HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
lauantai 21. helmikuuta 2009

Hakua hangessa


Hiski - perskärpänen

Tänään hakutreeneissä muuan vähän vieraampi ihminen katseli Hiskiä ja kysäisi: "Onks tolla koiralla ihan kaikki kotona?" Eikä Vemmelsääri mitään muuta tehnyt kuin leikki sitä iänikuista ärinä-rähinä-urina-pörinä-örinä-keppileikkiään...

Hakutreenit siis, Sääksjärvellä jälleen.
Hyvä tuuli vasemmalta.
Hiskillä oli nenänavauksen jälkeen neljä maalimiestä ja yksi tyhjä pisto. Ensimmäinen oikeassa kulmassa noin 60 metrissä. Suora pisto.
Toinen vasemmalla, kompostihäkki-pressupiilossa, noin 30 metriä kulmasta eteenpäin. Oikaisi hieman (tuuli suoraan mm:ltä), mutta muuten hieno pisto. Sitten alkoi kuulua kauheeta kiljumista: Hiskillä oli jäänyt tassu johonkin kiinni. Ei se siitä kyllä näyttänyt mitään traumaa saavan, namit maittoivat hyvin ja piilolla pysyi. Hyvä, hyvä, ei tehty numeroa.
Kolmas mm taas suoraan edessä oikealla, tuulettomalla puolella, noin 60 metrissä. Jälleen mainio pisto.
Neljäs vasemmalle, tyhjä. Maalimies valmiina keskilinjan oikealla puolella ison juurakon takana, kompostihäkkipiilossa, noin 10 metrin päässä keskilinjalta. Tässä minä sitten mokasin - siis treenin suunnittelussa. Ensinnäkään His ei edennyt kuin 30 metriä syvälle(vastatuulen puoli) ja kun tuli takaisin ihan eteenpäin edeten kyllä - haistoikin jo keskilinjaa lähestyessään maalimiehen toisella puolella ja sinkosi yli, noin 10 metrin pääsä minusta. Ehdin kyllä hihkaista "äijä", en tässä vaiheessa olisi saanut enää poikaa pysähtymään.
Joo, en olisi uskonut, että se saa sieltä toiselta (tuulettomalta) puolelta niin hyvin hajun kuin sai. Olisi ehdottomasti pitänyt saada se tekemään uusi, syvempi pisto, mutta ehti siis palkata itsensä huonosta tyhjästä.
Ensi kerralla pitää olla huolellisempi.
Erittäin tyytyväinen olin siihen, että Hiskillä on nyt nenä ylhäällä jo alueelle tullessa. Nytkin se haistoi vasemmalla olevan maalimiehen heti, mutta juoksi kiltisti oikealle piilolle, kun lähetettiin.
Hetakin pääsi hakuilemaan, kun treenikaverit suorastaan vaativat. (Meillä on periaate, että yksi koira/ohjaaja/treeni). Olin itse piilossa käyttäytymisestä muistuttamassa ja toiselle maalimiehelle Heta teki tuulettomalle puolelle loistavan laatikkopiston käytyään ensin tarkistamassa hämypiilon.

Tottista viikolla
Melkein pelkästään pepunkäyttökäännöksiä ja pikku seuraamista sisällä, vähän myös istumisia ja paikalla makuuta joka päivä. En ole kertakaikkiaan ehtinyt muuta :(

Ei kommentteja: