lukuunottamatta kotiin, joten leikittiin vain oman hakemista.
Hyppy. Ilman kapulaa tai mitään muutakaan heitettyä vaihteeksi, ihan kuiviltaan kokeilin erilaisia etäisyyksiä. Tarttis surkeesti alkaa tehdä apparin kanssa namipalkkahyppyjä taas tekniikan korjaamiseksi. Saalisnouto pahentaa laakahyppyä.
Metalli. Pelkästään "iskunoutoja" - His tarttui kapulaan, kääntyi>palkka.
Paikallamakuu. Höselsin Hetan kanssa sitä sun tätä. Hiski oikeasti "suoritti" paikallamakuuta, rävähtämättä.
Kaukot. Kissanruokapalkka takana. Reippaasti heti 10 metristä, hui. M-S: erittäin hyvä. M-I: sama juttu. M-I-S: mainio. M-S-M: sekin hyvä. Ja vielä S-M-I: hyvin edelleen. Lopuksi lelupalkka. Jepuliste, tää voi jopa joskus alkaa toimia!
Ruutu. Ensin "tavallisesti, sitten vein ensin puukapulan ja seuraavaksi metskun ruudun taakse. Lähetin ruutuun, pysäytin ja annoin "nouda"-käskyn Iskunoutona kumpikin. Vitsi, mikä vauhti! Tämä oli Hiskistä makeeta.
Kaukoja uudestaan, takapalkoin edelleen. Nyt ne vaikeat läheltä, ihan hiki tuli jännityksestä. Eli S-M ja S-I . Tässä ensimmäisillä kerroilla pientä liikkumista. Loppuun koko katinruokapurkillinen ja leikki päälle.
Seuraamista lopuksi. Pyörimistä oikealle ja vasemmalle.
Molemmat koirat näyttivät lähtiessä niin onnellisilta. Itsellänikin oli hauskaa eikä mikään mättänyt :D
Illalla kotona vielä ennen iltaruokaa niitä kaukoja: 5xS-I-M, läheltä. Sujui, takapalkka joka kerrasta.
-------------------------------------------
Keskiviikkoaamuna työhuoneella:
Tunnari. Kisamaisesti, paitsi matka ei yhtä pitkä, rivissä. Nappiin. Hokasin vasta nyt, että koeohjeen mukaan kapulat on noin 25 sentin päässä toisistaan. Sehän on valtavan pitkä matka! Meillä kapulat on aina olleet alle 10 sentin päässä...Onhan se paljon vaikeampaa.
Kaukot. 5xI-M-S. Matkaa noin viisi metriä. Sujui, tosin  osa hitaasti.
Luoksetuloja lenkin yhteydessä.  
Ja ulkona ammuskelua  (huom. ei ammuntaa).  Pikkuesineitä myös. Hienosti menee.
---------------------------------------------
Torstaina taas Meirän hallilla tokotykitystä.
Heta oli taas mukana ja huusikin innosta kuin hinaaja siitä asti, kun ajettiin hallin pihaan.
Seuraamisella aloitettiin, oikeastaan jännitteen haulla, palkat aina vasta merkkiäänen jälkeen. Heta auttoi parhaansa mukaan torveilullaan.Tämä meni hienosti.
Tunnari. Otin ihan piruuttani niin, että Heta pyöri pallojen kanssa meidän edessä. Arvasin, ettei Hiskin kantti kestä. Kapulat valmiina - edellinen treenaaja oli käpälöinyt ne huolellisesti, kuulemma maksanhajuisilla käsillään. His ei meinannut edes löytää niitä ja sitten nappaili, mitä sattui. Laitoin rauhallisesti hakemaan, kunnes oma tuli käteen. Sitten uusittiin alusta ja meni ihan  hyvin.
Ruutu. Tässä kikkailtiin ja Hiski tykkäsi hullun lailla! Tein ensin niin, että hyppäytin Hiskin telineen yli ja annoin heti "ruutuun"-käskyn. Ekalla tietystikään ei tajunnut, mutta seuraava jo meni hienosti. Ruudusta kutsuin taas hypyn kautta pois ja vapautin lelulle.
Sitten tehtiin niin, että heitin metallikapulan ja käskin Hiskin ruutuun. Se tietty toi ensin kapulan, heitin uudestaan ja käskin taas ruutuun. Johan meni perille. Ruudusta panin noutamaan kapulan ja vapautin lelulle heti, kun oli tarttunut siihen. Olihan vauhtia!
Jossain välissä His tosin kuumeni niin, että kun vein käden suuntaa näyttääkseni sen kuonon viereen, se irvisti pahasti ja lonksutteli hampaitaan, kiinni ei sentään käynyt. Tästä tuomitsin pölläytyksen ja viiden minuutin jäähyn, jonka aikana tein äänekkäästi kaikkea kivaa Hetan kanssa.
Kaukot. Itse asiassa näitä tehtiin kahdessa erässä. Periaate sama: kissanruokaa takana, helpot vaihdot kaukaa, vaikeat läheltä. Kyllä tämä tästä pikkuhiljaa. Ennen iltaruokaa vielä jumpataan I-M-S.
Tunnari uudestaan. Oikein hyvin.
Luoksetulo. Tätäkin tehtiin parissa erässä, molemmissa suht samoin. Seisosta suoraan eteen, sitten pelkkä maahanmeno ja eteentulo. Läpiajo ja molemmat ja taas läpi. Eteen ja siitä sivulle. Hiskin parhaat stopit koskaan :)
Seuraamista uudestaan, nyt pitempiä pätkiä, käännöksiä, askelluksia ja pyörimistä. 
Lopuksi vielä puunouto tosi pitkältä matkalta>vaputus lelulle.
Jossain välissä Hiski oli paikallamakuussakin, kun heittelin Hetalla kapulaa, jonka se haki raivoisien karjahdusten säestämänä.
Eipä ollut tylsät treenit nämäkään :D

2 kommenttia:

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Ei ne tunnarit läheskään aina kisoissa ole koeohjeen mukaisesti, eli 25cm päässä toisistaan :) Eli reenaa vaan vaihtelevasti, välillä kapulat lähempänä ja välillä tosi kaukana toisistaan. Ei niistä liikkureista aina tiedä ;)

Lili & likat

Hiippari kirjoitti...

Jaa ei vai? No pöh, mutta hyvä, kun sanoit! Onneksi ei ole oikeastaan ikinä raanattukaan noita pitkiä välejä ;)