HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
lauantai 14. maaliskuuta 2009

Hakuoppia

Hakutreeni Sääksjärvellä lauantaina 14.3.
Reese (=pk-ylituomari Reima Nuutinen) ja Jossu Nuutinen tulivat seuraamaan hakutreeniämme. Tosi hieno juttu: saimme kaikki kasapäin hyviä vinkkejä. Mukana kuusi koirakkoa. Tuuli pyöri kummallisesti siellä täällä.
Koska "puheisiin" meni paljon aikaa emmekä halunneet pitää vieraita kylmässä metsässä tuntikausia, emme kukaan ottaneet kovin montaa maalimiestä.
Hiskille otin kolme valmista: eka ja kolmas vasemmalla, toka oikealla. Kolmonen oli häkkipiilo, muilla maalimiehillä lakanat. Oli siis tarkoitus laittaa maalimiehet piiloihin peräkkäin, mutta kolmosen maalimies olikin mennyt jo häkkiin valmiiksi (jokin sekaannus, oma moka varmasti). Niinpä Hiski-poika pyyhkäisi suoraan sinne - häkki varmaan haisi voimakkaasti. Eipä siinä mitään, hienon laatikkopiston His teki. Käytiin sitten nostamassa se ekakin, suora pisto nyt.
Kakkonen oli kakunpala.
Reesen mielestä treeni oli Hiskille liian helppo: "näytösluonteinen". Sanoi myös, että koira tulee olemaan "valmis" kaksivuotiaana. Krhmm, saa nyt nähdä :)) Hän oli sitä mieltä, että hallinnan voisi ottaa nyt mukaan. Olen samaa mieltä: olen vain halunnut tähän asti, että Hiski saa olla aika pellossa, etten vahingossa latista sitä liikaa. Lähetyksistä Jossu mainitsi, että kannattaisi alkaa pitää Hiskiä vain kevyesti lavan kohdalta kiinni, kun nyt olen "virittänyt" sitä pitämällä kiinni remmistä.
Mutta tosi mukavat ja hyödylliset treenit, piristyin oikein!

Ei kommentteja: