HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
lauantai 15. marraskuuta 2008

Esinekisa Hiski-Heta

  • Lauantaiaamuna tehtiin tavanomaiset esineenhaut yhteisesti taas vaihteeksi. Kahdeksan esinettä: metallia, muovia, kokoa huulipunapuikon hylsy tai pienempi, yksi ihan pieni muoviesine.
    Vein eri puolille asuntoa (kaksio), myös kylppäriin. Muutama ihan helpossa paikassa, pari vaikeessa. Tulos 5-3 Hiskin hyväksi. Hiski on sairaan nopea, pari kertaa Heta tuli Hiskin perässä "sen näköisenä, että "mää meinasin just ottaa sen, mutta toi ipana vei nenän edestä". Heta taas on tarkempi ja sitkeämpi (toistaiseksi ainakin). Kun Hiski oli löytänyt ja tuonut salamavauhtia ne viisi helpohkoa esinettä, se kykllästyi ja alkoi touhuta omiaan. Heta taas jatkoi puurtamista ja toi sitten sen vaikean ja sikavaikean.
    Hiskin kanssa teimme aamulla taas luoksetuloharjoituksia ihan läheltä jalkojen väliin, istuessa siis. Lelu saa tässä olla näkyvillä, kun matka on lyhyt. Se osaa nyt korjata itse asentonsa suoraan, kun annan uuden käskyn. Työhuoneella teen tätä samaa, rullaan työtuolilla.
    Tehtiin myös pitkähkö yhteislenkki, jonka aikana jälleen (tätä tehdään joka päivä ihan yksittäislenkeilläkin) yritin saada Hiskiä kulkemaan kiskomatta ja olemaan rähjäämättä muille koirille. Varmaan joku kohta ilmoittaa eläinsuojeluyhdistykselle....Emmä sitä hakkaa, mutta kovaa pidän kiinni poskista ja puhuttelen vihaisella äänellä, Hiski on näissä tilanteissa aikamoisessa uhossa, ei anna periksi, ei millään. Heta on ihan mun kyljessä, että "enhän mää mitään ole tehnyt, enhän..."
  • Lauantai-iltapäivänä oli hakutreenit, joihin otin vain Hetan, kun aikaa oli niin vähän. Kaksi äijää 100 metrillä, eka vasemmalla puolivälissä, noin 5 metriä keskilinjalta, ison kiven kolossa,toinen oikealla äärimmäisessä kulmassa sadassa metrissä. Kaksi loistavan suoraa pistoa kulmiin - jes- ja hienot laatikkopistot eteenpäin. Kolmas lähetys oikealle - ja tietysti suoraan sinne 100 metriin. Toinen ukko olikin sitten vaikeampi: Heta tarkisti lopun alueen vasemmalta puolelta hyvin huolellisesti takaa ja keskeltä, mutta ihan keskilinjan vierestäpä ei hoksannut. Tarvittiin muutama lähetys, ennenkuin heitti uparit, "tossahan se on." Tässä oli kyllä sekin vaikeus, että koko sakki seisoi siinä keskilinjalla ihan piilon vieressä, varmasti hämää koiraa, kun hajuja tulee porukasta. Sitten kotona ripeä vaatteitten vaihto ja pikkujouluihin.
  • Aamulla ensin geokätköjen etsintää (ei löytynyt, kun taas oli kiire) ja suoraan pentutreeneihin. Hiskille seuraamista, saatiin kehuja siitä: ah, onnea. Luoksetulo eteentulon kera: ekassa jäi vähän vinoon, tokassa tuli ihan suoraan, mutta jäi pikkasen liian kauas. Aika hyvä kuitenkin, ei himmaamista. Mitään palkkaa ei ollut näkyvillä.
  • Välillä Hiski oli autossa ja otin Hetan kanssa hiukan tottista. Sitten päätin kokeilla hieman kapulointia ja hyppyä Hiskin kanssa. Kumpikaan ei ollut kovin onnistunut sessio. Hyppyjä yhteensä kuusi (teline noin 80 sm), joista jokaisessa ponnisti esteestä. En olisi halunnut palkata tästä, mutta lopulta His alkoi selvästi turhautua ("mitä hittoa se oikein haluaa") enkä uskaltnut hyyppyyttää sitä enempää, joten palkkasin nameilla kuudennesta hypystä, joka siis ei ollut ollenkaan ookoo. Kapulanluovutus meni miten sattuu. Pitää kyllä mielellään eikä pureskele, mutta ei tuo suoraan eikä missään tapauksessa eteen. No, jatketaan harjoituksia. Sitten Elsa-neidin 2-vuotissynttäreille...

Ei kommentteja: