HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT
keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Alkuviikon touhut

Tiistai 20.10.
Tarkkuusruutu
Pienenpieni ruosteinen (avain ihan oikeassa etukulmassa oli vaikea sekä Hetalle (sille peitettynä) että Hiskille. Huomasin, että hommaa vaikeutti se, että seisoin ihan esineen vieressä, helpottui, kun siirryin kauemmas.
Hiskille tuotti vaikeuksia pysyä ruudussa, kun esinettä ei alkanut löytyä.
Oikein hyvä ja opettavainen treeni sekä koirille että ohjaajalle :)

Pudotettu esine
Ihan vaan metsätiellä. Hetalle peace of cake.
Hiskille pidensin hiukan matkaa, tajusi hyvin, mitä ollaan tekemässä. Jösses sitä vauhtia!

Keskiviikko 21.10.
Jälki
Katri polki lyhyen jäljen - neljä keppiä. Ohjeena kikkailla tien ympärillä: tielle, takaisin metsään, tietä pitkin, koukkaus toiselle puolelle tietä jne. Tie hyvin käytetty ja hajustettu ulkoilureitti.
Jälki nousi hyvin ja eka keppi bongattiin riemukkaasti. Seuraavalle His oikaisi, kun sai hajun jo kaukaa kepistä, jonka nosti ja eka tielle koukkaus jäi tekemättä. Seuraava koukkaus risteyksessä teetti oikein kunnolla töitä. Päästin liinasta irti ja annoin pojan touhuta, itselläni ei hajuakaan, missä jälki meni. Ja kyllähän ukkeli töitä painoikin. Lopulta se toi jostain melkoisen kaukaa oikein laukaten sen kolmannen kepin. Jätettiin tähän, olin ihan tyytyväinen. Hyvä treeni tämäkin, vaikkei ihan FH-jälkimäisesti mennytkään :)

Toko
Levekin kenttä, kenttä suolattu täyteen erilaista purnukkaa yms. Ihan oikea tokotreeni: ruutu ekana. Sepä olikin nyt vaikea: His ei tällä kertaa millään hahmottanut koko ruutua (eikä palkkaakaan), vaan juoksi joko sivusta tai läpi. Katrin avustuksella saatiin lopulta aikaan ruudussa sekä pysähtyminen että maahanmeno.
Seuraaminen namilla. Katrin mukaan paljon rauhallisempaa ja paremman näköistä kuin lelun kanssa on ollut, paikkakin nyt ok. Hyvä juttu!
Avon hyppy. Ihan hyvin, kun muutin paluukäskyn luoksetulokäskyksi "hypyn" sijasta (ooneksi Katri muistutti). Tulee sillä tavalla suoraan.
Kaukoja: ei enää pompsahda eteenpäin, mutta nyt nousee istumaan suunnattoman hitaasti. Epävarma, ehkä rutiini auttaa.
Tunnari. Ei se vörkkinyt yhtään. Oli ensimmäistä kertaa toisen hajustamat (ei hajuttomat) kapulat ne "muut." Hiski vaan kokeili kaikkia, ja kun ei kelvannut kävi yhden eteen maahan (tarkkuusruutu), tarjosi siis vähän sitä sun tätä. Takaisin lähtöruutuun.
Jäävät liikkeet ihan pysähtymällä, muut nameilla, stoppi lelulla. Ihan hyvin.
Oli kivaa vaihtelua, kiitos Katri!

Ei kommentteja: