HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
lauantai 29. marraskuuta 2008

Äijiä etsimässä yms

Torstaina oli sitten vaihteeksi hakutreenit, nyt ihan uudessa paikassa. Hiskille otettiin neljä äijää: molemmissa kulmissa maalimies hajunhakuna. Nämä menivät aivan hyvin, toisesta ukosta tosin haju piti hakea aivan vierestä, tai oikeastaan yläpuolelta, kun oli raukka pudonnut semmoiseen isoon kuoppaan. Molemmat maalimiehet siirtyivät sitten Hiskin näkemättä eteenpäin takarajalla noin 50 metriä. Ensin lähetin Hiskin oikealle, se eteni suoraan ja löysi heti maastopressuun kääriytyneen ukon ison puun takaa.
Vasemmalla ei sitten sujunutkaan ihan yhtä hyvin: äijäpaha oli ison kivenlohkareen takana ja His lähti työskentelemään kovaa kyytiä taaksepäin. Ehdin jo puhaltaa pilliin, koska ilta alkoi hämärtää enkä nähnyt, missä Hörökorva vilisti. Silloin se oli jo saanut hajun eikä enää tullut, mistä olin tyytyväinen. Parempi niin, kuin että jättäisi maalimiehen.
Tässä taaksetyöskentelyssä oli kyllä sellainen logiikka, että siihen jäi iso kaistale etsimätöntä aluetta väliin, eli Hiski toimi kyllä tavallaan ihan oikein. Oma moka, pitää olla tarkempi tässä,mä olen tehnyt Hetan kanssa saman virheen monta kertaa.
Hiskillä oli ekaa kertaa rulla kaulassa ja se tietysti inhosi ja avstusteli sen kaulaan laittamista yli kaiken, mutta kun hommiin päästiin, niin ei se enää huomannut koko härveliä. Jalkaansa se ei ainakaan saa väliin, mutta ei se kyllä sitä suuhunsakaan pysty ottamaan. Pitää kysellä huomenna noista säädöistä.
Maalimiestyöskentelyyn kiinnitetään nyt paljon huomiota: Hiski on alkanut käyttäytyä vähän tungettelevasti. Maalimiehet eivät hosu yhtään ja syöttelevät hissuksiin maahan, mahdollisimman kauas itsestään. Hiski on niin kiihkeä etsijä, että lelut jätetään toistaiseksi reserviin .
Lauantaiaamuna kävimme Iidesjärven rantakaistaleella mukavissa yhteis-bc-treeneissä. Hiskille seuraamista, (pujottelua myös), kapulannostoa, paikallamakuuta, liikkeestä istumista ja seisomista, luoksetulo eteen (aika hidas) ja eteenmeno. Lisäksi kokeilimme Katrin merkeillä ruutuunmenoa kolme kertaa ynnä metallikapulan noutoa.
Katrin kanssa päätettiin ruveta harrastamaan viestiä: eka "treeni" otettiin heti, keskiviikkona seuraava, kun menen hierotuttamaan Hetaa.
Tottistreenien päälle tehtiin lenkki Lahdesjärvellä. Molemmat koirat kaahasivat tahoillaan jonkun eläimen perässä - ekan kerran kuulin Hiskinkin jodlaavan ajohaukkua. Olivat aivan vaahdossa, mutta kaipa niillä oli kivaa. Meinasin ottaa vielä esineruudun, mutta totesin sitten, että taisivat saada urheilukiintiönsä täyteen ja lastasin hurtat autoon.

Ei kommentteja: